Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZABFASÍRT

2008.01.02

Hozzávalók:

1 bögre (3 dl) zabpehely, 1 bögre forró zöldségleves vagy egy evőkanál vegamix-szel elkevert forró  víz, 1 tojás (kihagyható, de akkor a fasírt kicsit szétesős lesz), 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 1-2 gerezd fokhagyma finomra reszelve, só, két csipetnyi őrölt bors, egy mokkáskanál pirospaprika, 3-4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt, étolaj a kisütéshez.

  

Kép

  

Elkészítés:

A zabpelyhet egy tálba öntjük, és leforrázzuk a zöldséglevessel vagy ételízesítős vízzel. Lefedjük, és tíz percig állni hagyjuk.

Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. Legutoljára a lisztet. A felhasználandó liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lágy a massza. Van, hogy kicsit több, van, hogy kevesebb liszt kell. Egy lágy, de formázható keveréket kell kapnunk.

Az így összeállított masszából pogácsákat formázunk, és egy serpenyőben felhevített olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

 

Tipp:

A fasírtmasszába sütés előtt keverhetsz apróra vágott zöldségkockákat, gombát, kukoricát, zöldborsót, reszelt sárgarépát. De a felhasznált zöldség módosíthatja a szükséges liszt mennyiségét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Zabfasirt

(Vera, 2014.08.12 13:20)

Nagyon bevalt :) koszi

zabpehely

(hmargó, 2011.01.06 08:38)

Köszi a választ! Kipróbálom ezzel a bioval. Szerintem nincs olyan jó a minősége az enyémnek és azért málott szét. Amugy tegnap kóstoltattam vendégekkel és nagyon ízlett nekik is. Köszi a recit mégegyszer!

Re: zabpehely

(Ildikó, 2012.08.01 10:54)

Szia, én most próbálom először, de remélem nem utoljára!

Zabpehely

(Szamóca, 2011.01.05 19:41)

Most éppen bio zabpehely van itthon. Vegabond márkájú. De szerintem mindegyik jó hozzá.
Sőt, szoktam más gabonapelyhet is szórni bele, ha éppen olyan kedvem van (búza- vagy rozspelyhet például).
Még a húsevő uram is szereti. :)

zabfasírt

(hmargó, 2011.01.05 19:18)

Köszi a választ! Te milyen zabpehelyből csinálod? Én a múltkor a Lidl-ben vettem, abból készítettem.

Fasírt

(Szamóca, 2011.01.05 17:22)

Szia!
Nekem egyben maradtak a zabpehely-szemek.
A fehérek a hagymadarabok.

zabfasírt

(hmargó, 2011.01.05 09:00)

Szia Viki!
Megcsináltam, finom! Viszont csak kanállal tudtam az olajba tenni, pedig raktam bele bőven lisztet. Neked azok a fehér darabkák micsodák? A zabpehely nekem teljesen szétmálott.
Szerintem még lesz folytatása. Köszi a recit!