ŐSZIBARACKLEKVÁR
Hozzávalók:
2 kg őszibarack, 50 dkg cukor, 2 citrom leve.
Elkészítés
A barack héját lehúzzuk. Legegyszerűbb úgy, ha 2-3 percre forró vízbe dobjuk a barackokat, majd áttesszük őket hideg vízbe. Ezután általában könnyen lejön a héjuk. Kimagozzuk őket.
A barack felét kockákra vágjuk, egy tálba teszük, és rányomjuk a litromok levét.
A többi barackot a cukorral főzni kezdjük. Gyakran megkeverve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mikor a barack besűrűsödött, belekeverjük a félretett barackkockákat, és együtt főzzük még 15 percig. Közben már nem szabad kevergetni, nehogy a barackdarabok összetörjenek.
A kész lekvárt üvegekbe merjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd végleges helyére tesszük.
A lekvárhoz címkét nyomtathatsz magadnak innen: CÍMKÉK.