Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


FERRERO ROCHER HÁZILAG

2008.01.24

Hozzávalók:

20 dkg Milka Noisette csokoládé, 2 evőkanál Nutella, 3 evőkanál tejszín, 10 dkg héj nélküli egész mogyoró, 10 dkg héj nélküli mogyoró durvára darálva, 2 evőkanál porcukor.

  

Kép

  

Elkészítés:

A csokoládét a tejszínnel és a Nutellával egybeolvasztjuk. Ezután az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük. Néhány órára hűtőgépbe tesszük.

Ezalatt előkészítjük a mogyorót.

Az egész mogyorókat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. (A serpenyőt kis lángon melegítjük, beleszórjuk a mogyorót, és állandóan rázogatjuk vagy kevergetjük, amíg el nem kezd érződni a mogyoró illata. A mogyorószemeket véletlenül se égessük meg!) A megpirított mogyorószemeket félretesszük.

Ezután a serpenyőbe beleszórjuk a durvára darált mogyorót és a porcukrot. Ezt is összepirítjuk kicsit ugyanúgy, mint az egész mogyorókat: állandóan kevergetve. A darált mogyorónál még óvatosabbnak kell lenni, nehogy odaégjen! A megpörkölt darált mogyorót is félretesszük kihűlni.

A csokoládémasszát kivesszük a hűtőből, robotgép habverőjével átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe egy-egy szem egész mogyorót teszünk. A golyókat a pirított darált mogyoróban meghempergetjük és hideg helyre tesszük megdermedni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jó lenne ha..

(Dia, 2011.08.29 11:10)

A süti fini lenne, de becsapásnak érzem, mert egyáltalán nem hasonlít az igazi ferrerohoz.
Nem ez lesz a kedvenc sütim.

ostya

(zozi, 2011.07.06 14:48)

figyeljetek a recept tényleg jó de ha ostyával bevonjátok a golyót akkor hasonlÍtani fog az igazihoz és utána tej csokival bevonjátok és durvára vágot mogyival megszorjátok nagyon fincsi, de csak azok probálják ki akik gyakorlotak a konyhába mert nagyon nehéz

FIGYELEM! FIGYELEM!

(balázs, 2011.03.19 17:49)

A receptet csakis nagyon óvatosan próbáljátok ki! Halálos kombinácíó (tényleg nem viccelek) ez a milka nutella meg a tejszín. Szinte azonnal elég és lángra is kap. Nekem oda veszett a fél a konyhám és rendesen megégette a jobb karomat is.

A receptről

(Szandy, 2011.02.26 18:08)

El fogom készíteni mert nagyon tetszik a recept.
Remélem sikerülni is fog,ha bár nem nehéz az elkészítése!

ember)

(ismeretlen, 2011.02.22 20:01)

ez jó recept

Ferrero

(Szamóca, 2010.03.17 10:22)

Szia!
Nekem olyan 25 darab lett. De ez erősen függ attól, hogy mekkora golyókat csinálsz.

Ferrero

(anya, 2010.03.14 14:56)

Szia!
Kb mennyi golyó jön ki,ebből a mennyiségből?

Tejszín

(Szamóca, 2010.01.11 14:51)

Szia Tünde!
Mindig habtejszínt használok.
(Valószínűleg egyszerűen ezt szoktam meg. Régen nem volt főzőtejszín.)

Tejszín

(Tünde, 2010.01.11 14:31)

Szia!

Ha tejszínt írsz, akkor az főző- vagy habtejszínt jelent? Sütiknél hab?