Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÖLDSÉGES PARADICSOMLEVES

2012.02.03

Hozzávalók:

2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2-3 szál szárzeller vagy egy kisebb  zellergumó negyede, 1 póréhagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé, 1 kisebb vöröshagyma,  1 zöldpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg apró levestészta, néhány szál petrezselyemzöld, 1 teáskanál olaj, 2 babérlevél, só.

p1110844-dd.jpg

 

Elkészítés:

A megtisztított és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert az olajon állandóan kevergetve 2 percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. (Aki szárzellert használ, az csak a póréhagymával együtt, később adja a leveshez!) Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a kicsumázott zöldpaprikát, a babérlevelet és fél kávéskanál sót. Addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ekkor beletesszük a felkarikázott póréhagymát, a zúzott fokhagymát (valamint a szárzellert), és beleöntjük a paradicsomlevet, ha kell, megsózzuk, majd további 5 perc főzés után hozzáadjuk a tésztát is.
Amikor minden zöldség kellően puha, kivesszük a paprikát, a vöröshagymát és a babérlevelet. Tálalásnál megszórjuk a levest apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tipp:
Aki édesen szereti a paradicsomos ételeket, az a paradicsommal együtt adjon a leveshez némi cukrot vagy édesítőszert.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.