Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Auguszt Augusztának

(Erik, 2009.08.31 11:07)

Tejporból főzött tejszín? A gyomrom felfordul.
És maga ezt nevezi igazi tejszínnek? Gondolom, a tojást is tojásporból 'főzik'. A lekvárt milyen porból?

Gyalázatos az egész, amit itt, ezen az oldalon csinálnak. Tanulnának inkább a kritikából, mert minden szava igaz, sőt, nagyon elnéző a cukrászdáikkal szemben. Szerintem a fagyijuk se jó.

Erik

Auguszt

(Lumnitzer Nővérek, 2009.08.31 10:32)

Akárki akármit kajabál, az Auguszt pocsék lett az utóbbi években. Ez ellen nem tiltakozni kéne, hanem végre csinálni valamit, hogy ne így legyen.
Az állandóan felemlegett ősök forognak a sírjukban szégyenükben.

Válasz Auguszt Augusztának

(Szamóca, 2009.08.27 12:10)

Kedves Auguszta!

Véletlenül sem vitatom, hogy van E80 torta, és hogy ezt a tortát az Ön tiszteletreméltó rokonainak valamelyike (mintha azt olvastam volna valahol, hogy József) készítette először a nagypapa születésnapjára.
Valószínűleg pontatlanul fogalmaztam. Eszemben sincs megkérdőjelezni, hogy az eredeti E80 tortát az Augusztban kezdték árulni.

Én csak annyit mondtam, hogy az én E80 torta receptem nem az Auguszttól származik.

Kívánok Önnek, a családjának és az Auguszt vendégeinek a dinasztiához méltóan nagyszerű süteményeket!
Nagyon örültem volna, ha észreveszi, hogy a kritikák nem azért születnek, hogy bántsanak, hanem, hogy segítsenek.

A cukrászda-témától teljesen függetlenül szívből gratulálok Önnek ahhoz, hogy ilyen szerető férje van, aki ennyire szívén viseli az Auguszt család ügyét.

Auguszt cukrászda és az E-80

(Auguszt Arató Auguszta, 2009.08.27 11:29)

Köszönöm minden védelmünkre kelőnek, de szerintem "kár a gőzért". Nem érdemes.
Amúgy kedves Szamóca, az E-80 tényleg Auguszt találmány, van 90-es is. Ezt még a Szamosék is tudják, mert ők (korrektül) kiírják az üzleteikben (közvetlenül a termék ártáblájára).
Én ezennel búcsúzom, találkozzunk ugyanitt(?) úgy 40-50 év múlva, majd az idő eldönti, hogy a vendégek még mindig járnak-e az Augusztba. (habár ha Önnek a 139 év sem elég bizonyíték, akkor valószínűleg a 180 sem lesz az.) De a továbbiakban ez engem már nem érdekel.

Üdvözlettel, kívánok minden jókat!

Auguszta

És a cirkusz megy tovább...

(Szamóca, 2009.08.26 20:46)

Kedves soknevű Auguszt-rajongó, a jelen Augusztjait nem fogom dicsérni az őseik nagysága miatt. Ha nem tudnak méltók lenni a tradícióhoz, az őket minősíti, nem az elégedetlen vendégeket.
Nézzen körbe a neten, olvasgasson bele más az Augusztról írt kritikákba. A legtöbb csak rosszat tud mondani az Augusztról. Egyetlen egy Auguszt-imádó bukkan föl minden Augusztról szóló netes bejegyzésnél: Auguszta férje, Dr. Szász Péter. Ő széltében-hosszában telezengi a netet ingyenreklámmal.

Az én E-80 (vagy B8) tortámról annyit, hogy a recept nem az Auguszttól származik. Ha tőlük származna, akkor természetesen hálásan megköszöntem volna nekik, és magától értetődően feltüntetem a recept mellett a forrást is. Magát az E80 tortát pedig rengeteg cukrászda csinálja már országszerte. A netes vélemények szerint a Daubneré például sokkal jobb, mint az Auguszté. Én személy szerint a cukrászdákban kaphatók közül a Szamos E80 tortáját tartom a legjobbnak.

E80

(Tímea, 2009.08.26 20:20)

Te szerencsétlen. Az "E80" (Auguszt) Elemér 80. születésnapjára lett kitalálva, a család által. És mivel az Auguszt család nagyon jó viszonyban van a Daubnerral, megengedték neki, hogy árulja ő is. Így lett országszerte sikeres torta. Ne állítsd bizton, mert a rossz indulatod mellé rosszul is tudod.

utolsó

(Tímea, 2009.08.26 20:14)

Nem rokon. Törzsvendég. Innen ismerem a családot. Ráadásul Sasadon lakom, és nem fordul ki a gyomrom egy virágos, csendes temető létezésétől. Mindegy, nem hiszem, hogy egy világban élünk, és nem szeretnélek meggyőzni.

Kedves "kezdő szakács"!

(Szamóca, 2009.08.26 19:22)

Én nem ítélek senki fölött. Eszemben sincs. A saját benyomásaimat, tapasztalataimat mondom el. (Nem is mindig én, mert nem minden itteni kritika a sajátom.)
Jó vendéglősnek/cukrásznak a vendég véleménye mindennél fontosabb. Jó vendéglős/cukrász meghallgatja a kritikát és tanul belőle, nem pedig fejbeüti doronggal a kritizálót.

auguszt

(Kezdő szakács, 2009.08.26 15:18)

Végig nézve a honlapodat Szamóca Te minek jársz cukrászdába? Fantasztikus receptek találhatók Tőled. Csak azt nem értem, hogy miért nem Téged hívtak meg Lyonba a Bocuse D'or világverseny zsürijébe bírálni a készítményeket. Mert ott a világ vezető cukrászai között ott ült Auguszt úr a Fény utcai cukrászda tulajdonosa. Én a szakácsversenyt miatt mentem Lyonba nem is tudtam, hogy magyar cukrászok is lesznek. Amikor budapesti utazásom alkalmával felkerestem a Fény utcai üzletet nem csalódtam. Csak azt kívánom megjegyezni, hogy az izlés az egy nagyon személyes dolog és ami az egyiknek izlik az a másiknak nem, de bizton állitom, hogy nem lehet minden sütemény rossz. Különösen nem lehet a "fekete erdő torta" rossz mert az nincs is, ugyanis fekete cseresznye tortának nevezik amit árulnak, onnan tudom, hogy azt kóstoltam és emlékszem a nevére. Szerintem, sok embernek más a véleménye mint az Öné, mert bővelkednek vásárlókban.
Ha legközelebb Budapesten járok akkor a másik két cukrászdát is meglátogatom, mert úgy tünt, hogy azok más milyenek. Jó lenne az Ön készítményeit is kipróbálni hátha azok jobbak és elvinni az Auguszthoz, hogy csináljon ilyet azzal nagyobb sikere lesz. Igy a képernyőről nehéz itéletet mondani. Könnyű ledorongolni a másikat, de meg kell irjam, hogy ehez Önnek nagy tehetsége van. Azt hiszem a Lyoni meghívás és a cukrászcsalád multja mást bizonyít, nem olyan emberek itéltek felettük mint Ön, hanem akik jobban ismerik a szakmát.

auguszt

(mónika, 2009.08.26 09:30)

Kedves Édesszájú!
Az Augusztot beütve /farkasréti cukrászdát keresve/, figyeltem fel a blogon zajló eszmecserére. Végig olvasva a hozzászólásokat, egyre jobban érdekelt a dolog. Szamócát nem minősítem, hiszen az utolsó bejegyzése önmagáért beszél, a "temetős randizgatás": ízléstelen.
Ha valaki szereti a cukrász szakmát, akkor leveszi a kalapját egy 140 éve működő cég előtt, amilyen nincs több Magyarországon, de Európában is kevés. Az, hogy túl élték az elmúlt 20, a húsz előtti 40 évet, a II. világháborút, az 1920-as évek gazdasági válságát, folytassam... 1870-igig?
Fel sem fogja Szamóca, hogy miről, kikről beszél. Irogat a neten, hiszen ott mindenki megjelenhet, vérig sérthet, egy családi hagyományt felvállaló három gyerekes anyát, családtagját megvédő férjet. Nyomoz utána, hogy ki mer mást mondani, mint ő, mintha ez nem lenne természetes, hogy megvédi a feleségét, ilyen nemtelen támadásoktól. DE ez sem elég.
Én még ilyet nem láttam, hogy valaki ilyen szemtelenséget /provokációt/ engedjen meg magának, hogy egy város szerte ismert Auguszt terméket, az E-80-as tortát felvegye a receptjei közé, átkeresztelje B8-ra/?/. Besöpri a dícséreteket, egy szóval sem említve, hogy az általa közölt recept honnan származik.
Akkor, amikor előzőleg földbe döngölte az összes Auguszt süteményt.
Nincs olyan cukrászda ahol az ember nem szalad bele néha egy-egy sületlen tésztába, vagy nem sikerült termékbe. De, hogy minden sütemény rossz lenne?
A Dobos torta és a Gerbaut szelet /zserbo/ óta nem volt magyar sütemény, ami ilyen sikeres lenne, mint az E-80-as, már több cukrászda készíti ezen a néven.
Édesszájú,
Itt nem arról van szó, hogy egymás fejének vágunk rossz dolgokat. Ez, Szamóca honlapját nézve, csak butasággal, műveletlenséggel, és rosszindulattal magyarázható.

Huh!

(Szamóca, 2009.08.25 22:16)

Szép kis targikomédia kerekedett is...

Válasz Tímeának

(Szamóca, 2009.08.25 22:15)

Kedves Tímea!
Csak nem valaemelyik rokont tisztelhetem Önben is?
Különben csak nem beszélne a tulajdonosok nevében.

a csillagok állása

(Tímea, 2009.08.25 22:06)

Kedves Szamóca,

Azt hiszem, itt másról van szó, mint hogy nem ízlenek nektek a sütemények. Az írásaidból valami elkötelezett, vehemens indulat sugárzik az Augusztcukrászda felé.
Ravatalozó mellett? Miről beszélsz?

Mindenkinek jobb lesz, ha nem jöttök. Nem fogtok hiányozni.

Kedves Tímea!

(Szamóca, 2009.08.24 23:04)

Sajnos úgy néz ki, hogy nem is nagyon akad vállalkozó kedvű ismerősöm, akit el tudnék küldeni a farkasréti Augusztba. Pedig néhányukat megkérdeztem az utóbbi napokban. (Én most nem vagyok Budapest közelében.) Eddig mindenki rávágta, hogy ő nem akar a temető tövében cukrászdázni.
Tudom, ez is előítélet, de hát ilyenek az emberek. A ravatalozó mellett nem akaródzik sütikézni, randevúzgatni senkinek.

Auguszt cukrászda

(Tímea, 2009.08.24 22:07)

Kedves Szamóca!

Meglepődve, meghökkenve, mitöbb, értetlenkedve olvastam a kritikádat az Auguszt Cukrászdáról, és rendszeres látogatóként nem jövök rá, mi okozhatott ilyen sorozatos csalódást Neked és ismerőseidnek.
Az ízlés valóban nehezen pontozható kategória, kinek az édes, kinek a sós, kinek a még édesebb a műfaja, de rossz minőségű süteményt még soha nem ettem az Augusztban. Annál inkább kedvemre valók az újítások, a torta különlegességek, amelyek sehol máshol nem kaphatók. Ez alól kivétel azért az egyik kedvencem, az E-80-as torta, amelyet a család a nagypapa, Elemér bácsi 80. születésnapjára fejlesztett ki, és amit a Daubner is nagy sikerrel árul sajátjaként az ő cukrászdájában.
Azt hiszem, egy cukrászdába elmenni, meg egy gyártószalagról levenni a süteményt, az két külön élmény, az egyiket az Auguszt tudja, a másikat a Daubner. Próbáltál például már a Daubnerhez beülni egy meghitt beszélgetésre? Nekem még eddig nem támadt ingerenciám, igaz, én már a tülekedő sortól is elrémülök, így nemigen térek oda be.
Nem tudom, mit találtál fülledtnek az antik hangulatú Kossuth Lajos utcai cukrászdában, én szeretem a régi tükröket, képeket, a halk klasszikus zenét, a kultúrált törzsközönséget. Nyilván más az ízlésünk.
Ami pedig gyerekkoromban, azaz 30 évvel ezelőtt ízlett nekem, például a nyalóka, a gumicukor, meg a csokikrémes csokitorta, azokra ma rá sem tudnék nézni.
Ezért nehéz összehasonlítani az akkori emlékeimet ízekről, a mai tapasztalatommal.
Ha meg ennyire rettenetes, rémes, borzasztó az egész, ne kényszerítsd szegény ismerőseidet, hogy visszatérően ezt egyék! És semmiképp nem ajánlom, hogy meglátogassátok a Sasadi Auguszt Pavilont, mert ott a gesztenyefák alatt időnként túl hűvös az árnyék, a bokrok és virágok ki tudja, miféle polleneket hordoznak, direkt, hogy távol tartsák a vendégeket, és különben sem eléggé zsúfolt ahhoz, hogy ott igazi konfort érzetetek legyen, mint a Daubnernál!

Auguszt Cukrászda

(Édesszájú, 2009.08.23 16:12)

Sajnálom, hogy ennyire elhatalmasodott a harag ezen a fórumon.

Kedves Szamóca!

Bár nem az én dolgom, és éppen ezért nem kötelező érvényű, de szerintem, ha bármelyiküknek bármi problémája van a termékekkel, akkor inkább mondják el, hogy mi lehetett a probléma: túl édes volt, nem volt elég édes, túl sok volt a tetején a kakaópor, vagy bármi.
Ha ezt az említett cukrászda meghallgatja, és utána azt megvalósítja, akkor büszke lehet arra Ön, Szamóca, hogy elősegítette építő jellegű kritikával a munkáját egy komoly cukrászdának. Ez dicsőség Önnek.
Az építő jellegű kritikát minden kézműves, aki terméket ad el a kuncsaftjainak, meghallgatja és felhasználja, hiszen a jó kézművesnél ez a siker kulcsa.
Kérem ne becsméreljen, hanem adjon tanácsot, hiszen a honlapot elnézve Önnek meg van hozzá a tudása és tapasztalata, hogy ezt megtegye.

Kedves Auguszta!

Én nagyon értékelem az Önök munkáját, segítőkészségét, kitartását, kedvességét, a felszolgáló lányok mosolyát, a cukrászok alkotásait.
Szeretek a Pavilonba járni, mert kellemes, nyugalmas hely.
Kívánom a legjobbakat.

Kedves Mindenki!

Én nem vagyok cukrász, sem diplomata, sem pszichológus, tehát a véleményem nem szakvélemény, de kérem gondolkodjanak el rajta, hogy érdemes-e egymás fejének vágni minden rosszat, vagy segítsük inkább egymást, tartsunk össze, ha már ugyanazon szakma szerelmesei vagyunk.

Nigella

(Szamóca, 2009.08.23 13:39)

Imádom Nigellát. És még csak nem is azt, AMIT főz, hanem AHOGYAN. Azt szeretem benne, hogy sugárzik belőle az életöröm, az ételek szeretete, az igazi nőiesség.

Don't worry....

(Éva, 2009.08.23 13:35)

Nigella! Szent ég!
"....plazagasztronomián felnőtt kissé magamutogató, dilettáns bulvár szakácskönyvíró..."
Kapsz ezért megint ! Hogy egy oldalon emlegeted F.J-vel.. Jaj neked!

Don't worry, be happy!

(Szamóca, 2009.08.23 13:18)

Izgatottan várom, mikor jelenik meg az én kis jelentéktelen weboldalamon végre Frank Júlia mellett Gordon Ramsay, Jamie Oliver és (az egyik kedvencem!) Nigella Lawson is, hogy az Augusztot méltassa. :DDD

Csodálkozom!

(Éva, 2009.08.23 12:51)

Csak ámulok és bámulok, hogy míg például a Lakáskultúra Online-on mindössze egyetlen hozzászóló van, drszaszpeter, dícsérve az Augusztot - itt mennyien összejöttek védelmében - még a Nagy Frank Júlia is,(ha egyáltalán) - de meg kell mondjam, nagyon nem tetszik a hangnem, mégha különböző okokból nem is kell magamra vegyem. Taszító agresszívitásról ne beszéljen az, aki így válaszol - egyáltalán, elolvasta az emlegetett kritikát? Én nem találtam benne semmi agresszívitást.
További jó süteményezést ....


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »