ZSERBÓ BONBON
Az ötletet köszönöm szépen Andinak!
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack, 15 dkg dió, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál baracklekvár. A bevonathoz kakaópor vagy olvasztott csokoládé. (Mi Milka kakaóporba forgatva szeretjük a legjobban.)
Elkészítés:
Én úgy csinálom, hogy a diót aprítógépbe teszem, aztán mikor már elég apróra van vágva, hozzáadom a negyedelt aszalt barackokat, és addig aprítom tovább, amíg a barackok kisebb mazsolaszem nagyságúak lesznek. Ezután a diós barackba belekeverem a porcukrot, a rumot és a lekvárt, majd az egészet beteszem legalább egy órára a hűtőbe.
Ezután kétféle módon járhatunk el.
Akinek nincs kedve olvasztott csokival vesződni, a diós masszából gyúrt golyókat bőven forgassa meg kakaóporban.
Akinek van ideje és kedve csokizni, az mártsa a dióból gyúrt gombócokat olvasztott csokiba, aztán a csoki megdermedése után tálalhatja a bonbonokat.
A zserbó bonbon mindkét módon nagyon finom.
Bon.Bon
(Olgis, 2013.03.18 14:11)