PIZZASZÓSZ TÉLRE
Hozzávalók:
2 kg paradicsom, 1 kis csilipaprika (kihagyható), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál só, 4-5 kakukkfű ágacska, 8-10 bazsalikomlevél, 1 evőkanál morzsolt oregano.
Elkészítés:
A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, földaraboljuk és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan besűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget, visszatesszük a tűzre, beletesszük a fűszereket, és még legalább negyed órát főzzük. Ezután a mártást átszűrjük vagy turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és még egyszer felforraljuk. Forrón üvegekbe töltjük. A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Aki édesebben szereti, adjon a paradicsomhoz némi cukrot vagy hőálló édesítőszert is!