Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÚJKRUMPLI GOMBAMÁRTÁSSAL

2008.01.05

Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg apró szemű újkrumpli, étolaj.
A gombamártáshoz:
50 dkg  megtisztított, felszeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál étolaj, 1 -2 babérlevél, fél csokor petrezselyemzöld, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
, só, bors.

   

p1180871-dd.jpg

   

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk apróra vágott petrezselemmel és beletesszük a babérlevelet. Elfőzzük a gomba levét, aztán megszórjuk egy teáskanál pirospaprikával, megsózzuk, borsozzuk, rászórunk néhány csipet őrölt köményt, majd belekeverjük a liszttel simára kevert tejfölt és a mustárt, és 8-10 perc alatt besűrítjük.

A krumplit nagyon alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Egy nagy tálba tesszük, ráöntünk 1 evőkanál olajat, és összeforgatjuk. Egy rétegben eléterítjük egy nagy tepsiben, és néha megrázogatva megsütjük. A tányérokon a krumpli tetejére halmozzuk a gombamártást, és rögtön tálaljuk.

(A mártást kicsit sósra, fűszeresre csináljuk, mert a krumplin semmilyen fűszer nincs, a mártás adja a fűszerezését.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.