Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZALAI KRUMPLIPOGÁCSA

2014.02.05

Hozzávalók:

50 dkg krumpli, 50 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 2,5 dkg (fél kocka) élesztő, 2 kávéskanál só.

 

p1490567-dd.jpg

 

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Langyosra hűtjük, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.

Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, összekeverjük.

Az összes hozzávalót összegyúrjuk. (Lágy, ragadós tésztát kapunk.) Egy órát pihentetjük.

Alaposan belisztezett deszkán tenyérrel ujjnyi vastagra lapogatjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Ezután kétféle módon folytathatjuk a pogácsa készítését.

Vagy egy nagy serpenyőben, forró olajban kisütjük, és fokhagymás tejföllel, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.

Vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejére reszelt sajtot illetve magvakat szórunk, esetleg megkenjük tejföllel és hagymakarikákat teszünk rá, majd 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Forrón tálaljuk.

 

Tipp:

Adhatjuk mártásos ételek mellé köretnek is.

 

p1490597-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.