Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szamócának

(sietős, 2009.10.22 10:52)

. A honlap nem az Auguszt Cukrászdákról szól. Kb. 700 oldalból áll jelenleg. Ebből egy ismerteti többünk augusztos tapasztalatait.
Legtöbben az Augusztról írnak elég egysíkúan, nagyon gyanúsan, hogy valahonnan irányítják az egészet. Bizonyos emberek bizonyos módon elég gátlástalanul mocskolódnak. Ezt bízzuk az ő lelkiismeretükre. Hogy ki mit enged meg a honlapján az meg az Ő lelkiismeretének a tükre.

2. Mi az a puncs golyó? Árul olyat az Auguszt? És mennyi az a 70 ruppó? A "ruppó" szó leginkább ezret jelent, úgy tudom. Hány olcsó puncs golyó került hetvenezer forintba az Augusztnál?

A fenti kérdés, hogy mi a puncs golyó nem válaszolom meg, de én nagyon szeretem. Nyomozz szamóca hátha megtudod. A ruppó meg forintot jelent, de nézz utána ennek is, mert én nem nyelvész vagyok, de a puncs golyó ára az Augusztban 70 forint (magyar) ami nem egy barátságtalan ár. Finom a puncs golyó.

Lacinak

(Másik Laci, 2009.10.22 10:42)

Te druszám, Te nagyítóval szoktál járni és kiválasztani a süteményeket egy cukrászdába? Menj el az Andrássy úti volt Lukácsba ott 1000 ért kapsz egy sütit. Hogy milyen az más kérdés.

Auguszt

(Gazsi, 2009.10.22 10:35)

Én dolgoztam az Augusztban és nem igaz, hogy rossz a hírük, és nagyon emberségesen bántak velem. Elköltöztem vidékre, de ha Pesten járok mindig meglátogatom őket, és ők is megkerestek már engem. Nagyon rendes emberek és a szakmában nagyon jó a hírük, csak akik írigylik a szakmai tapasztalaát Augusztéknak azok terjesztenek minden rosszat.

Auguszt

(Laci, 2009.10.21 07:35)

A Kossuth Lajos utcai Augusztban voltam minap. 700 forint egy szelet sütemény, ami akkora, hogy csak nagyítóval lehet meglátni. A felszolgálók a kávéhoz, forró csokoládéhoz nem hoznak vizet, nem adnak szalvétát. A forró italok langyosan jönnek ki az asztalhoz. Az általuk főzött tejszíntől írd és mondd majdnem hánytam, rémes volt. A desszertjeiket a zselatin és a festék tartja össze úgy ahogy. Hantásflórát ettünk és Eszterházy tortát, de egyiket se kellett volna.

Sietősnek

(Szamóca, 2009.10.20 18:14)

1. A honlap nem az Auguszt Cukrászdákról szól. Kb. 700 oldalból áll jelenleg. Ebből egy ismerteti többünk augusztos tapasztalatait.

2. Mi az a puncs golyó? Árul olyat az Auguszt? És mennyi az a 70 ruppó? A "ruppó" szó leginkább ezret jelent, úgy tudom. Hány olcsó puncs golyó került hetvenezer forintba az Augusztnál?

AUGUSZT

(sietős, 2009.10.20 18:00)

Szerintem tök fölös ez a honlap. Be kell menni a cukiba és enni. Ha jó volt vissza menni, ha nem vót jó akkor másikat keresni. Nem köll senkit cikizni mindenki mást szeret. Én szeretem az Auguszt sütit, minden nap eszek egy puncs golyót az isteni és csak 70 ruppó.

Auguszt fagyi

(Zoli, 2009.10.20 10:18)

ja és a fagyi!
Nem porfagyi. Igazi gyümölcsből van. (kivéve a pisztácia, de ez talán megbocsájtható)

cukrász

(Zoli, 2009.10.20 10:16)

Kedves hozzászólók!
Én jelentkeztem dolgozni az Auguszt cukrászdába nemrég. Sajnos nem vettek fel. 4 vagy 5 napot töltöttem ott, és nagyon sajnálom, hogy nem maradhattam. Lenyűgözött az az odafigyelés és szakmaszeretet amit ott tapasztaltam. Amúgy nagyon családias a hangulat. Évek óta ott dolgozik mindenki. Olga néni a főnök inkább anyáskodó mint "brutál". Van hogy letolja az embert persze, de nem üvölti le a fejét. Az anyjától is van hogy kap az ember, de érzi mögötte a jó szándékot. Ahhoz hogy jó legyen a minőség oda is kell figyelni. Olga néni is beáll, csinálja. Az előző munkahelyemen (Váradi) a főnök csak a pénzért jött be este...

Auguszt

(Gyuri, 2009.10.20 07:34)

A szakmában nagyon rossz híre van Augusztéknak, főleg a család hölgy tagjainak. Rettegett és kegyetlen főnökök, akiket az alkalmazottak utálnak.
Ne az alkamazottakat itéljétek el azért, ami az Auguszt cukrászdákban tapasztalható. Melyik felszolgálónak van ereje figyelmesen, mosolyogva kiszolgálni, ha a főnökasszony éppen leüvöltötte a fejét?
Higgyétek el, nem a felszolgálók és cukrászok hibásak a mostani helyzetért!

Edit2nek

(Eszter, 2009.10.16 12:56)

Drága Edit!
Mint írtam, már nem járok az Augusztba, tavaly nyáron voltam ott utoljára. Akkor még nem volt babakocsi lejárat, vagy ha volt is, azt sehol nem jelölték a főbejáratnál (ahová már eleve lépcsőn lehet lemenni).
Vicces, hogy imádott Augusztodat egy buszhoz hasonlítod. Talán van is benne valami. :-)De a buszon általában segítettek felcipelni a babakocsit a lépcsőn...
A tölcséres dolog nyilván az én tudatlanságomból eredendő hiba volt, de hogy ezt hogyan reagálja le egy ott dolgozó pincér, az már a kiszolgálás minőségét mutatja.

Auguszt Kossuth L. utca

(Nyuszi, 2009.10.15 12:02)

Én szemben dolgozom a belvárosi Auguszttal, és az elmúlt napokban mindig azt láttam, hogy DUGIG van az Auguszt. Nagy asztaltársaságok (fiatalok, idősek) vagy egyedül üldögélő, dolgozó embereket is látok.

Auguszt

(Fanni, 2009.10.14 22:21)

Sziasztok, szerintem is nagyon sokat romlott az Auguszt. A belvárosi új helyiség egyáltalán nem tetszik, eldönthették volna, hogy mit akarnak, mert nagyon nem áll össze ez a berendezés, de látom, hogy nem csak nekem nem tetszik, mert alig jár oda valaki, úgy látom, pedig naponta többször elmegyek előtte. Be is mentem kétszer, de többet nem fogok, mert nagyon udvariatlan a kiszolgálás, és amikor csak egy asztalnál ültek rajtunk kívül, akkor se jött oda a felszolgáló negyed óráig, utána pedig olyan rossz krémest hoztak, hogy a háromnegyedét ott hagytam, de erről se kérdezték meg, hogy miért. Nekem a fagyijuk se ízlik.

fagyi

(Ratigan felügyelő, 2009.10.13 12:31)

Minden fagyi pasztából készül az országban, ne legyen illúziótok. Csakhogy paszta és paszta között nagy különbségek lehetnek!
Egyedül a citromfagyit éri meg teljesen természetes úton csinálni:)

Linkajánlónak

(Szamóca, 2009.10.13 11:38)

Kedves Linkajánló, én is megnéztem a
http://www.velemeny.com/kategoria/Cukraszda-fagyizo?p=1
linket.
Neked nem tűnt föl, hogy mindhárom Auguszt cukrászdánál az szerepel nagy piros betűkkel, hogy "SZÉGYENFALON" vannak.
A mai napon rohanvást beírt magasztaló kommentek pedig valószínűleg a kedves Szász úr keze nyomát dicsérik. :DDD
Megjegyzem: aki ezt a linket itt ajánlotta, legalább felhívta Szász úr figyelmét megint egy beírogatási lehetőségre. :DDD

Auguszt

("linkajánló", 2009.10.13 11:25)

Megnéztem azt a linket, amit itt valaki "ajánlott". ARra az egy véleményezőre gondoltál?

Auguszt

(Edit2, 2009.10.13 11:15)

Kedves Eszter!
Nem tudom mikor voltál utoljára az Augusztban, de már évek óta van babakocsi lejárat, a bejárat bal oldalán egy kis ösvény. (Amúgy ez mindenhol probléma, a buszra is állandóan emelgetni kell a babakocsit, meg még sok más helyen... nehéz a kismama élet, én is tudom) Mi szoktunk ott fagyizni a gyerekekkel és még soha nem szóltak ránk, hogy ne üljünk le tölcsérrel. Nekem eddig eszembe sem jutott. A fagyijukat nagyon szeretjük, mert úgy tűnik igazi alapanyagokból van. Rengeteg gyümölcs "alkatrész" van benne! Nekem fontos, hogy a gyerekeim ne egyenek "adalékos" cuccokat, és hiszem, hogy itt egész jó a helyzet ilyen téren! A Krémesük szerintem világbajnok!

Auguszt

(Péter, 2009.10.13 07:12)

Gyenge minőség.Rossz kiszolgálás.Egekbe szökő árak. Nem tudok jót írni erről a cukrászdáról.

Krémes

(Ratigan felügyelő, 2009.10.11 20:34)

Hat nem tudom. Kinek mi tetszik.. En nagy kremes fan vagyok es nagyjabol egyetertek a listaval, legalabbis az elso harommal. Mindenesetre az itt favorizalt Kunyho cuki fele kremes ehetetlen szar kategoriat kepviselt. Szamoca itteni receptje, pedig az elso helyezettekre hajaz, mind kinezeteben (bar a leveles tesztaert egy nagy feketepont), mind a keszitesi eljarasban. A receptjeben azt hiszem nem szerepel, hogy a sargakremet lehetoleg goz folott fozzuk es pontosan 82 fokon kell nem szabad tovabb melegiteni, mert a tojas utana ikras, turos massza lesz...
Nem a Rigo Jancsi fele remegos habot kell kremesnek nevezni azt csak halkan mondom:)

Auguszt

(Betti, 2009.10.11 18:49)

Tegnap délután elmentem a Kossuth Lajos utcai új Auguszt előtt. Alig volt bent valaki, talán két asztal volt foglalt.
Edit, a holtversenyes első hely nem igaz. Hasonlítsd össze a két krémes árát és nagyságát is!
Arról nem is beszélve, hogy a tényleg jó krémeseket egyszerűen nem tesztelték. Rosszak között másodiknak lenni nem túl nagy dicsőség.

Krémes

(edit, 2009.10.11 18:32)

Megnéztem a divany.hu-t, elsők, holtversenyben.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »