Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz Dr. Szász Péternek

(Szamóca, 2009.08.20 14:45)

Kedves Péter!
Ön is tudja, hogy akinek egy bizonyos Auguszt-Arató Auguszta, Auguszt Elek ükunokája a felesége, az nem az Auguszt Cukrászda iránti önzetlen rajongásból reklámozza széltében hosszában az említett cukrászdát, hanem a neje és annak családja iránti elkötelezettségből.
Egyébként, ha tényleg jót akar az Auguszt Cukrászdának, akkor használja föl a befolyását arra, hogy rábeszélje azt, aki felelős az utóbbi évek katasztrofális teljesítményéért (pl. a kedves nejét), hogy változtasson ezen a rossz irányon.
Valószínűleg nem én örülnék egyedül szívből annak, ha az Auguszt újra jó minőségű süteményeket árulna.

Auguszt

(Anna, 2009.08.20 14:37)

Szerintem azért csak tudnak valamit, ha még mindig működnek százvalahány éve. Ennyi ember nem tévedhet! :-)
Szerintem klassz, hogy ennyi ideje csinálják.
Az én apukám orvos és engem is mindenáron arra akar terelgetni, de én nem akarom. Klassz, hogy ők tudják ilyen sokáig folytatni a hagyományt!

Válasz Annának

(Szamóca, 2009.08.20 14:33)

Anna, egyszer menj el Vácra a Desszert Szalonba, és kóstold meg az ottani süteményeket! Mert ott a tejszín az tejszín, a gyümölcs az gyümölcs.
Egyébként persze az is lehetséges, hogy neked éppen a emulgeálószer-lékötőszer-dekorgél-marcipánhelyettesítő és hasonló ízek és állagok jönnek be.
Ízlések és pofonok...

Auguszt

(Dr. Szász Péter, 2009.08.20 14:31)

Nem értem az miért számít reklámnak, ha jót írok egy cukrászáról? (csak azért mert nem egyezik a véleményünk?) Én tényleg nagy Auguszt rajongó vagyok. Vállalom. Oda járok 40 éve.

Auguszt

(Anna, 2009.08.20 14:19)

Nem tudom miről beszéltek!? Én nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt még, pedig gyakran bemegyek, itt lakom a közelmben. Velem mindig kedvesek, és a sütik is mindig kifogástalanul finomak! Tényleg drága, de engem nem érdekel. Inkább finomat eszem, még ha ritkábban vagy kevesebbszer is.

Julinak

(Szamóca, 2009.08.19 21:52)

Szia!
Köszönöm szépen! Mindenképp megszervezem, hogy megkóstoljuk a közeljövőben ezt a csömöri fagyit. Nagyon várom már. :)

bio fagyik

(Juli, 2009.08.19 21:38)

Ez a cukrászda a Vári Cukrászda, Csömörön.
Van nem bio fagyijuk, bio is (én a céklásat és rizstejeset kóstoltam, nagyon finomak), likőrsök, egyéb szeszesek, díjnyertesek, cukrosak, cukormentesek és olykor sósak is. Nagyon érdemes kipróbálni, eddig nem csalódtam még :-)

Julinak

(Szamóca, 2009.08.19 06:44)

Szia!
Elmondanád, hogy hol kaphatók ezek a biofagyik?

Auguszt

(Juli, 2009.08.18 21:59)

Sziasztok! Jómagam még csak a II. kerületiben jártam. Sokszor, régóta (mostanában nem). Gyerekként nagy szó volt, ha innét vihettünk sütit egy jeles napra, vagy éppen helyben megehettünk egy meggyes kockát. Az emlegetett sütemény fantasztikus volt olyan 17 évvel ezelőtt! Legutóbb talán 3 éve látogattam el oda, s kértem nosztalgiából meggyes kockát. Hát, elkeserítően csapnivaló volt, és ráadásul magasabb árért jóval kisebb kockát szolgálnak fel mint anno. :(
Fagyi 200-ért?! Azért van náluk jobb fagyizó is (nem csak Daubner), ahol ennyi pénzért bio alapanyagú főzött fagyik vannak, sőt, díjnyertesek és még sósak is! :-) Ha valakit érdekel a neve a helynek...

Auguszt cukrászda

(Csabi, 2009.07.31 23:54)

Szomorú ez... de sajnos igaz, az utóbbi években csak megy egyre lejjebb a szinvonal az árak pedig az egekig érnek. A minőség évről évre romlik, a pénzéhesség határtalan! Az igényesebb vevő, elvár(na) valamit a pénzéért.. Itt csak ehetetlen sütemények vannak drágán és flegma, udvariatlan kiszolgálók.
Miért van az, hogy a híres helyek meg merik engedni maguknak, hogy csak a nevükből akarjanak megélni? Nem értem... Engem még valami olyasmire tanítottak, hogy a név kötelez...

Válasz

(Szamóca, 2009.07.25 23:34)

Kedves Szász Péter!
Nem, nincs cenzúra. Csak nem szeretem, ha valaki itt reklámoz. (Főképp nem egy pocsék termékeket forgalmazó céget.)
Láttam már más fórumokon is, hogy Ön széltében-hosszában reklámozza az Augusztot.
Tegye máshol!

Auguszt cukrászda

(drszaszpeter, 2009.07.25 15:40)

Bocsánat a kérdőjel lemaradt:
Cenzúra van?
dr. Szász Péter

drszaszpeter@freemail.hu

Auguszt cukrászda

(drszaszpeter, 2009.07.25 15:39)

Cenzura van. Mert én a mulkor irtam, de ugy látszik nem tetszett...


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14