Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


DAUBNER CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.26

1025 Budapest,
Szépvölgyi út 50.


Nyitva:  keddtől vasárnapig 9.00-19.00

 

 

Kép

 

 

A Daubner forgalma is azt bizonyítja, hogy sokkal jobban vonzza a vásárlókat a jó sütemény és a tényleg kiváló fagylalt, mint a csillogó-villogó, legújabb divat szerinti környezet és a népviseletbe öltözött kiszolgálólányok.

Kétségtelen, hogy a Daubner Budapest egyik legforgalmasabb cukrászdája.

Kép A sütemények megbízható minőségűek, jók, de általában nem kiemelkedőek. Ezzel a teljesítménnyel a Daubner Budapest egyik legjobb cukrászdája. (Ez a budapesti cukrászdák 95%-ának szégyene.)

Eddig összesen egy nagy csalódást éltem meg náluk vett édességgel kapcsolatban. Csokival bevont kandírozott narancshéjat biztosan nem veszek többé itt. Ehetetlenül kemény, keserű és pocsék volt. De hát a kandírozott, csokival bevont narancshéj készítésében a Szamos verhetetlen.

A Daubner fagyijáról nem is érdemes semmit írnom. Aki egyszer is meglátja a cukrászda előtt kígyózó gyakran többszáz fős, fagyiért sorban álló tömeget, az valószínűleg sejti, hogy ennyi ember nem állna rendszeresen sorban, ha nem érné meg.

Nagyon kedves gesztus, hogy a Daubner fagyijához olyan tölcsért kapsz, amilyet választasz (simát, édeset, ostyatálkát...) és ezért nem számítanak föl egy fillért sem külön.

Kép Az áraik nagyjából ugyanolyanok, mint a budapesti cukrászdai árak általában.

A Daubner legnagyobb hibája az elhelyezkedése: ha nem lakik az ember gyalogosan könnyen elérhető távolságra a Szépvölgyi út és a Pusztaszeri út sarkától, akkor a cukrászda elég nehezen megközelíthető, ráadásul parkolni általában szinte lehetetlen a közelben.

Van ugyan egy beülős, új rész a régi barakkszerű épület fölött, de az inkább zárva van, mint nyitva.

Furcsa számomra, hogy egy ennyi vásárlót vonzó cukrászdának nem éri meg terjeszkedni, javítani a kiszolgálást, szépíteni a környezetet.

  

Kép

 

2010. január

A Daubner még mindig jó.

Sajnos fagyi most nincs. A tömeg is kisebb ilyenkor. De a sütemények finomak.

Friss, meleg krumplis és sajtos pogácsát kaptunk, eszegettük a fagyos télben. Igazi élmény volt.

Vettünk még pehelykönnyű sajtos masnit és többféle süteményt is.

Megint nem csalódtunk.

 

2010. nyár

Valami épül a Daubner mellett. Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle. Csak nem bővítés?

 

* * *

 

Két recept, amit kipróbálhatsz otthon is:

TEPERTŐS SZILVÁS PAPUCS

E80 TORTA

 

 

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                           KépKépKépKépKépKép

Fagylalt:                                  KépKépKépKépKépKépKépKép

Kiszolgálás:                     KépKépKép

Hangulat:                                KépKépKép

A vendégtér kialakítása:       KépKép

Tisztaság:                                KépKépKépKépKép

Ár-érték arány:                   KépKépKépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mamarazzo

(tortagyár, 2010.09.21 21:28)

Mi 40km-re lakunk Bp-től, de tortáért biztos, hogy a
Daubnerbe megyek. A vonatig elmajszolom a juhtúrós pogit, a család pedig már a teraszon toporogva várja érkezésemet.

Daubner

(Kelly, 2010.09.08 16:19)

Evek ota a Daubnertol vesszuk a sutiket, ha vendegsegbe megyunk vagy hozzank jonnek. Ha arra jarunk, mindig megallunk 1-1 kilo juhturos es tokmagos pogacsaert, ez utobbi szerintem vilagszenzacio!!! A parfejuk is isteni, es nekem nem hianyzik a beulos resz, ez egy tipikus "elviteles" cukraszda. A fagyijukrol nem tudok nyilatkozni, mert meg sosem vartam vegig a kilometeres sort! :)

építkezés

(Péter, 2010.08.06 15:00)

Ez biztos? Jó lenne, mert elég nagy baj a parkolóhely hiánya. Csak azt nem értem, hogy ha erre van pénz, akkor a fönti cukrászda rész működtetésére miért nincs?

Tominak

(Anne, 2010.08.05 14:34)

Az az építkezés kétszintes parkoló lesz.

Daubner

(Tomi, 2010.08.04 19:54)

Arra én is kíváncsi leszek, hogy mi lesz az az építkezés, de tartok tőle, hogy nem a daubnerhez tartpzik majd... a parkolónak meg annyi, így érdekes lesz ott parkolót találni, már a kocsiban megkezdődik a sorban állás, először parkolóhelyért, majd aztán az üzletben is...

Azért vagyok ennyire szkeptikus, mert már nagyon régóta nincs nyitva az a fönti rész se, és évekig nem volt semmi mozgás arra fele, csak ez a nagy "ötlet" hétfőnként mostanában az van nyitva, és nem a lenti rész, ki tudja miért.
Nincs senkinek infója arról, hogy mi lehet az az építkezés? Esküszöm, ha újra látnám a Daubner bácsit, megkérdezném :D

Az Emil cukrászdával pedig nagyon vigyázzatok, igaz hogy jó pár éve voltam ott, de utána nagyon dúrva szalmonella szerű mérgezésem volt, és itt se írtak róla túl jókat, meg is értem mondjuk...

Gábornak

(Szamóca, 2010.08.04 11:13)

Szia Gábor!
Ez a kamera-őrület szerintem is döbbenetes és végtelenül megalázó.
De nem csak a Daubner csinálja.
Pl. az Emilben is egy sereg kamera figyeli a dolgozókat és a kasszát.
Ez valóban a tulajdonosokat minősíti.

Daubner- Üzleti politika, Kiszolgálás

(Gábor, 2010.08.04 11:07)

Egyetértek Tomival és Anettel, én sem értem, miért nem terjeszkednek. És a kiszolgálás valóban kritikán aluli.

Nagyobb üzlethelyiségben, több eladót tudnának foglalkoztatni (munkahelyteremtés!) és a vevők is jobban éreznék magukat (most tömegnyomor van és rémisztő sorok).

Szerintem az eladókat nagyon kizsigerelik, ezért (is) olyan búval-basz...ak és lekezelőek. Kisebb sokkal ért fel, amikor megláttam, hogy minden pénztárgép fölé kamera van szerelve a pénztárgépre irányítva.

Azt már megszoktam, hogy DM-ben, vagy akárhol biztonsági őr és kamerák vizslatják a vásárlókat, de hogy a saját dolgozóikban ennyire ne bízzanak meg???

Sütik, egyebek és árak nagyon jók. Ezen felül a tulajok üzletpolitikája pocsék.

Tominak

(Szamóca, 2010.08.02 18:16)

Szia Tomi!
Most éppen valami építkezés folyik náluk.
Nem tudom, mi lesz. De hátha...

Daubner (folyt)

(Tomi, 2010.08.02 17:14)

Sztem nem ezért szűnt meg a beülős rész, mert drágálották az emberek, eleve nem volt nagy vendég seregre tervezve, mint mondtam, sokszor sorban álltak az emberek, hogy helyet kapjanak, plusz azért azt se felejtsük el hogy Buda egyik leggazdagabb területének lábánál helyezkedik el a cukrászda...
Plusz ne felejtsük el, hogy nem úgy volt, hogy amíg működött a fenti rész, addig a lentit bezárták, párhuzamosan működött a kettő, így ha valaki csak arra vágyott, hogy elnyaljon egy fagyit egy tölcsérből, az lement, aki meg beszeretett volna ülni egy césze kávéra, vagy fagyikehelyre, az választhatta a fönti, kicsivel drágább megoldást.
Én egyébként továbbra sem értem a tulajok üzleti fölfogását, hiszen azért ennyi idő alatt, mióta ilyen nagy forgalommal működik a cukrászda, sztem ki lehetett volna gazdálkodni egy nagyobb helyiséget is. Nem is tudom hány alkalommal fordultam vissza a kilóméteres sor láttán, és sztem többen voltak ezzel így. Üzletileg sztem nagyon rosszul működtetik a daubnert, simán visszahozná az árát, ha valahogy a megszokott helyen bővítenék, vagy esetleg egy nagyobb ingatlanba költöznének. Jó, természetesen nem látok bele a pénztárcájukba, de így külső szemlélőként, látva, hogy micsoda forgalmat bonyolít, simán lehetett volna egy bővítést eszközölni, vagy terjeszkedést! Tuti, hogy visszahozná bármi nemű beruházás az árát. Sorba álláskor bizony magam is sokszor szitkozódtam, hogy ide többet nem jövök, ill. a körülöttem állok és hasonló véleményeket fogalmaztak meg, mégis, mint látható, töretlen a népszerűsége. Ha nem lenne ilyen jó, sztem már rég elpártoltak volna a vendégek.

Szóval összegezve, (elnézést kérek, hogy ilyen sokat írok) tehát véleményem szerint nagy hiba, hogy ilyen "bénán" vezetik az üzletet, és hangsúlyozom, az üzleti részére gondolok!

A kiszolgálókról nekem is hasonló a véleményem, valóban elég érdekes a stílusa jó pár hölgynek, jópárat küldtem volna el, ha én lennék a tulaj, mert az egyértelműen negatívum ha a kiszolgálók stílusa hagy némi kívánni valót maga után. Nem hinném, hogy akármelyik hölgy is pótolhatatlan lenne...

Daubner

(Tomi, 2010.08.02 17:14)

Sztem az hogy egy vállalkozást bővítenek még nem megalománia, ha egy kis bolt jól megy és látszik hogy a forgalma egy nagyobb üzletet is eltudna tartani, akkor minden a bővítés mellett szól. Ha nem így lenne, akkor nem lennének a Tescóck, Spar-ok, stb. Ilyen az üzleti élet, és minden vállalkozónak az a jó, ha minél többet tud eladni, de egy kis bolt előbb utóbb eléri a kiszolgálóképessége határát.
Abban sem vagyok teljesen biztos, hogy annyival drágább lett volna a fönti, beülős rész, mint a lent vásárolt fagyi, ill. végülis érthető, ha egy gombóc fagyi egy ostyában, vagy egy üvegpohárban, habbal, csokiöntettel drágább. Egyébként épp hogy nagyon is ment a fönti rész is, jó, hétköznap délelőtt nem volt tele, de hétvégéken nem nagyon lehetett ott helyet kapni, és emlékszem, amikor egyik napról a másikra bezárt, utána nagyon sokan álldogáltak még hónapokkal később is tanácstalanul az ajtó előtt, hogy akkor most mi is van itt. Egyébként azt is megértem természetesen, ha valakinek sokat számít az a x Ft különbözet, ami a lenti és a fönti árak közt tapasztalható volt, de végülis ne is ugyanazt lehetett kapni lent, mint fent, mármint ugyanaz a fagyi volt, természetesen, de más körítéssel. A szmosban, Augusztba is úgy néz ki, hogy van a beülős rész, és van hogy csak egy tölcsér fagyit kér valaki, vagy hazavisz sütit, nem pedig helyben fogyasztja. A lenti részen ha jól tudomcsak ilyen műanyag tányérós, talponállós helyben fogyasztásra van lehetőség, ami sztem nem illik az ilyen finom sütikhelyz, fagyikhoz, sokkal inkább egy kocsmába, büfébe való...
Én úgy vagyok vele, hogy inkább fizetek többet, de letudok kényelmesen ülni, nem a napon kell sorban állnom, stb. Sőt, lehet hogy most ezzel végképp beskatulyáztok, de nekem még az is kicsit furi volt, hogy önkiszolgálós volt. De persze, ha mondjuk az lett volna, hogy cserébe a pincérért, sokkal többe kerül, akkor én is lehet hogy inkább visszasírtam volna az önkiszolgálós megoldást. Mondjuk ehhez az önkiszolgálós kontra pincéres dologhoz nekem mindig a Mc'Donalds jut eszembe, ahol bizony az árak néhány rendes étterem áraival vetekszenek...

Fagylalt

(Szkotina, 2010.07.25 08:07)

Szervusztok!

Mi évek óta csak fagyiért zarándokolunk a fenti cukrászdába. Sok évvel ezelőtt egy barát vitt el bennünket oda. Imádom, hogy olyan sok különleges ízű fagyit árulnak. Azóta a lányommal minden évben az évvégi bizonyítványosztás után megyünk el.(Még egy biziosztás van hátra...) Így megmaradt a luxus és különleges jellege. A fagyi árai nem drágábbak mint máshol. A süti viszont szerintem horrorárú, sajnos. Jó lenne ha rendelkezne egy igazi leülős kerthelyiséggel, ahol pihenve-leülve lehetne hódolni a kulináris élvezeteknek.

süti,fagyi,kiszolgálás

(Anett, 2010.07.12 16:23)

Rövid leszek,egyetértek itt sok emberrel,hogy BP egyik legjobb cukrászdája,én is ugyanígy gondolom,fagyija szenzációs,orgazmus-közeli élmény nyalásnál,és a sütievésnél is,egy rossz szót nem tudok egyikre sem írni,és a sós dolgaik is csodálatosak(írom ezt úgy,hogy egyáltalán nem vagyok oda alapjában véve a sós dolgokért),pl. a szilvás papucs fantasztikus a sós-édes ízével,DE!
Sajnos a kiszolgálást csak egy szóval tudom jellemezni: lekezelő,szájhúzgáló. Nem egyszer voltam már ott-sokkal többször,de már nem járok oda,pont emiatt.Illetve azért mert ha az eladók ezt a stílust megengedik maguknak,hogy ilyen módon szóljanak a vevőkhöz,ahogy,onnantól kezdve nincsen megállás,olyan balhét csinálok(és nem ebben a gyomorforgató stílusban kértem amit szerettem volna) ,hogy nem teszi zsebre,és mondták,hogy inkább ne járjak oda,mielőtt nekiugrok valamelyiknek.
Tehát a stílusuk miatt évek óta hanyagolom a helyet,és mikor szüleim hoznak valamit onnan,megeszem.De azt hogy én menhek oda,teljességgel ki van csukva.
Szüleim még mindig oda járnak,nekik a többi cukrászda termékei egyáltalán nem felelnek meg,és a hatalmas sorokat inkább kivárják.
Ez a másik nyomós okom arra,hogy nem megyek oda,a hosszú sor,és a hosszú várakozási idő.
De a termékeik-még egyszer hangsúlyozom-felejthetetlen finomak!(SAJNOS)

Daubner

(Szamóca , 2010.06.27 11:03)

Szia Tomi!
Én is jártam a fönti cukrászdában, mikor nyitva volt. Jóval drágábban adtak mindent, mint a lentiben. Talán amiatt zárt be, hogy a magasabb árak miatt ott nem volt elég forgalom.
Az "üzleti filozófiájukat" én maximálisan megértem: amíg így is van annyi hasznuk, amennyit szeretnének, minek bajlódjanak fejlesztésekkel?
Nem minden ember megalomániás.

Daubner

(Tomi, 2010.06.26 15:54)

A bővítése a cukrászdának már megtörtént, csak éppenséggel kb egy év után bezárt. Arra az üveges, fönti részre gondolok, ami hétvégénként kinyit, de csak ilyen torta kiadásra, ha jól tudom, régen az a rész volt ilyen beülős rész, és nem igazán értem miért szűnt meg, igaz, hogy nem pincére rendszerű volt, hanem mint az ilyen gyorséttermekben a pultnál megrendelted amit kértél, majd egy tálcán a helyedre vitted, de akkor is nagyon jó, volt.
Kérdeztem az üzletben, hogy várható-e hogy valamikor is újra kinyit, de nem tudtak választ adni rá... elég fura, hogy ha bele invesztált ennyi pénzt (nyílván nem volt két fillér azok a panoráma üvegek) miért nem használják.

Mondjuk az is elég fura hogy mostanság, amikor már a sraki kis abc-nek is van honlapja, a daubner cukrászdának évek alatt nem sikerült egy jót összehoznia. Nem igazán értem ezt az üzleti filozófiát...

Daubner

(Kazimir, 2010.05.31 15:03)

Ha E-80, pogácsa, házmester stangli, vagy fagyi, akkor csakis Daubner! Ha eszerházi torta, akkor Alex, ha mákos rétes, akkor Emil, ha gellért tekercs, akkor meg természetesen Gellért!
A Daubner a kulináris élvezetek egyik alappillérének tökéletes, csak tudni kell, hogy mit honnan.

Az amúgy, hogy házhoz szállítás nincs, viszonteladókkal pedig nem állnak szóba, valóban kitolás!

Daubner

(Balázs, 2010.05.22 21:04)

A Daubner szerintem is az egyik legjobb cukrászda Budapesten, és az áraik is korrektek. DE, mostanában negatív változásokat vélek felfedezni a süteményekkel kapcsolatban. Eddig az összes túrós, joghurtos süti vékony tésztával és vastag töltelékkel készült. Ez megváltozott: a tészta sokszorosára hízott. Pl. a barackos túrós kocka lassan már ehetetlen: kb. négyszer annyi tészta volt benne, mint túró, és jó száraz volt. Sajnos ez nem egyszeri véletlen, hanem mostanában mindig ilyen.

XD XD XD

(Daubner, 2010.05.07 19:11)

articsóka
KEDVES ARTICSÓKA!
Az emberek nem azért járnak oda ,mert olcsó ,hanem azért ,mert jó a süti ,ha neked nem ízlik az nem azért van mert rossz hanem mert neked nem ilyen az ízlésed.

Daubner

(Panni, 2010.04.26 14:24)

Ha egy cuki ennyire jól megy már évek óta és mindenki ennyire szereti, nem értem miért nem bővitik? Igény lenne rá, sokan nem állják végig - érthető okok miatt a sorokat...

Daubner

(Koti, 2010.04.07 18:01)

Imádom ezt a cukrászdát, és ebben a családom is egyet ért velem. Krémes, fekete erdő torta, E80 szelet, málnás omlett, pogácsa vagy fagyi, mindegyik friss, finom és megfizethető! Alapvetően szegedi vagyok, és mikor Budapestre költöztem, feleségemmel a Szépvölgyi út környékén béreltünk albérletet. Mindennap a cukrászda melett jártunk el, nem értettük, miért állnak ennyien sorba, miért cipelnek ekkora pakkokat innen. Aztán egyszer megkostoltuk.... Most Zuglóban élünk, de ha igazán finom süteményt akarunk enni, nem sajnáljuk az időt, hogy elbuszozzunk, metrózzunk ide. Megéri kivárni a sort és mindig élmény a sütiüket enni.

Daubner

(Ati, 2010.03.18 13:19)

Nincs kétség ez a legjobb Cukrászda egész budapesten.
Imádom :*