DAUBNER CUKRÁSZDA, BUDAPEST
1025 Budapest,
Szépvölgyi út 50.
Nyitva: keddtől vasárnapig 9.00-19.00
A Daubner forgalma is azt bizonyítja, hogy sokkal jobban vonzza a vásárlókat a jó sütemény és a tényleg kiváló fagylalt, mint a csillogó-villogó, legújabb divat szerinti környezet és a népviseletbe öltözött kiszolgálólányok.
Kétségtelen, hogy a Daubner Budapest egyik legforgalmasabb cukrászdája.
Eddig összesen egy nagy csalódást éltem meg náluk vett édességgel kapcsolatban. Csokival bevont kandírozott narancshéjat biztosan nem veszek többé itt. Ehetetlenül kemény, keserű és pocsék volt. De hát a kandírozott, csokival bevont narancshéj készítésében a Szamos verhetetlen. A sütemények megbízható minőségűek, jók, de általában nem kiemelkedőek. Ezzel a teljesítménnyel a Daubner Budapest egyik legjobb cukrászdája. (Ez a budapesti cukrászdák 95%-ának szégyene.)
A Daubner fagyijáról nem is érdemes semmit írnom. Aki egyszer is meglátja a cukrászda előtt kígyózó gyakran többszáz fős, fagyiért sorban álló tömeget, az valószínűleg sejti, hogy ennyi ember nem állna rendszeresen sorban, ha nem érné meg.
Nagyon kedves gesztus, hogy a Daubner fagyijához olyan tölcsért kapsz, amilyet választasz (simát, édeset, ostyatálkát...) és ezért nem számítanak föl egy fillért sem külön.
Az áraik nagyjából ugyanolyanok, mint a budapesti cukrászdai árak általában.
A Daubner legnagyobb hibája az elhelyezkedése: ha nem lakik az ember gyalogosan könnyen elérhető távolságra a Szépvölgyi út és a Pusztaszeri út sarkától, akkor a cukrászda elég nehezen megközelíthető, ráadásul parkolni általában szinte lehetetlen a közelben.
Van ugyan egy beülős, új rész a régi barakkszerű épület fölött, de az inkább zárva van, mint nyitva.
Furcsa számomra, hogy egy ennyi vásárlót vonzó cukrászdának nem éri meg terjeszkedni, javítani a kiszolgálást, szépíteni a környezetet.
2010. január
A Daubner még mindig jó.
Sajnos fagyi most nincs. A tömeg is kisebb ilyenkor. De a sütemények finomak.
Friss, meleg krumplis és sajtos pogácsát kaptunk, eszegettük a fagyos télben. Igazi élmény volt.
Vettünk még pehelykönnyű sajtos masnit és többféle süteményt is.
Megint nem csalódtunk.
2010. nyár
Valami épül a Daubner mellett. Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle. Csak nem bővítés?
* * *
Két recept, amit kipróbálhatsz otthon is:
Értékelés
A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.
Sütemények:
Fagylalt:
Kiszolgálás:
Hangulat:
A vendégtér kialakítása:
Tisztaság:
Ár-érték arány:
Ha más a véleményed, írd meg!
Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.
Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.
Mondd el a véleményedet te is!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Hát máshogy ítélünk az biztos. Nálam a Daubner egy felkapott másodvonalbeli cukrászüzem.
Válasz drszaszpeternek
(Szamóca, 2009.08.23 00:37)
Köszönöm a tanácsot, hogy nézzük meg a füredi Bergmannt. Érdemes volt. :)
Tényleg nagyon finomak a sütemények.
Válasz drszaszpeternek
(Szamóca, 2009.08.20 16:02)
Betűrend:
Nem vagyok számítógép-programozó. Ez a program, amivel a honlapot szerkesztem, nem tudja betűrendbe állítani az egyes bejegyzéseket. A bejegyzés beírásának ideje szerint rendez az egyes betűkön belül. Abból, hogy a Daubner a Dobos után következik, csak az derül ki, hogy a Daubnerről hamarabb írtam, mint a Dobosról.
Ajánlás:
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítesz jó cukrászdákat találni. A balatonfüredit talán sikerül megnézni a jövő héten. :)
Bergmann
(drszaszpeter, 2009.08.20 15:27)Ajánlom még figyelmébe a füredi Bergmann cukrászdát, valamint a balassagyarmati Orchidea cukrászdát!
betürend
(drszaszpeter, 2009.08.20 15:25)
A Daubner betürendben miért a Dobos után következik?
(Ezt kitörölheti utána a kisasszony:-)
Daubner
(Anna, 2009.08.20 14:38)A Daubnerben az a jó, hogy nagy mennyiséget is lehet venni, mert megfizethető és elég jó a sütijük. A sós meg a parfé egyenesen szuper! Kár, hogy ezt a sorbanállás dolgot nem tudják megoldani! De hát mindennek ára van. inkább végigállom! :-)
Válasz Annának
(Szamóca, 2009.08.17 10:09)
Kedves Anna!
Az Auguszt oldala nem cenzúrázva van, csak néhány reklámot távolítottunk el róla.
Tudod, ennek a weblapnak nem az a célja, hogy üzleti célú hirdetéseket jelentessen meg. Főképp nem másokét.
Ha te érdemben szeretnél hozzászólni a témához, nyugodtan megteheted. Minden valódi hozzászólást köszönettel fogadunk.
Auguszt
(Anna, 2009.08.16 14:45)
Én az Auguszthoz szerettem volna hozzászólni, de ugy látszik tényleg cenzurázva van, mert nem enged oda.
Szomorú...
Válasz Zsókának
(Szamóca, 2009.08.08 21:58)Én a hatvanas években még nem tudtam volna odajárni. :)
Daubner.
(Zsóka(már megint!?), 2009.08.08 21:55)
Viktória,kedves!
Teljesen egyetértek a leírtakkal,bár én régen jártam arrafelé,főleg a közlekedés lehetetlensége miatt.És hogy nosztalgiázzak kicsinyt:a 6o-as(!) évek derekán a közelükben laktam,gyalog,bicajjal sokat jártam arra.Ugyanazon a helyen,ahol most a csili-vili cukrászda,egy kidőlt-bedőlt épület állt.A fagyijáért már akkor messziről jártak oda.Arra nem emlékszem,sütijük volt-e egyáltalán.
Daubner
(Hajni, 2009.08.01 16:57)Szerintem is nagy kár, hogy nincs leütő része. Igy inkább egy üzemhez hasonlít. NIncs meg a cukrászdázós, kávézós "feeling"-je. Kár!
Neked
(még valami, 2009.06.09 15:08)
Mikor ültél te ott le?? Egyszer, évekkel ezelőtt lehetett, de azóta sem.
Daubner
(mrwolf, 2009.08.24 16:20)