TÖLTÖTTPAPRIKA GOMBÁS TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók (4 személyre):
8 kisebb vagy 4 nagyobb tölteni való zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg rizs, 1 liter paszírozott paradicsom, só, cukor, zellerzöld, olaj.
Elkészítés:
Egy fej apróra vágott hagymát megfuttatunk 1 evőkanál olajon, hozzáadjuk a rizst, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk és puhára pároljuk.
A másik fej apróra vágott hagymát is megfuttatjuk egy kanál olajon, hozzáadjuk a megtisztított, összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, aztán addig főzzük, amíg a gomba leve elfő. (A szokásos gombapörköltnél erősebben fűszerezzük!)
A megfőtt gombát legalább langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a nyers tojást. Robotgépben vagy merülőmixerrel pépesítjük, majd a megfőtt rizshez keverjük.
Az így kapott keveréket a megtisztított paprikákba töltjük.
A paradicsomlevet a zellerrel felforraljuk, sózzuk, cukrozzuk. Beletesszük a megtöltött paprikákat. Kis lángon addig főzzük, amíg a paprikák felemelkednek a lé tetejére.
Főtt krumplival tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon jó ötlet a gomba! Legközelebb kipróbálom, köszi az ötletet! :-DDD
Szia Gigi!
(Szamóca, 2008.04.30 10:15)Ki fogom próbálni én is újra. Régebben csináltam szójagranulátumból, de nem sikerült túl jól. Hátha azóta ügyesebb lettem! :)
hogigi@freemail.hu
(GIGI, 2008.04.29 22:16)Ételizesítős langyos vízbe áztattam, és mikor már jól megduzzadt,ugy használtam mint a darálthúst.
Szép estét, Gigi!
(Szamóca, 2008.04.19 21:42)A szójagranulátumot jól elkészíteni, no ahhoz tényleg tehetség kell! Nagyon ügyes vagy, hogy neked ilyen jól sikerült. Hogy csináltad? Őszintén megköszönném, ha leírnád.
hogigi@freemail.hu
(GIGI, 2008.04.19 21:26)Én ezt annak idején beáztatott szójagranulátummal csináltam, senki nem vette észre, hogy nem husos.
Mézs finomságok
(Mézigörl, 2011.06.30 21:52)