DIÓ BONBON
Hozzávalók:
20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, egy narancs reszelt héja, 2 evőkanál rum, 3 evőkanál víz, egy mokkáskanál őrölt fahéj, kakaópor a golyók bevonásához (én Milka kakaóport használtam), negyed diószemek a díszítéshez.
Elkészítés:
A porcukrot a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön fölolvasztjuk. Amikor átlátszóvá válik, belekeverjük a diót. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fahéjat, reszelt narancshéjat és a rumot. Jól összekeverjük. A masszát kihűtjük.
A kihűlt masszából kis diónyi golyókat formálunk. Kakaóporban megforgatjuk őket, és dióval díszítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Aranyos vagy! :)***
Bonbon!
(kaleva, 2009.12.16 09:39)
Viki, ha csak fele olyan finom lesz, mint amit Tőled kaptam, már akkor is sikerem lesz vele!
Kedves Olvasók: abban a szerencsében részesültem, hogy Viki mindenféle bonbonjából kaptam, egyik finomabb, mint a másik, a diós és a mogyorós különösen, csak ajánlani tudom mindenkinek az elkészítését! Biztos siker!
Bonbon
(Szamóca, 2009.12.16 09:24)
De neked nincs hozzá Niki-féle diód! ;)
Komolyra fordítva: sok sikert a bonbongyártáshoz!
Dió bonbon!
(kaleva, 2009.12.16 09:21)Én már kóstolhattam ezt a bonbont is, nagyon-nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek! Én most fogok hozzá a gyártáshoz!
köszönöm az ötletet
(icu, 2009.12.15 19:41)Köszönöm az ötletet.Megcsinálom ajándékba a családnak.Gratulálok a sok jó receptekhez.Sok sikert és sok jó ötleteket.Erőt és kitartást kívánok neked.
dió bonbon
(Henriett, 2009.12.15 13:43)
hmm jól hangzik,kifogom próbálni!
Köszönöm a receptet!
Kalevának
(Szamóca, 2009.12.16 10:07)