Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZÖLDSÉGFELFÚJT

2008.01.02

Hozzávalók (4 személyre): 

1 kg zöldség (brokkoli, karfiol, sárgarépa, vajbab, cukkini, padlizsán, kelbimbó...), 4 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2 tojás, só, őrölt bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál vaj.

     

Kép

   

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, földaraboljuk és egy serpenyőben egy evőkanál vajon kis sóval és őrölt borssal átpirítjuk, pároljuk. (A zöldségeknek nem kell teljesen puhára sülniük.)

A tejfölt csomómentesen kikeverjük a liszttel és a tojásokkal, fűszerezzük sóval és reszelt szerecsendióval.

Egy nagyobb vagy négy kicsi tűzálló tálat kivajazunk. A zöldségeket a tűzálló tál(ak)ba terítjük, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

Tipp:

A zöldségeket fűszerezhetjük a serpenyős pirítás végén zöldfűszerekkel (apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, rozmaringgal...)

Az öntetet csinálhatjuk úgy is, hogy a tejfölt csak a tojások sárgájával és a liszttel keverjük ki. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a habot a tejfölbe forgatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.