Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VADÁSZNOKEDLI

2014.02.28

A recept a MÁRTI ÉS A FIÚK oldalról származik. Köszönöm, Márti!

Hozzávalók (4-6 személyre):

A tésztához: 50 dkg liszt, 4 tojás, 2-2,5 dl víz, só.

A raguhoz: 1 nagy vöröshagyma, 50 dkg gomba, 10-15 dkg reszelt sajt (jó, ha van benne füstölt is), 8-10 szál petrezselyemzöld, őrölt bors, olaj, só.

A tetejére: 10 dkg reszelt sajt.

  

p1500995-dd.jpg

  

Elkészítés:

Fölteszünk a tűzre egy nagy fazekat kétharmadig töltve enyhén sós vízzel.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Beleütjük a tojásokat. Beleszórunk egy mokkáskanál sót. Felöntjük fél bögre vízzel, aztán fakanállal lazán összekeverjük. Ha kell, még egy kis vizet adunk hozzá. Úgy jó, ha nem folyik, de nem is kemény, hanem még jól keverhető.
A tésztát nem szabad túlkeverni, mert akkor a tészta kemény lesz, mint a kő.

Közben a víz optimális esetben forrni kezd. A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy nagy serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk. Beleszórjuk az apró kockákra vágott hagymát, és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, és addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított petreuselyemzölddel, majd összefirgatjuk a nokedlivel. Beletesszük a reszelt sajtot, és még 2-3 percig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad.

Az elkészült ételt forrón, a többi sajttal megszórva, nagy adag salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. (Vigyázat, nagyon laktató! Kis adagokat szedjünk!)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.