Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kis unokám 1 születésnapja

(Anikó, 2010.02.20 13:00)

Sajnos nekem is rossz véleményem van az Auguszt cukrászdáról. Február 18.-án du. 14:30-kor betértem hozzájuk, hogy egy kis zsúrtortát veszek az unokám első születésnapjára. A választék a nagynevű helyen kettő darab volt. Azok sem igazán tettszetősek az áruk pedig a külsőhöz képes igen magas. Kérdeztem,egyáltalán hol lehet megtekinteni a választékot, mert a honlapjukon is csak kevés tortából lehet választani. Hát ők mást nem tudnak mutatni. Talán vegyek egyszemélyes tortát. Vettem, de a csomagolása is csapnivaló. Még egy üzletlánci áruházban is törődnek a csomagolással is, és nem behajtogatott süteményes lapra teszik, hanem szép kis átlátszó dobozban lehet kapni ezeket. Két egyszemélyes tortájuk létezett egyébként: gesztenyepürés, és konyakos csokis. Nos, egy egyéves kis babának egyiket sem vihetem, tehát a "szülőknek" vittem.
Miért nem gondolnak esetleg bio termékekből készíteni tortákat, vagy gyerekbarát tortákat.
Szóval nagy csalódás volt Erzsébetről a belvárosba bemenni ebbe a cukrászdába, úgy, hogy utólag még az időmet is sajnáltam ráfordítani
Anikó

Auguszt

(R.Eszter, 2010.02.03 15:28)

Én nem olyan régen jártam a Kossuth Lajos utcai cukrászdában.Kávét ittam,az finom volt, viszont a mellettem lévő asztalnál egy idősebb úr kifogásolta az általa rendelt sütemény méretét, kicsinek találta.A pincérnő készségesen kicserélte egy másikra,de az úr azt is kicsinek találta, így hoztak neki egy harmadikat.Ezt a csereberét figyelte az egész cukrászda.Vicces volt.

Zsófinak

(TANÁR ÚR, 2010.01.28 13:50)

Mi volt az a méregdrága torta. Én csak dobos, feketeerdő, puncs, stb tortákat láttam az AUGUSZTNÁL. Ha nem ízlett az még nem azt jelenti, hogy a torta nem volt jó. Lehet, hogy Nektek nem ízlett. Visszavinni lehet, sőt kell, ha valami minőségi hibás, de nem a pofájukba vágni, mert az a reklamálót jellemzi, nem az AUGUSZTOT. Remélem Szamóca tovvábbra is cenzúrázza az alábbi idézet szerint.
"A személyeskedő, egymást sértegető, trágár vagy nagyon durva hozzászólásokat törölni fogom.
Az Augusztról, a süteményekről kéne véleményt mondani és nem egymásról."
Tehát nem az eljárásról és a nyaralásról kell írni Zsófi, hanem, hogy milyen süti volt, és mi volt a baja. Esetleg a kiszolgálók, vagy a főnök viselkedése volt olyan, hogy kritikát érdemel. Pofán vágni a vadnyugaton kell ahol a balekok bedőlnek, mert buták. Itt Európában sem kiszolgálót, sem vendéget nem szokás pofán vágni tortával.
Ha a süti bajáról írsz Zsófi akkor érződik a jóindulat, de, ha verekedni akarsz a "sérelmed" miatt akkor mindenki bunkónak fog téged gondolni, pedig Te nem lehetsz az. (ismerlek) A többit szóban.
Egyébként a mi tortánk kifogástalan volt a múlt héten amit az AUGUSZTBAN vettünk. Te is ettél belőle és nem szóltál. Na pusz...

auguszt

(Zsófi, 2010.01.27 07:17)

Rendeltünk egy méregdrága szülinapi tortát a Fény utcai augusztból, szinte az egész a kukában kötött ki, teljesen ehetetlen volt. A párom gondolkodott rajta hogy visszaviszi és a pofájukba vágja, de mondtam neki, hogy nem a kiszolgálók tehetnek róla, őket ne bántsa, a főnököt kéne naponta pofán vágni a sz@r tortáival, de gondolom, az valahol Tajföldön nyaral a pénzből, amit a hozzánk hasonló balekok fizetnek a szemét süteményeiért. Azt kívánom neki hogy egye meg egy cápa, de lassan.

AUGUSZT

(toto_bácsi, 2010.01.10 19:25)

Csupa nagy betüvel.

Auguszt bejgli

(Canadából, 2009.11.19 17:05)

1972 ben disszidáltam és azóta is csak néha járok haza. Az Augusztba mindig bemegyek, mert nagyon kellemes emlékek kötnek a finomságaikhoz. Amikor módom nyílik rá mindig hozatok az Augusztból a karácsonyi asztalra BEJGLIT. Nekem a karácsony nem karácsony Auguszt bejgli nélkül. Bejártam a világot, de az Auguszt minőséghez mérhetőt, csak kevés helyen láttam, és lényegesen drágábban. Nem csodálom, hogy megnyerték a bejgliversenyt, én nem drukkolok nekik, mert biztos ujra ők nyernek.

AUGUSZT

(Bence, 2009.11.14 10:02)

21 éves vagyok (ezért biztos sokan irigyelnek) de a születésnapi tortám az mindig az Augusztból jött és eddig az Augusztban sosem csalódtam. Egyszer anyukám nem tudott elmenni az Augusztba és máshonnan hozta a szülinapi tortámat de azonnal lebukott, hogy nem Auguszt torta A húgom augusztusban született akkor mindig zárva a Fény utcai Auguszt így mindig elhalasztja a tortakérést szeptemberig, mert volt egy pár csalódásunk.

Auguszt

(Éliás, 2009.11.11 17:38)

Csúcs az Auguszt a szakma legjobbjai.

Auguszt

(Zugevő, 2009.11.06 15:30)

Én mindig jót ettem eddig az Augusztban, és nem tudom, hogy másutt milyen a sütemény mert mindig a Fény utcába járok vétkezni a kilóim ellen. De olyan jó náluk vétkezni.

bejgli

(Kriszti, 2009.11.06 14:12)

Tavaly ők nyerték a beigli versenyt, aztszem a Pesti Est csinálta. Nekem nagyon tömény az övék. Gyönyörű szép, de én jobban szeretem, ha egy picit több benne a tészta, mint a töltelék.

auguszt

(Évi, 2009.11.05 07:23)

én csak azért nem megyek az augusztba mert nagyon drága
annyi pénzből amennyi egy kis szelet torta egy egész tortát lehet sütni otthon

Auguszt

(Éva mama, 2009.11.04 07:30)

Nem járok mostanában az augusztba, mert a Fény utcaiban tavaly télen romlott süteményt adtak, nagyon szégyelltem magam amikor feltálaltam a vendégeimnek és kiderült, hogy meg van romolva, pedig egy órája hoztuk az auguszttól. Kidobtunk egy csomó pénzt az ablakon és szégyenkezhettünk a vendégeink előtt.

Auguszt

(neofrix, 2009.11.02 15:28)

Pár éve betértem a Kossuth Lajos utcai Augusztba, beiglit venni. És ha már ott vagyok, iszom egy kávét is, gondoltam, s leültem. A felszolgáló hölgy a szomszéd asztalnál dolgozott, vártam, hogy majd hozzám is ellátogat. Nem így történt, bement a pult mögé, tett-vett, majd kikiabált a pult mögül: Oda mit adhatok? Nem szeretek hangoskodni, odasétáltam hozzá, rendeltem kávét, kértem beiglit.

A beigli nem hagyott bennem mély nyomokat, azért biztosan nem megyek vissza. De ha egyszer véletlenül vasúti resti hangulatra vágyom, akkor talán benézek az Augusztba.

rolad

(sehogy, 2009.10.31 15:38)

Reg jartal mar az augusztban....

Auguszt

(Ferkó, 2009.10.31 06:15)

Szerintem az auguszt pont olyan cukrászda, mint a magyar cukrászdák átlaga. Egy szempontból tér el a kadarkúti pipitér cukrászdától. Piszkosul drága.

E 80

(Satya, 2009.10.30 18:01)

Te Szamóca mikor voltál az Augusztban (fényképeztél)? Én is ettem ott E80 ast az is így nézett ki, de nekem ízlett. Nem is volt olyan kicsi. Persze az, hogy kicsi vagy nagy az nem mértékegység. Ami nekem nagy az lehet, hogy neked kicsi. Zöld lukakat sem találtam, igaz volt néhány lyuk a kávéhabba. Kicsit rusztikusabb a Kossuth Lajos utcaiban, mint a Fény utcában, szerintem jó volt.

Auguszt

(Péter, 2009.10.30 17:55)

Én nagy édességkedvelő vagyok, szinte kórosan, de tényleg jobbat nem találtam az Augusztnál. Nem tudom, hogy mikor jártatok a Fény utcába, de ott még mindig kitünő dolgokat kaptam. A belvárosi Auguszt drágább, de ott is átlag fölött volt a sütemény. Biztos valamiért Ti akik kicsit furcsa stílusban szidjátok valami rossz napot fogtatok ki. Én amikor rossz napom volt akkor is bementem és jobb napom lett. Sajnálhatjátok, hogy nektek nem így sikerült.

Auguszt

(Szamóca, 2009.10.24 11:11)

Az Augusztról szóló egész vitáról csak annyit, hogy teljesen értelmetlennek tartom.
Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy odáig fajult ez a dolog, hogy normális, értelmes felnőtt emberek egymást sértegetik, mert az egyiknek nem ízlik valami, ami a másiknak igen.
Sokszor elmondtam: minden vélemény szubjektív. Ami nekem nem ízlik, másnak lehet a kedvence.

Először arra gondoltam, hogy ezt az egész vitát eltüntetem innen, és megszüntetem a hozzászólás lehetőségét a témához.
Viszont ezzel éppen azt akadályoznám meg, hogy írni tudjanak azok, akik tényleg csak a véleményüket akarják elmondani indulatok, sértegetések, sértődések nélkül.
Ezért azt a megoldást választom, hogy az adott témáról (A Fény utcai és a Kossuth Lajos utcai Auguszt cukrászdákról) továbbra is lehet véleményt mondani ezen az oldalon, de a mással foglalkozó hozzászólásokat rögtön törlöm.

Fotósnak

(Szamóca, 2009.10.22 11:20)

Kedves Fotós!

Soha egy szóval nem mondtam, hogy tudok fényképezni. Úgy fotózok, ahogyan azt a fényképezőgépem teszi helyettem. Egy fotós szemével nézve a saját készítésű ételeim képei is csapnivalóan rosszak.

Ebben a fényképben viszont nem az a borzalmas, hogy technikailag rossz. Maga a torta volt borzalmas. Az íze is. Ilyen pocsék piskótát például még életemben nem ettem. Olyan íze volt, mint a két hetes, megdohosodott szárazkenyérnek.
És azok a zöldes, nyálkás lyukak a kávés krémben... valami ritka undorítóak.
A több szeletnyi méregdrága torta nagy része a kukában végezte.
Egyébként (bár ez ott van a kép fölött) a tortaszelet nem a Fény utcából, hanem a Kossuth Lajos utcából való.

Saját, szubjektív vélemény: a svábhegyi Szamos E-80 tortája kiemelkedően jó. A Daubneré is finom. Fény utcait mostanában nem ettem.

E 80

(Fotós, 2009.10.22 11:02)

Mint fotós csak azért írok, mert az E80 torta fotója borzalmas. A legszebb nőről is tudunk olyan fotót csinálni, hogy az emberek elfordulnak mert előnytelen. A csúnyát is be tudjuk állítani előnyösen. Csak azért írok, mert az E80 tortát nagyon szeretem és amikor másutt próbáltam (Szamos Daubner) nem ízlett úgy mint a Fény utcában. Az átlagnál jobb volt a Daubneré, de nekem az Auguszté ízlik a legjobban. Ez lehet, hogy az én hibám, meg az, hogy nem szeretem a rossz fotókat. Csak ezért írtam.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »