Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VEGETÁRIÁNUS HAMBURGER

2008.01.03

Hozzávalók:

Fél kiló főtt csicseriborsó (nagyon jó hozzá a konzerv is), 2 tojás, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 evőkanál aprított petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 1 kávéskanál őrölt koriander, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál sütőpor,  2 csapott evőkanál tahini (vagy két evőkanál szezámmag és egy kiskanál só), 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa.
A sütéshez: étolaj.

      

p1370606-dd.jpg

   
  
Elkészítés:

A csicseriborsót egy kis főzőlé hozzáadásával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a turmixgépbe rakva a  finomra vágott vöröshagymát, az reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a köményt,a tahinit (tahini helyett használhatunk két evőkanál szezámmagot és egy kiskanál sót is) és a sütõport. Egybeturmixoljuk. Ezután - már kanállal keverve - beledolgozzuk a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát. 

Egy sűrű, formázható masszát kell kapnunk, amit ezután fél óráig pihentetünk. (Ha a massza túl lágy lenne, kis zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.)

A masszából vizes kézzel lapos pogácsákat formázunk, melyeket bő forró olajban aranysárgára sütünk.

A hamburgerzsemle receptjét itt találod: HAMBURGERZSEMLE.

  

 

VEGETÁRIÁNUS HAMBURGER II.


Hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors, zsemlemorzsa, 1 tojás, olaj.

Elkészítés:

A sárgaborsót egy megtisztított egész vöröshagymával és a babérlevelekkel bő, sós vízben puhára főzzük úgy, hogy mire megpuhul, minden víz párologjon el róla. Eltávolítjuk a hagymát és babérlevelet, a sárgaborsót nagyjából kihűtjük.

A másik vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és atojással, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, negyed kávéskanál őrölt köménnyel és 3-4 csipetnyi őrölt borssal együtt a sárgaborsóhoz keverjük. Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Lapos pogácsákat formázunk, és serpenyőben fölhevített kevés olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. (Óvatosan, lapátkanállal fordítsuk meg őket.)

A megsült pogácsákat ízlés szerinti zöldségfélékkel, sajttal, szószokkal hamburgerzsemlében tálaljuk.

 

*****

Vegetáriánus hamburgert bármilyen húsmentes fasírtból készíthetünk.

A receptekért kattint a választott fasírt nevére: BABFASÍRT,  FALAFEL, GOMBAFASÍRT, HAGYMAFASÍRT,  LENCSEFASÍRT, SZÓJAFASÍRT,  ZABFASÍRT,  ZÖLDSÉGFASÍRT.

p1530996-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.