Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


BÉCSIKAPU ÉTTEREM, KŐSZEG

2009.01.29

9730 - Kőszeg,
Rajnis u. 5.

Nyitva: naponta 11:00 - 22:00

   

Kép

 2010. nyár

A Bécsikapu Étteremben döbbenetesen rossz kiszolgálásban volt részünk.

Kezdésnek bő negyed órát vártunk.

Aztán a pincér fiú majdhogynem a pokolba küldött minket, amikor az ételek készítési módjáról érdeklődtünk.

Az ételre több, mint egy órát vártunk, úgy hogy közben szólnunk kellett, hogy kissé elfeledkeztek rólunk.

A kapott étel minősíthetetlen volt.

Cigánypecsenye helyett féltenyérnyi cipőtalp állagú húsdarab érkezett félmarék krumplival.

A rántott sajt petrezselymes pirított burgonyával a Bécsikapuban üres panírt jelent némi vízben félig főzött krumplival.

  

Kép

 

A főételhez rendelt káposzta- és uborkasaláta az étel felszolgálása után mintegy 15-20 perccel érkezett meg.

A pincér fiú ruha gyanánt egy tarka vászondarabot viselt, amit egy öv fogott össze rajta, a két oldalán, lábszárain, karján nem volt semmi. A vászondarabon kívül valami fehér alsógatyaféle volt még rajta, valamint az övébe gyűrve egy cafatokra szakadt, koszos rongy, ami nem tudni, milyen célt szolgált.

Az asztalok vastagon mocskosak voltak. Ragadtak a kosztól.

A pincérnek - természetesen! - eszébe nem jutott elnézést kérni a pocsék kiszolgálásért és a tányéron maradt ételért.

Aki Kőszegen jár, kerülje el nagy ívben a Bécsikapu Vendéglőt!

 

 

Értékelés 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

  

étel:                                             Kép

ital (kávé, gyümölcslé):            KépKépKép

kiszolgálás:                        Kép

hangulat:                                    KépKépKép

a  vendégtér kialakítása:          KépKépKép

tisztaság:                                    Kép

mosdó (tisztasága):                  Kép

ár-érték arány:                     Kép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a szakácsnak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bécsi kapu étterem kőszeg

(mirtill, 2021.11.10 07:54)

kedves kiszolgáláa, finom ételek, tisztaság,mi ezt kaptuk az étteremben, mi ndenkinek ajánlani tudom, elfogadható árakon,

Bécsi kapu étteremről 2014-08-12 14:00 körül

(Zolee66, 2014.08.14 16:00)

“A kiszolgálás lassú volt és pocsék! A rendelés: italok - 2 jókai bableves, 2 palacsinta és 1 vaddisznó pörkölt! A 2 levesből 3/4 órai várakozás után csak egyet sikerült kihozni, az evőeszközért, kenyérért külön szólni kellett! Kb. 10 perc után a másik leves is kiérkezett! Ezek után kértem a számlát!!! A legborzasztóbb az volt, hogy még a férfi pincér oktatott ki, hogy lehetnénk türelmesebbek, mert tele van az étterem, de egy elnézés kérés sem hagyta el a száját! A két leves, úgy gondolom, hogy kész étel!! Amiről ők nem is tudnak, hogy két családhoz 10 percig nem szóltak, így ők felálltak és távoztak rendelés nélkül! Azt is furcsállottuk, hogy a pincérek hosszú percekre a konyhában tartózkodtak, a vendégeket magukra hagyva! A kiszolgálás és a vendégekhez való hozzáállás kritikán aluli, semmi esetre sem javasolom senkinek, 100 m-es körzetben több étterem is található, akik tényleg a vendégért vannak!”

Bécsi Kapu

(noomraker, 2013.02.17 15:08)

Mi még 2010 június első hetében voltunk ebben az étteremben. Hát én sem nagyon ajánlgattam-ajánlgatom senkinek. Link, copfos pincérgyerek, lassú kiszolgálás és kosz. Hangulat nulla. Egyetlen pozitívum a többi, közepes minőségű étel között a Csülkös Babgulyás Cipóban, így nagy betűvel, az tökéletes volt. Ahogy olvasom az alattam szólót (Peter01), látom igen nagy szerencsém volt :-)

...2

(Eszty, 2012.07.17 16:17)

Amugy valaki írta a kockás terytőt. Mostmár nem kockásak. És lehet hogy még 2 évvel ezelőtt roszs volt (azt nem tudom) de most nem az!!! Lehet hogy az én véleményem nem sok embert érdekel (mivel 13 és fél vagyok), de akkor is ajánlom mindenkinek!

...

(Eszty, 2012.07.17 15:57)

Mi nyaralni voltunk Kőszegen, és a kedvenc éttermem lett. A kiszolgálás, a környezetk is szupi vilt, és ami külön tetszett, az az volt, hogy lehetett kis adagot kérni (nem birnék megenni egy nagyot/normált), így nem veszett kárba sem az étel, sem a pénz. :) És a felszolgálók kedvesek, "aranyosak" voltak (ne úgy értsétek). És az rak sem voltak rosszak :))) Én csak jót tudok róla mondani (pl. amikor leültünk 1 perc sem kellett, hozták az étlapot, illetve kb. ugyanennyi idő alatt a rendelt italokat is. Az ételre CSAK azért kellett többetvárni, mert frissen csinálják!!!)

Bécsi Kapu - A helyzet csak tovább romlott

(Peter01, 2012.02.20 12:15)

Továbbmegyek a kiszolgálás irányába. Hozzáteszem, én is dolgoztam ilyen munkakörben külföldön, tehát tudom, miről beszélek. Mi két pincérrel találkoztunk, és nemigen tudnék különbséget tenni közöttük hozzáállás, viselkedés, illetve felszolgálói stílus tekintetében. Az apródruhás flegma, türelmetlen stílusa kezdetben még számomra szimpatikus is volt, gondolván, hogy ez fokozza a hely középkori hangulatát. De később sajnos ez már átment valami pofátlan performance-ba. A türelmetlenséget már említettem, de ott van még az a kiszolgálói szokás, hogy a tányérokat és poharakat a vendég kezébe adjuk az asztal egyik végéből, minimális energia befektetéssel. Így legalább nem kell azon gondolkodniuk, ki rendelte, mert aki nyúl érte, azé lesz. Erre az volt a válasz, hogy mert nem férnek be az asztalok közé. Egy dinoszaurusz egy nyerges vontatóval meg tudott volna fordulni ott… Ha szerettünk volna még italt rendelni, azt külön jelezni kellett, de amint egyikünk rendelt, már fordultak is sarkon, nem kérdezve meg, hogy esetleg, kér-e még valaki más is valamit. Néhány rendelés kimaradt, de ez lett volna a legkevesebb. A pincérek szokása volt, (ami írható lett volna a vendéglő középkorias jellegének számlájára, bár ez nem hangzott el indokként), hogy a pincérek gyorsvonat tempóban végigrohantak az asztalok közötti soron, mint egy kifutón, és szépen, modellekhez illően sarkon fordultak, majd visszarohantak kiindulási helyükre. Ennyi idő alatt, még annyira sem futotta tőlünk, hogy megcsodáljuk az új bemutatott kollekciót, nemhogy rendelés hagyja el a szánkat. : )
Ezek után a kritikánk kiváltotta reakció volt a legszebb: továbbítja az illetékeseknek. De könyörgöm, hát ő volt az egyik ilyen! Egy elnézés, bocsánat többet használt volna! Csak azt sajnálom, hogy kifizettük a számlánkat, ami elég borsosra sikerült ráadásul! Ha mindenki ilyen szolgáltatásokat nyújtana ebben az országban, már rég lehúzhattuk volna a rolót. A baj az, hogy eme „áldásos” tevékenységüket ráadásul a nyugati határunkon végzik, terjesztve a magyar konyha hírnevét a külföldiek felé is. Köszönjük meg nekik!
Igyekezzen mindenki elkerülni ezt a helyet jó messziről! És ha ezek után még a hely irányából magyarázat, hozzászólás érkezik, ahelyett, hogy meghúznák magukat, és sürgősen változtatnának a helyzeten, csak tovább fokozza szégyen teli hírnevüket!

Bécsi Kapu - A helyzet csak tovább romlott

(Peter01, 2012.02.20 12:14)

Sajnos nem olvastuk el korábban ezt a cikket, így belestünk annak a vendéglátóhelynek a csapdájába, akik képtelenek a hosszasan felsorolt kritikákon változtatni, és a korábbinál még elfogadhatatlanabb körülményeket és ételeket kínálni. Felháborító a személyzet hozzáállása az Őket ért kritikákat tekintve! Egyáltalán ki vezeti ezt az éttermet? Nagyon úgy tűnik, hogy a szakácsok és a pincérek! Egy jóérzésű vendéglátós már régen megvált volna tőlük, de a cikk írásának dátumából ítélve már hosszú ideje teszik elviselhetetlenné szerencsétlen turisták egy estéjét. Nincs szükség egy újabb esély megadására, hiszen ez az étterem már több ízben bizonyított.
Kis történetünk: két család gyerekekkel. Első rendelés: italok. Mintha a pincérnek (az apród jelmezes) fontosabb dolga lenne, hogy végigvárja a rendelést, elmegy. Nem voltak sokan, és tél volt. Majd már a levesnél elkezdett csorogni a könny a szemünkből, kezdetben a sírás, később már a röhögés következtében. A hely akkora vicc, hogy azon már csak röhögni lehetett. A kért csülkös babgulyás cipóban ehetetlenül sós volt, így az fordult vissza a konyhába, és egy vadragu levesnek nevezett híg, ízetlen lé érkezett a helyébe. Sajnos ketten is babgulyást rendeltünk… Volt még fokhagymakrém leves porból, csirkeleves rágós marhahússal és csirkemájjal. A második fogások sem sikerültek jobban, érdekes, hogy a gyerekmenüben tálalt rántott sajt volt a legehetőbb, így talán mégis volt valami pozitív változás… De a többi: volt egy vegetáriánusnak szánt parajjal töltött palacsinta ehetetlenül keserű parajjal töltve, ízetlen fogas sörtésztában, és a levesnél már jól ismert ehetetlenül sós csülökből készült újabb remekmű. A vaddisznópörkölt zsemlegombóccal és áfonyával töltött körtével volt a leg elfogadhatóbb, majdnem, hogy ízletesnek is nevezhető, csupán az áfonyával töltött körte volt nem az, ami; egy konzerv fél őszibarack néhány kanál áfonyadzsemmel töltve. A kávéról és a desszertről nem tudok nyilatkozni, mivel elfelejtették megkérdezni, hogy kérünk-e. Illetve mégis, mivel utolsó kísérlet gyanánt, még rendeltük elvitelre két somlói galuskát, de azt már én sem értem, hogy minek… Hasonlított ugyan rá, csak nem az volt.
A következőben folytatom...

Becsi kapu

(akos, 2012.02.20 01:27)

Egy éve jartam itt elöször,akkor csak a kiszolgalas idegesitett,de hat van ilyen,nem lehet mindenki szimpatikus ezen a vilagon,igy kapott meg egy eselyt az etterem.Hiba volt.Amit lehetett elcsesztek es magasról tojtak a kritikara. Azt a magas kiszolgalo sracot,aki a közepkori hacukaban probal eletet lehelni a kócerajba en esküszöm kerekbe törnem,ha en lennek a tulaj.Olyan mely nyomot hagytak bennem,h küldetesemnek tekintem terjeszteni az igét,hogy NEM AJANLOM,PODATLANSAG TETEJE A HELY

Bécsikapu, Kőszeg

(Juli, 2011.09.02 22:30)

Sajnos mi is kipróbáltuk, nem csak egyetértek az itteni kritikával, hanem annál sokkal rosszabb a véleményem. Szégyen ez az étterem. Senkinek se ajánlom.

BÉCSIKAPU ÉTTEREM, KŐSZEG

(Zsu, 2011.03.06 18:36)

Csak az ellenvélemény miatt, bár jó régi...

Mi 2006. szeptemberében voltunk az étteremben. Finoma(ka)t ettünk, gyors kiszolgálással, jópofa pincérrel. Külön kérésemet se felejtették el, pedig már sok helyen sikkadt el (nem szeretem, ha a Gundelt agyoncukrozzák :D).
Ami nekem nem tetszett, azok a kockás terítők, de szerintem ez túlélhető:D

Egy képet beteszek, hogy látszódjon, régen voltak klassz kaják. Bár az is igaz, hogy én húsevő vagyok...
http://i52.tinypic.com/2ztarg2.jpg

Sajnálom, ha tényleg ilyen mélyrepülésben van a hely, kár érte.

a dolgozóknak

(Orsi, 2011.02.11 16:47)

Kedves dolgozók!
Vendéglátásban dolgoztam jó néhány évig. Ha ilyen ételt vinnék ki egy vendégnek, mint ami a képen szerepel odafent, köpnék egyet és aláállnék. Ez szégyen. Ilyet még itthon, a saját konyhámban sem raknék a családom elé.
Továbbá egy olyan étteremben dolgoztam, ami egy nívós, több száz fő befogadására alkalmas első osztályú étterem, de még teltháznál sem várattuk a vendégeket negyed órát, hogy egyáltalán szóljunk hozzájuk, nem várt senki 1 órát az ételére és nem a végén kapta meg a savanyúságot.
Inkább el kellene gondolkodni, nem pedig az "észt" osztani itt. És úgy látom, hogy a többi véleményező is ezt gondolja, pedig a többségük még csak nem is szakmabeli. És ahogy a mondás tartja, egy éttermet a WC-jéről lehet a legjobban megítélni.

Bécsi kapu

(Péter Budakesziről, 2010.09.20 07:39)

Nekem nem a kajával van a legnagyobb bajom a Bécsi kapuban, a kaja se jó, de meg lehet enni, van olyan mint egy üzemi konyhán, de a kosz elviselhetetlen. Minden csupa kosz, az asztal ragad, a tányérok és evőeszközök mocskosak, a vécétől hányni tudna az ember, el tudom képzelni milyen lehet a konyha

Bécsikapu Vendéglő

(Julcsi, 2010.09.02 07:28)

Nekem is nagyon rosszak a tapasztalataim ezzel a vendéglővel kapcsolatban, soha nem mennék vissza.

bécsi kapu

(Márti, 2010.08.30 09:10)

Most voltunk a bécsi kapuba, szvsz teljesen átlagos, se jó se rossz, olyan mint nálunk a munkahelyi kajálda, csak ötször drágább

Bécsi kapu étterem

(Margit néni, 2010.08.27 07:23)

Ebédeltünk ott ezen a nyáron. Tényleg nagyon sokat kellett várni pedig nem volt sok vendég. Az étel tényleg nem volt jó. Nem mennék vissza semmi pénzért.

Ferinek írom, fiatalember, megfogadom a tanácsát, inkább eszem hamburgert.

bécsikapu

(Peti, 2010.08.25 08:31)

kőszegi éttermet kerestem, úgy találtam meg ezt az oldalt
az már biztos hogy ebbe az étterembe nem megyünk amiatt, ahogy a dolgozók itt beszélnek a kritika írójával
biztos vagyok benne hogy a kritika 100%-ban jogos, különben nem viselkednének így
undorító egy banda
kár hogy nincs hányós smiley :-(

Bécsikapu Étterem

(Feri, 2010.08.24 15:21)

Én is a vendéglátásban dolgozok és tudom ,hogy nyáron mennyivel megnövekszik egy ilyen kis városban lévő éterem forgalma ,főleg ,hogy nagyon jó helyen van.
Már többször megfordultam a Bécsikapuba..nekem és a családomnak semmi panaszom nem lehetett se a kiszolgálásra se pedig az ételekre.Igaz kicsit várnunk kellet de ha tele az éterem akkor nem panaszkodok hogy miért nem jön a rendelésem..ha meg nem szeretek várni akkor nem megyek be olyan éterembe ahol rengetegen vannak.Az ilyen menyen hamburgerezni azt hamar megkapja :)

A kritizálóknak meg csak annyit , hogy ha sokat vár az ételre az valószínűleg azért van mert nem csak az önök asztala van abban az éteremben hanem rajta kivül 5-10 asztal asztalonként 2-6fő vagy még ennél is több és ha ők előbb ott voltak mint önök és előbb rendeltek akkor nem fogják a szakácsok az önök ételét előbb elkészíteni...ha meg mégis akkor szerencséjük volt és gyorsabb ételt választottak.

Nekem minden elismerésem a Dolgozóké!!!!!!!!
Remélem ha legközelebb is megyünk ugyan ezek a dolgozok lesznek és ugyan ilyen finomat fognak nekünk főzni.

bécsikapu

(karcsi, 2010.08.24 08:03)

mi tavaly voltunk, csak annyi a véleményem hogy soha se mennék vissza, az ismerőseimnek is megmondtam hogy oda ne menjenek

Bécsikapu

(kivánságtündérke, 2010.08.23 13:22)

Ez így igaz...éppen ezért írtam nem egyszer,hogy törekszünk arra,hogy megfeleljünk sok vendég sokféle elvárásanak a vendéglátás színesen tajtékzó tengerén.
Tehát ELNÉZÉST -ha így érthetőbb-akinek csalódást okoztunk volna,bár lehet ugye emberin is megközelíteni helyzeteket, s lehet másként is.
Szép napot- a borúsanlátoknak is .

Bécsikapu

(Szamóca, 2010.08.23 11:13)

A vendéglátásnak van egy alapszabálya: a vendégnek mindig igaza van.
Az az étteremvezetés, azok az éttermi dolgozók, akik nem ennek megfelelően gondolkodnak, nagyon nincsenek tisztában a szakmájuk lényegével.
Semmibe sem kerül annyit mondani, hogy "elnézést" akkor sem, ha a vendég "megalapozatlanul" kritizál. Hát még, ha megalapozottan!