FERRERO ROCHER HÁZILAG
Hozzávalók:
20 dkg Milka Noisette csokoládé, 2 evőkanál Nutella, 3 evőkanál tejszín, 10 dkg héj nélküli egész mogyoró, 10 dkg héj nélküli mogyoró durvára darálva, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínnel és a Nutellával egybeolvasztjuk. Ezután az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük. Néhány órára hűtőgépbe tesszük.
Ezalatt előkészítjük a mogyorót.
Az egész mogyorókat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. (A serpenyőt kis lángon melegítjük, beleszórjuk a mogyorót, és állandóan rázogatjuk vagy kevergetjük, amíg el nem kezd érződni a mogyoró illata. A mogyorószemeket véletlenül se égessük meg!) A megpirított mogyorószemeket félretesszük.
Ezután a serpenyőbe beleszórjuk a durvára darált mogyorót és a porcukrot. Ezt is összepirítjuk kicsit ugyanúgy, mint az egész mogyorókat: állandóan kevergetve. A darált mogyorónál még óvatosabbnak kell lenni, nehogy odaégjen! A megpörkölt darált mogyorót is félretesszük kihűlni.
A csokoládémasszát kivesszük a hűtőből, robotgép habverőjével átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe egy-egy szem egész mogyorót teszünk. A golyókat a pirított darált mogyoróban meghempergetjük és hideg helyre tesszük megdermedni.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A süti fini lenne, de becsapásnak érzem, mert egyáltalán nem hasonlít az igazi ferrerohoz.
Nem ez lesz a kedvenc sütim.
ostya
(zozi, 2011.07.06 14:48)figyeljetek a recept tényleg jó de ha ostyával bevonjátok a golyót akkor hasonlÍtani fog az igazihoz és utána tej csokival bevonjátok és durvára vágot mogyival megszorjátok nagyon fincsi, de csak azok probálják ki akik gyakorlotak a konyhába mert nagyon nehéz
FIGYELEM! FIGYELEM!
(balázs, 2011.03.19 17:49)A receptet csakis nagyon óvatosan próbáljátok ki! Halálos kombinácíó (tényleg nem viccelek) ez a milka nutella meg a tejszín. Szinte azonnal elég és lángra is kap. Nekem oda veszett a fél a konyhám és rendesen megégette a jobb karomat is.
A receptről
(Szandy, 2011.02.26 18:08)
El fogom készíteni mert nagyon tetszik a recept.
Remélem sikerülni is fog,ha bár nem nehéz az elkészítése!
Ferrero
(Szamóca, 2010.03.17 10:22)
Szia!
Nekem olyan 25 darab lett. De ez erősen függ attól, hogy mekkora golyókat csinálsz.
Tejszín
(Szamóca, 2010.01.11 14:51)
Szia Tünde!
Mindig habtejszínt használok.
(Valószínűleg egyszerűen ezt szoktam meg. Régen nem volt főzőtejszín.)
Tejszín
(Tünde, 2010.01.11 14:31)
Szia!
Ha tejszínt írsz, akkor az főző- vagy habtejszínt jelent? Sütiknél hab?
Jó lenne ha..
(Dia, 2011.08.29 11:10)