Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


A TABLE!, BUDAPEST

2011.11.07

1024 - Budapest,
Retek u. 6. - a Széna térnél, a Mammut mellett

 

p1080156-dd.jpg

 

p1140883-dd.jpg

 

Olvastam néhány határozottan pozitív, csak az árakat kifogásoló beszámolót az A table! pékségről és cukrászdáról. Gondoltam, muszáj kipróbálni. Kipróbáltuk.

Mivel késő délután mentünk, a választék minimális volt: három kenyér, 3-4 bagett, két darab sütemény, néhány pohárkrém. Croissant-ból volt több.

Az árak tényleg nem a magyar átlagnépességnek valók. Egy kifli nagyságú minibagett majdnem 400 forint, egy croissant 350, egy kis kenyér ezer, a sütemények hat-hétszázba kerülnek, egy pici, Barbapapa formájú üvegnyi szörp háromezer.

  

p1080183-dd.jpg

  

A problémám mégsem ez ezzel a pékséggel. Még csak nem is a rémes palatábla "tányérok" és horpadt műanyagot imitáló poharak.

A problémám az, hogy minden, amit kóstoltam, durván sok volt nekem. Nagyon sok. Ez persze ízlés kérdése.

A croissant olyan, mintha sütés után még megmártották volna olvasztott vajban, és az a vaj beledermedt volna. Nagyon nehéz, nagyon tömény. Egyszerűen nem esett jól.

Ettem egy csokis tortát. Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy megkóstoltam. Mert másfél falatnál többet nem bírtam megenni belőle. Finom volt, de nagyon-nagyon tömény. Kb. egyszer egyes kockákra vágva kéne árulni.

Kivételes dolog ebben az országban, hogy egy pékségben, cukrászdában, étteremben nem spórolják ki az alapanyagokat az előállított ételekből. Dicséretes, hogy itt nem teszik. Elhiszem, hogy a franciák ezeket a brutálisan tömény dolgokat szeretik. De az A table! nem az én világom. Nem leszek törzsvendég náluk, azt gondolom. Inkább megsütöm ezentúl is magamnak a napi kenyeret és péksüteményt szintén valódi alapanyagokból, töredék áron, kevesebb túlzással.

Viszont szívből kívánom, hogy az A table! éljen és virágozzon az ilyesfajta péksütemények, sütemények rajongóinak örömére!

  

p1080189-dd.jpg

 

p1140895-dd.jpg

  

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

péksütemények:                               KépKépKépKép

sütemények:                                      KépKépKépKép

kiszolgálás:                              KépKépKépKép

hangulat:                                            KépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:                   KépKépKépKép

tisztaság:                                            KépKépKépKépKép

ár-érték arány:                            KépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A Table

(Zsani, 2012.11.17 17:51)

Tényleg drága maradt, de romlott a minőség. Az elején bele adtak apait anyait, hogy megfogják a vendégeket, de nem igazán profik, mert nem minden, a sok a jóból. Az Auguszt tényleg jobb ( a legjobb Magyarhonban) és én nem egyszer láttam ott franciákat nagy bevásárlásokkal. Van egy új ananászos rizses sütijük C'est magnifique mondta a francia főnököm. Szerintem az Auguszt nem a reggeliző franciákat célozza meg, hanem az inyenceket.

Atable

(Veracsek, 2012.06.07 11:38)

Na hova tisztult ez a hely? Már nem olyan jó, de még mindig drága. A franciák járnak oda, reggelizni, mert az Auguszt a másik utcában csak 10 kor nyit. A franciák mondták, hogy jobb az Auguszt, és még olcsobb is csak nincs nyitva reggel.

Vélemény

(Csilla, 2012.01.26 20:54)

Üdv!
Nos, valóban, az Á Table tényleg drágább az átlagnál, viszont szerintem ahhoz mérten kap a vendég minőségi croissant, süteményeket, francia különlegességeket, kenyeret, bagetet és mi egyebet.
Amikor én ott jártam, maximálisan meg voltam vele elégedve. Bár a hely tényleg kicsi, de pont attól volt meg a hely családias hangulata. Pont karácsony tájékán jártam ott és engem teljesen lenyűgözött a hely hangulata, a díszítés, karácsonyi zenék, na és a szomszéd asztalnál franciák ültek, teljesen azt az érzést keltve, mintha egy franciaországi kis pékségben ülnénk.
Az én ízlésemnek teljesen megfelelt a vajas croissant és maga a tudat is jó volt, hogy a süteményekben valódi, minőségi alapanyagok vannak. Szóval nem sajnáltam a pillanatot, mikor ki adtam a kezemből 1500 vagy 2000 forintot. A kiszolgálók is kedvesek voltak és az is tetszett, hogy a fogyasztás végén kellett fizetni és nem az elején.
Összességében nekem az Á Table elnyerte a tetszésemet és szívesen járnék oda hetente többször is (ha felvetne a pénz, de sajnos nem így van...)

Ár

(Kari, 2011.11.07 10:19)

Iszonyat drága!!! A ki itt vásárol meg is érdemli.

Re: Ár

(Szamóca, 2011.11.09 16:14)

Szia!
Van úgy, hogy megéri sokat fizetni, ha valami annyira nagyon jó. Itt is teltház van szinte mindig. (Igaz, kb. tíz ember fér be.)