Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZALAI BABOS GOMBÓC

2012.03.30

p1140553-dd.jpg

 

Hozzávalók:

40 dkg főtt bab (én fehér gyöngybabot szoktam használni, de másfajta is lehet, konzerv is jó), 4 zsemle, 10 evőkanál liszt, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, negyed kávéskanál őrölt bors, 2 kávéskanál só, olaj.

 

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát két evőkanál étolajon üvegesre sütjük.

A babot egy nagy tálba borítjuk. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk az apróra kockázott zsemléket, a lisztet, a hagymát az olajjal együtt, a sót és borsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és apránként annyi hideg vizet keverünk az egészhez, hogy formázható masszát kapjunk. (Vigyázat, nem szabad nagyon sokat keverni, éppen csak, amíg összeáll!) A tésztát fél órát állni hagyjuk, majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és forrásban levő sós vízben kifőzzük őket.

Mártásos, szaftos ételekhez kitűnő köret, de fűszeres tejföllel meglocsolva magában is fogyasztható.

 

p1810449-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.