Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÖLDSÉG TEMPURA

2008.01.02

Hozzávalók:

Megtisztított, földarabolt zöldségek vegyesen (cukkini, padlizsán, húsos paprika, gomba, tök, patiszon...), a kisütéshez étolaj.

A tésztához: 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl jeges víz (esetleg nagyon hidegre hűtött sör), 1 tojássárgája. (Legjobb a lisztet is mélyhűtőbe tenni legalább negyed órára a tempura készítés előtt.)

zoldseg-tempura-014-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az olajat fölmelegítjük. Tényleg forrónak kell lennie, de ne égjen.

A tésztához a lisztet és a keményítőt egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd apránként a vizet. Egy palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. A tésztát nem kell sokáig keverni. Nem baj, ha nem teljesen sima, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne.

A zöldségdarabokat megmártjuk a tésztában, aztán a forró olajban néhány perc alatt megsütjük.

A tempurát eredetileg szójás mártogatóssal tálalják, de mi házi ketchuppal szeretjük, de nagyon finom édes-savanyú mártással is.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pitypang60@freemail.hu

(viola, 2014.05.10 13:54)

Kedves Receptíró! Sem az előkészített zöldségere, sem a tésztájába nem kell só???
Vagy nem is szabad? Akkor nem lesz ropogós? De akkor meg nem lesz semmi íze...?