Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ

2008.01.02

Hozzávalók (3 dl-es bögrével mérve):

1 bögre kuszkusz, fél kg vegyes zöldség megtisztítva és földarabolva (pl. brokkoli, padlizsán, gomba, karfiol, sárgarépa, cukkini), 1 csapott evőkanál vega zöldséges ételízesítő (vagy más zöldséges ételízesítő), fél csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál étolaj.

  

Kép

  

Elkészítés:

A zöldségeket egy evőkanál étolajon, lefedve roppanósan puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Fölforralunk egy és fél bögre vizet. Beleszórjuk az ételízesítőt. Amikor a víz forr, beleöntjük a kuszkuszt, levesszük az edényt a tűzről, és letakarva félretesszük tíz percre.

A tíz perc lejárta után a kuszkuszt összekeverjük a zöldséggel.

Önálló ételként vagy köretként is tálalhatjuk.

  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.