Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÖLDSÉGES TÉSZTA

2013.01.29

Hozzávalók:

40-50 dkg tészta, 25 dkg brokkoli (fagyasztott is jó), 25 dkg gomba, 2-3 sárgarépa, 3 dkg vaj, 3 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

 

p1300552-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tésztát bő, forrásban levő, sós vízben feltesszük főni.

Fölolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a megtisztított, földarabolt gombát és a vékony szeletekre vágott répát.  Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit és az apróra vágott petrezselymet,  jól összeforraljuk.

Mikor az összes zöldség megpuhult, a mártást összeforgatjuk a közben kifőtt, leszűrt tésztával. Forrón tálaljuk.


Tipp:

Más zöldséget (karfiolt, zöldborsót, kelbimbót.. ) is használhatunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.