Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VÖRÖSLENCSE FASÍRT

2008.01.03

Hozzávalók:

20 dkg vöröslencse, 2 tojás villával kicsit fölverve, 20 dkg szikkadt kenyér vagy zsemle apró kockákra vágva, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, néhány evőkanál (teljes kiőrlésű) liszt, 1 kiskanál só,  1 kiskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt kömény, 2-3 babérlevél, aki szereti: pár csipet őrölt csili, étolaj a kisütéshez, esetleg zsemlemorzsa és szezámmag a panírozáshoz.

     

p1110619-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az apróra vágott kenyeret a tojásba áztatjuk.

A lencsét dupla mennyiségű sós vízben, néhány babérlevéllel puhára főzzük. Nem kell főzés előtt beáztatni. Kb. 15 perc alatt pépesre fő, és teljesen beszívja a főzővizet. 

Egy serpenyőben egy kanál étolajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott hagymát.

A puhára főtt lencsét levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérlevelet, belekeverjük a vöröshagymát az olajjal együtt, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, a tojásba áztatott kenyeret és annyi lisztet, hogy puha, de formázható massza legyen.

Egy serpenyőben néhány evőkanál olajat melegítünk.

A lencsés masszából kerek pogácsákat formázunk (megforgathatjuk zsemlemorzsában vagy szezámmagban), és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük őket.

 

Tipp:

Fasírtsütésnél én mindig sütök először 1-2 "próbafasírtot". Ez azt jelenti, hogy először csak 1-2 fasírtot sütök meg a masszából. Ekkor kiderül, hogy nem hullik-e szét a massza sülés közben, vagy (megkóstolva a "próbafasírtot) nem kevés-e benne a fűszer.

Ha a massza sülés közben szétesik, még egy kis lisztet (vagy zsemlemorzsát) kell belekeverni. Ha fűszertelen, pótoljuk a hiányzó fűszert.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.