ZÖLDSÉGES TÉSZTA
Hozzávalók:
40-50 dkg tészta, 25 dkg brokkoli (fagyasztott is jó), 25 dkg gomba, 2-3 sárgarépa, 3 dkg vaj, 3 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A tésztát bő, forrásban levő, sós vízben feltesszük főni.
Fölolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a megtisztított, földarabolt gombát és a vékony szeletekre vágott répát. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit és az apróra vágott petrezselymet, jól összeforraljuk.
Mikor az összes zöldség megpuhult, a mártást összeforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt tésztával. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Más zöldséget (karfiolt, zöldborsót, kelbimbót.. ) is használhatunk.