KÓKUSZOS BONBON
Hozzávalók:
25 dkg magozott aszalt szilva, 10 dkg héj nélküli egész mandula, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 5-10 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
Minden szilva magja helyébe egy szem mandulát dugunk.
A kókuszreszeléket és a porcukrot egybegyúrjuk annyi vajjal, amennyitől éppen összeáll. Gyúrható, de kemény masszát kell kapnunk.
A mandulával töltött szilvaszemeket egyenként körbetapasztjuk a kókuszmasszával úgy, hogy viszonylag szabályos, egymáshoz hasonló formájú és méretű kb. 4 cm hosszú tojásformákat kapjunk, amelyeket olvasztott csokoládéval vonunk be, és esetleg cukorgyöngyökkel vagy kókuszreszelékkel díszítünk.
Az így elkészített bonbonokat lehetőleg hűtőszekrényben tároljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia!
Ezek a bonbonok kb. meddig tarthatók el?
BUÉK!
(Szamóca, 2008.12.27 21:06)
Drága Saci!
Nagyon boldog új esztendőt neked is!
Remélem, hogy jövőre is sokat tanulhatok majd tőled.
BUÉK
(Saci, 2008.12.27 21:01)
Kedves Szamóca! Sok-sok vidámságot az év utolsó napjaira, és sok szerencsét, jó egészséget az új esztendőben!
Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, köszönöm Neked a sok remek receptet!:-)
eltarthatóság
(Annamari, 2010.10.30 21:17)