Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


AUGUSZT CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.30

1053 - Budapest, V. kerület,
Kossuth Lajos u. 14-16.

Nyitvatartás:
H.-P.: 10.00-18.00


1024 - Budapest, II. kerület,
Fény utca 8.

Nyitvatartás:
K.-P.: 10.00-18.00
Szo.:   9.00-18.00

  

Az Auguszt Cukrászdák azon magyar vendéglátóhelyek sorát bővítik, amelyek a patinás nevükből kívánnak nagyon jól megélni úgy, hogy a nagy név mögött a termékeik több szegmense nem képvisel megfelelő minőséget.

Tulajdonképpen már maguk az üzlethelyiségek sem méltók a "nagy névhez". Bár ez a Kossuth Lajos utcában változni látszik, mert az eddigi belső udvari, szűk, levegőtlen, fülledt cukrászda mellett kint, az utcafronton éppen épül az új. (Azóta már megnyílt. Sajnos nagyon taszító, giccses, nyomasztó belső térrel.)

Az Auguszt süteményeit nagyon jól jellemzi az, hogy egyik ottjártunkkor egyikünk boldog nosztalgiával oroszkrém tortát rendelt, mert kisgyermekként mindig ilyen tortát kapott a születésnapjára az Augusztból, és úgy emlékezett, hogy nagyon finom volt. A torta az emlékezés rózsaszín ködei dacára most a tányéron maradt. Ugyanis ehetetlenül rossz volt. De rossz volt a feketerdő torta, a marcipán torta, az Eszterházy torta, a Dobos torta és a Deák torta is. Pedig direkt többször és többen mentünk kóstolni, hátha csak rossz szériát fogtunk ki. De nem. A minőség egyformán csapnivaló volt minden alkalommal.

Egyetlen olyan termékcsoportja van az Augusztnak, ami ízlett: a fagylaltok. A csokoládéfagylalt például kiemelkedően jó.
Ennek kapcsán azonban megjegyezném, hogy a 200 forintos fagylaltgombóconkénti ár mellett nagyon pitiáner dolog az édes tölcsérért 20 forintot felszámolni külön.
Vajon a Daubnernek hogyan lehet kifizetődő a sokkal olcsóbb (de legalább ilyen minőségű) fagyijához szabadon válaszhatóan adni az édes tölcsért vagy ostyatálkát? Hm?
Talán az ilyen apróságokon is múlik az, hogy a Daubner fagyijáért sokszor többszázan állnak sorban, miközben az Auguszt fagylaltospultja színültig teli várja a véletlenül betévedőket.

 

A Kossuth Lajos utcai Auguszt Cukrászda E-80 tortája (2009. október)

 Azt hiszem, a kép önmagáért beszél. A tortaszelet nagysága fele egy átlagos cukrászdai tortaszeletének. Ára 550 Ft (ami az Augusztnál olcsónak számít, mert a miniatűr sütemények nagy része 700 Ft-ba kerül). Az íze még szörnyűbb, mint a külleme.

 

Kép

 

 

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                         KépKép

Fagylalt:                                KépKépKépKépKépKép  

Kávé, tea:                             KépKépKép

Kiszolgálás:                   KépKépKép

Hangulat:                              KépKépKép

A vendégtér kialakítása:     KépKép

Tisztaság:                              KépKépKépKépKép

Mosdó (tisztasága):             KépKépKépKép

Ár-érték arány:                 KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

auguszt

(edit, 2009.10.11 18:31)

Én ma délután voltm ott. Telt ház volt. Úgy vitték az emberek a sütiket, mintha inyen volna! Pedig nem! Sőt! :-) Én a Jupiterért járok oda!Az valami Isteni csoki mousse csoda!

Auguszt

(Ratigan felügyelő, 2009.10.11 13:16)

a divany.hu gasztro mellékletében második helyezést ért el az Auguszt krémese, a krémesteszten. Azért az nem olyan rossz eredmény szerintem...

tulajdonosi hozzáállás

(kivi39, 2009.10.10 13:03)

Nem tudok érdemben nyilatkozni az Auguszt minőségéről, mert nem ismerem, csak a hírét hallottam. Viszont én úgy gondolom, hogy ha egy vásárló (teljesen mindegy, hogy ki) kifogást emel a minőség miatt, akkor nem az a megfelelő módszer, hogy az egész klán hisztizni kezd, hanem az, hogy csendesen, finoman megkérdezik tőle, hogy KONKRÉTAN mi volt a problémája. És ha azt mondja, hogy szerinte a tejszínhab mű, akkor utánajárni, hogy miért érzi így. Ha azt mondja, hogy a sütemény múlt heti volt, akkor megnézni, hogy igaza volt-e. Nem azzal jönni, hogy százx évig jó volt, neki most miért nem jó. Speciel a kor ebben az esetben sem kizárólagos érdem. Én is jártam olyan neves, patinás vidéki cukrászdában, ahol úgy fordultam ki, hogy otthagytam a süteményeket, pedig nem szokásom. Pedig még a neve szerint is több mint 100 éves. (ott sem kérdezte meg a kutya sem tőlem, hogy miért nem ettem meg...)
Lehet, hogyha kikérdeznék a kedves vendég véleményét, akkor nem lenne több ilyen netes bejegyzés.

Auguszt cukrászda

(netező, 2009.10.10 08:21)

Mindenki elfogult?
Az Auguszt cukrászdák máshol is szégyenfalon vannak.
Nézzenek már magukba a tisztelt Auguszték egy kicsit!

http://www.velemeny.com/kategoria/Cukraszda-fagyizo?p=1

Magentának

(Fidibus(s), 2009.10.09 12:16)

Igaza van az Auguszt pártolónak, ha valami nem jó azt vissza kell vinni. Büdös volt sós volt , mi volt a baja? Ismerem a boltokat és biztosan állíthatom, hogy minőségi kifogás esetén rendezik azt. Lehet, hogy azért volt ehetetlen a torta, mert Ti nem jól tartottátok. A sütemény romlandó, hűtőben kell tárolni... Egyszer hallottam, hogy egy születésnapi torta lakástüzet okozott, a cukrász tehet róla?

Magentának

(Egy Auguszt pártoló, 2009.10.09 11:31)

Miért nem vitted vissza a tortát? Mitől volt ehetetlen? A kutyának nem szabad édességet adni, csak kutyatápot. Ha azt gondolod tradíciónak, hogy ehetetlen tortákat árulnak akkor lehet, hogy benned van a hiba. Nekik jól megy az ehetetlen torta árulás. Nem benned van a hiba? Szerintem menj a TESCOba ott biztos nem méregdrága, de legalább gazdaságos.

Auguszt

(Magenta, 2009.10.09 07:27)

Az Augusztból rendeltünk méreg drága születésnapi tortát a férjem bulijára. Ehetetlen volt, a háromnegyede megmaradt, pedig rengetegen voltunk a bulin, a tortát ki kellett dobni, mert a kutyánk sem ette meg.
Ez a száz éves tradíció, kérdem én? Milyen tradició? Arról szól a tradició, hogy hogy kell lenyúlni és becsapni a vevőt? Szégyelljék magukat!
Magenta

cukiról

(nézelődő, 2009.10.05 20:46)

Ma délután 5-kor csupa mazohista, ízlelőbimbó nélküli embert láttam a Kossuth Lajos utcai Augusztban üldögélni. Nagyon sokan vittek sütit haza, nos ők is sajnálatra méltóak, hiszen íztelen, adalékanyaggal teli süteményt vittek valószínűleg.
Némelyek fagyit is ettek.
Nem is értem, miért volt dugig a cukrászda, fiatalok, idősek, nagy asztaltársaságok.
Öröm volt nézni.

BIZTOS, MERT ANNYIRA ROSSZ !!!

akárhogynak :-)

(Eszter, 2009.09.30 20:04)

Én szívesen sétáltam volna azzal a fagyival, ha valaki segített volna felcipelni a babakocsit a lépcsőn, hogy kijussak az utcára úgy, hogy a fagyiból is marad valami. :-)

Úgy látszik ez a "marcipánt nem adunk" máshol is menő. Csak azt nem értem, hogy akkor miért van kirakva a pultra? Ha csak a tortákhoz jár, miért nem készítenek róla egy szép fotót, és rakják be a tortákat bemutató referencia albumba?

Eszternek

(akárhogy, 2009.09.30 19:18)

SEHOL sem szabad leülni, ha nem kiszolgálás van.
Ez már csak így van, külföldön is.
Ezért is tetszett a Zilában a hétvégén, hogy a fagyisoknak odatettek pár nagyon szép padot a bejárathoz, ahol leülhetnek.

Tegnap a Daubnerben akart valaki marcipán figurát venni előttem, na ő sem kapott, mondván, hogy az csak a tortásoknak van. Ezt mondjuk én sem értem.

farkasréti Auguszt

(Eszter, 2009.09.30 10:42)

Sziasztok!
Nekem volt "szerencsém" a farkasréti Auguszthoz. Mivel a környéken lakom, és mivel kislányként mindig onnan - pontosabban egy ilyen nevű cég egyik akkori intézményéből - kaptam a szülinapi torámat, lelesen indultam felfedezőútra. Sajnos első alkalommal - biztos az én hibám - egy kiszáradt, vékony szelet Dobos tortát voltam kénytelen bőségesen megfizetni, aztán a tányéron hagyni.
Második látogatásomat az esküvőm napjára időzítettem. Az esküvői tortánk - amit nem az Augusztból rendeltünk - élővirág díszítése nem értékelte a nagy meleget és megadta magát. Végső kétségbeesésemben szaladtam az Augusztba, hogy vegyek egy marcipán díszt a tortára. Sok giccses nászpár mellett szerencsére láttam apró marcipán rózsákat is a polcon. A pultos lánytól kértem 5 darabot, és ő kedvesen és készségesen csomagolni kezdte. Ekkor robogott ki a pult mögötti szobából egy idősebb, ősz, szemüveges, vastag derekú hölgy, aki fennhangon közölte az engem épp kiszolgáló lánnyal, hogy azonnal tegye vissza azokat a rózsákat, mert azt csak annak adhatják el, aki a tortát is tőlük rendeli. No sebaj, az esküvői tortám olyan gyönyörű volt, hogy végül nem is hiányzott róla az a pár marcipándarab. (A Kenesei Cukrászdából rendeltem a tortát, a Szentendrei útról. 3 emletes szépségvolt, az íze pedig mesés)
Harmadik, és egyben utolsó látogatásom az Augusztban a lányom születése után történt. Ekkor tünt fel nekem, hogy babakocsival a cukrászda megközelíthetetlen. Azért valahogy leevickéltem, majd tölcsérben kértem fagyit. Sajnos szeretem a tölcsért is, ezért nem eszem soha kehelyben. Miután megkaptam a fagyimat - ami nagyon finom volt - a szinte üres kerhelyiségben leültem egy félreeső asztalhoz. Már a gyerekem is lelkesen majszolta az üres tölcsért, amit vettem neki, mikor jött egy hölyg, és közölte, hogy tölcséres fagyival nem ülhetek le az asztalokhoz. Ugyan nem értettem miért, de mondtam neki, hogy sajnos a fagyi egy olyan finomság, amit nem tudok addig szatyorba tenni, amíg feltornázom a babakocsit a lépcsőkön. Ez a hölyget nem hatotta meg, így végül az üres asztalok mellett állva ettem meg a fagyit, ami akkor már nem volt olyan finom.

Azóta nem voltam ott. Nem is megyek többet. Nem is annyira az ízekkel volt a gondom, inkább az emberi hozzáállással. :-(

Auguszt

(utisz, 2009.09.29 15:29)

drszásznak:
Ne etesd a trollt, mert rád szokik!

Teki

(Éva, 2009.09.29 15:10)

Á, nem, csak akik itt olvasták a kritikát, azok most mind odamentek kiváncsiságból ......

Auguszt

(Teki, 2009.09.29 10:33)

Úgy látszik ennyien szeretik a rossz süteményt! :-)
Amúgy mi lett a story vége? Kivártad vagy feladtad?

Auguszt

(Noemi, 2009.09.28 08:24)

Felkerekedtünk a párommal, hogy elmenjünk az Augusztba. Szombat délután, gyönyörű idő. A múltkor láttam, hogy a Fény utcainak is nyílt kerthelyisége, oda mentünk. Olyan tele volt, hgy nem kaptunk asztalt a kertben... 10 perc várkozás után, mondtam a páromnak, hogy én ezt nem bírom, nézzük meg a Fakasrétit az tovább nyitva van. Felmentünk oda, nem hiszitek el, de ott is tele volt a kert. Egy vacak asztal sem volt! Nem tudom miért nem tudnak egy ekkora kertbe több asztalt tenni!?

Látogatószám

(Szamóca, 2009.09.26 19:52)

Nagyon örülnék neki, ha többszázezer barátnőm lenne. :)

rólad

(akárhogy, 2009.09.26 19:42)

Annyi hozzáfűznivalóm lenne az alábbiakhoz, hogy a látogatók számát valószínűleg a nőklapjás főzős barátnők látogatásai emelik ilyen "óriási" mennyiségűre. :-))

Ellenben meg kell köszönnöm, hogy itt olvashattam a Zila Kávéház és Étteremről, ahonnan az imént érkeztünk haza.
Fergeteges ételeket és süteményeket ettünk, nagyon finom limonádét, és később kávét ittunk és mindezekért nagyon szerény kis számlát kellett kifizetnünk.
Csodálatos a hely, a pincérek és a pincérhölgy nagyon kedvesek, figyelmesek, természetesek.

drszász

(Éva, 2009.09.26 17:16)

Kedves Uram, a weboldal (szerencsére) nem csak az étteremmustrából áll! Nem is mindenki szól hozzá, aki olvassa, úgyhogy a matematikája nem valami alapos....!

?????

(Szamóca, 2009.09.26 14:57)

És?

Auguszt

(drszász, 2009.09.26 14:40)

„És bármilyen fura is, ezt a weboldalt többszázezren olvassák.” / idézet szamócától/

Egy kis statisztika.

Ezen a blogon a 2009. január 30. 2009. szeptember 25. között
26 cukrászda kritikánál a hozzászólások száma:

Auguszt : 114 /eddig/
Deszert szalon: 21
Bergmann: 21
Daubner: 16
……….: 1
……….: 0
……….: 2
………..: 1
Surányi, Szamos, Emil stb…: 0


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »