Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


DAUBNER CUKRÁSZDA, BUDAPEST

2009.01.26

1025 Budapest,
Szépvölgyi út 50.


Nyitva:  keddtől vasárnapig 9.00-19.00

 

 

Kép

 

 

A Daubner forgalma is azt bizonyítja, hogy sokkal jobban vonzza a vásárlókat a jó sütemény és a tényleg kiváló fagylalt, mint a csillogó-villogó, legújabb divat szerinti környezet és a népviseletbe öltözött kiszolgálólányok.

Kétségtelen, hogy a Daubner Budapest egyik legforgalmasabb cukrászdája.

Kép A sütemények megbízható minőségűek, jók, de általában nem kiemelkedőek. Ezzel a teljesítménnyel a Daubner Budapest egyik legjobb cukrászdája. (Ez a budapesti cukrászdák 95%-ának szégyene.)

Eddig összesen egy nagy csalódást éltem meg náluk vett édességgel kapcsolatban. Csokival bevont kandírozott narancshéjat biztosan nem veszek többé itt. Ehetetlenül kemény, keserű és pocsék volt. De hát a kandírozott, csokival bevont narancshéj készítésében a Szamos verhetetlen.

A Daubner fagyijáról nem is érdemes semmit írnom. Aki egyszer is meglátja a cukrászda előtt kígyózó gyakran többszáz fős, fagyiért sorban álló tömeget, az valószínűleg sejti, hogy ennyi ember nem állna rendszeresen sorban, ha nem érné meg.

Nagyon kedves gesztus, hogy a Daubner fagyijához olyan tölcsért kapsz, amilyet választasz (simát, édeset, ostyatálkát...) és ezért nem számítanak föl egy fillért sem külön.

Kép Az áraik nagyjából ugyanolyanok, mint a budapesti cukrászdai árak általában.

A Daubner legnagyobb hibája az elhelyezkedése: ha nem lakik az ember gyalogosan könnyen elérhető távolságra a Szépvölgyi út és a Pusztaszeri út sarkától, akkor a cukrászda elég nehezen megközelíthető, ráadásul parkolni általában szinte lehetetlen a közelben.

Van ugyan egy beülős, új rész a régi barakkszerű épület fölött, de az inkább zárva van, mint nyitva.

Furcsa számomra, hogy egy ennyi vásárlót vonzó cukrászdának nem éri meg terjeszkedni, javítani a kiszolgálást, szépíteni a környezetet.

  

Kép

 

2010. január

A Daubner még mindig jó.

Sajnos fagyi most nincs. A tömeg is kisebb ilyenkor. De a sütemények finomak.

Friss, meleg krumplis és sajtos pogácsát kaptunk, eszegettük a fagyos télben. Igazi élmény volt.

Vettünk még pehelykönnyű sajtos masnit és többféle süteményt is.

Megint nem csalódtunk.

 

2010. nyár

Valami épül a Daubner mellett. Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle. Csak nem bővítés?

 

* * *

 

Két recept, amit kipróbálhatsz otthon is:

TEPERTŐS SZILVÁS PAPUCS

E80 TORTA

 

 

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

Sütemények:                           KépKépKépKépKépKép

Fagylalt:                                  KépKépKépKépKépKépKépKép

Kiszolgálás:                     KépKépKép

Hangulat:                                KépKépKép

A vendégtér kialakítása:       KépKép

Tisztaság:                                KépKépKépKépKép

Ár-érték arány:                   KépKépKépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hisztéria

(Szamóca, 2010.03.17 10:24)

Tápiószecsőn vagy a WestEndben?

Daubner cukrászda

(Tomi, 2010.03.15 16:15)

Szerintem is a Daudner cukrászda az egyik legjobb a városban. A hosszú sorok néha valóban elég idegesítőek, különösen nyáron, a nagy melegben. Délelőttönként viszont szerintem ritka a kígyózó sor, persze a hétvége az más.
Ami viszont jobban bosszant, az az, hogy a fönti "beülős" rész megszűnt, ill nem használják, és nem tudom hogy miért. Szinte mindig tele volt, még hétköznap délelőtt is csak egy-két szabad asztal volt, és még azt is megbocsájtotta az ember, hogy önkiszolgálós rendszerű volt. Nem igazán értem, hogy miért szűnt meg, ha ilyen népszerű volt.

Ha tehetnék egy javaslatot, mindenki, aki szeretné, hogy újra megnyiljon a beülős rész, írjon emailt, vagy hívja fel a cukrászdát. Ha elég sokan hívjuk, csak megnyitják újra.
Illetve ha esetleg valaki tudja, hogy miért szüntették meg fönti részt, az kérem szépen írja meg!

Köszönöm!

hisztéria

(timi, 2010.03.15 10:26)

Szerintem a hisztériában dolgozó cukrászok a legjobbak a szakmában

az itt elhangzó véleményről......

(keti, 2010.03.09 18:26)

Honnan tudod,hogy annyit ettek????Ott voltál???Amúgy is téged miért érdekel az ilyen jellegű panasz?Nem neked írta...Ha te ezt túlzott dolognak tartod akkor nem kell véleményezned.....

Tassinak

(Zsusza, 2010.02.12 19:09)

Hat szerintem nem kellett volna halalra enni magatokat! Soha senkitol nem hallottam meg ilyen jellegu panaszt, pedig mar egypar eve en is odajarok. Azert ez tulzas, nemis kicsit!

család

(Tassi, 2010.02.04 21:59)

Válasz Nanninak

A Tápiószecsői Hisztéria cukrászda valóban gyönyörű, de szombaton az egész családom gyorrontást kapott a süteményektől. Pedig a gyerekek más félét ettek mint mi. Ez felháborító.

Daubner

(Zsuzsa, 2010.02.02 14:18)

ÓÓÓÓ, az a szilvalekváros papucs, sehol máshol nem olyan jó!!!
Amúgy legnagyobb hibája a parkolás, a rendezetlen sorbaállás, és hogy még nem találták ki a Daubner futárszolgálatot :)))

Daubner

(Suliant, 2010.02.02 11:34)

Tényleg a parkolás a legrosszabb,de úgy látszik minden jó cuki rossz helyen van.
Ha valaki igazán jót keres akkor ott az Auguszt cuki,szerintem veri az egész mezőnyt,de ott sem lehet megállni.A barackos túrófánkért ha megkívánom még a parkoló büntit is megkockáztatom!Daubner se rossz....de!

daubner

(Estel, 2010.01.16 22:45)

Én nagyon szeretem a daubnert, csak kicsinek találom a helyet. Egy ilyen szuper cukrászdának olyan hely kéne ahol le is lehet ülni!

daubner

(dávid, 2009.12.03 13:41)

MI először még gyerekkoromban 15 éve a parfétortáért szoktunk oda, és szerintem azóta is az az egyik legjobb cucc ott (bár kevés az összehasonlítási alapom).

Krisztinek

(Egérke, 2009.11.08 22:17)

Ha be lehetne ülni, akkor meg még drágább lenne, akkor meg azon nyavalyognátok.

jó, jó

(Kriszti, 2009.11.06 14:13)

Jó a Daubner, csak az a baj, hogy csak hazavivésre. Én szeretek (szeretnék) beülni is.

Daubner

(Éva mama, 2009.11.04 07:24)

Nagyon szeretem a Daubner cukrászdát, finomak a sütemények. Nekem eddig minden ízlett, amit ott vettünk.

van utód

(Bogi, 2009.10.21 10:46)

DAubnernak van egy fia, meg egy lánya is! Mind a ketten részt vesznek valamilyen szinten. Többször felröppent a hír, hogy eladják, de esze águkban sincs!

Daubner

(Péter, 2009.10.13 07:14)

Csak az a hosszú sorbanállás ne lenne!

Daubner

(Ratigan felügyelő, 2009.10.11 20:49)

Akinek bejon a Daubner fele sutit (szerintem eleg atlagos, de a sos finom, a fagyi is), az meg hasznalja ki azt az par evet, mig az oreg eletben van, mert bar mar allitolag eladta egy kilencnullas osszegert (!) , es meg felugyeli a helyet, de , ha meghal nincs aki tovabbvigye a helyet, gondolom lakopark lesz a helyen...

:)))))

(Szamóca, 2009.09.08 17:07)

Valahogy soha nem jutott eszembe, hogy a cukrászok politikai nézetei után nyomozzak, és politikai elkötelezettségük alapján ítéljem meg őket. :DDD

Daubner

(Articsóka, 2009.09.08 15:29)

22 percig álltam sorba! Ellőttem nagy papírzacskókba dobálták kilószámra a sós süteményt. A sütik szerintem nem valami világrengetőek, a sós nem rossz, de margarinból készül, a fagyi is vesztett már a varázsából. A Daubnernál tömegtermelés folyik szerintem is. (nem is szólva a Szamosról, ahol tényleg egy "gyárban" készülnek a sütemények! "Frissen"???!!! szállítják ki az üzletekbe???!!!) A DAubner is emiatt tud ilyen olcsó lenni. Ez a budai jobboldali közönség nagyon kedveli, mert azonos nézeteket vallanak, és számukra is megfizethető. Akkor is jó, ha nagy vendégséget csinál az ember és olcsón akar bevásárolni.

Daubner

(Lumnitzer Nővérek, 2009.08.31 10:36)

Azzal, hogy Budapest egyik legjobb cukrászdája csak azért nem szállok vitába, mert ott van mellette, hogy ebben a városban olyan pocsék a mezőny, hogy sajnos nem nehéz az egyik legjobbnak lenni.

Daubner

(Nanni, 2009.08.25 14:56)

Én 96-ig ott laktam a cukrászda közelében,és még első osztályos koromban Daubner Gyuri bácsihoz kellett bemennem míg anyukámék értem jöttek.A minőség azóta is rendkívül magas,sztem budapest egyik legjobb cukrászdája,és az ár-érték aránya is tökéletes,hisz megfizethető árakon ad kitünő minőséget.Ha dizájnt akartok,akkor el kell menni Tápiószecsőre a Hisztéria cukrászdába.1000% dizájn a minőség rovására!!!!