Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VEGÁN BRASSÓI

2008.01.03

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg krumpli, 30-40 dkg natúr vagy fokhagymás szejtán, 1-2 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál majoránna, 1 kis mokkáskanál só, egy-két csipetnyi őrölt bors, 4-5 gerezd fokhagyma (de van, aki egy egész fejnyit rak bele), étolaj a krumpli kisütéséhez, 30 dkg párolt zöldborsó (lehet konzerv is).

 

Kép

  

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.A szejtánt kockákra vágjuk.

1-2 evőkanálnyi olajon két percig kevergetve pirítjuk a szejtánkockákat, aztán a pirított szejtánt megszórjuk a fűszerekkel, lehúzzuk a tűzről, átkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy a főzőedény aljában fél ujjnyi víz legyen. Visszatesszük a tűzre, fokhagymanyomóval belepréseljük vagy belereszeljük a fokhagymát, és gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ezután még két percig kevergetjük.

Mialatt a szejtán készül, a krumplit forró olajban kisütjük. Úgy próbáljunk időzíteni, hogy a hús és a krumpli nagyjából egyszerre készüljön el.

A megsült krumplit, a szejtánt és a zöldborsót összekeverjük. Rögtön, frissen tálaljuk. Nagyon jól illik hozzá a savanyúság.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.