Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


EMIL CUKRÁSZDA, PILISVÖRÖSVÁR

2009.01.25

2085 - Pilisvörösvár,
Fő út 132.

Telefon: 06-26/330-138

 

Az Emil Cukrászda olyan hely, ahova egyszer ül be a jobb minőséget is látott ember, aztán soha többé.

Kép A sütemények és a fagylaltok "műanyagok". Igazi, természetes alapanyagot nem nagyon lát az, aki ezeket legyártja. Csupa zselatin, festék és állományjavító. Semmi igazi, élvezhető íz.

Nagyon jellemző az Emilre, hogy a süteményt díszítő "marcipán" levélke náluk festett ostyából készül. Mert hát a marcipán egy drága dolog. Nem fér bele a 400-500 forintos sütemény árába egy 10 forintos marcipánlevélke.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a leveles tésztából készült termékeik viszont jók. Óhatatlanul fölmerül az emberben, hogy a leveles tésztát biztosan készen veszik valami normálisabb helyről.

A kiszolgálás lassú, udvariatlan, szervezetlen.

Kép Az alacsony minőséghez mérten az árak irreálisak.

A vendégtér nevetségesen giccses. Csupa műmárvány, ócskapiaci műaranyozott állóóra, álarany asztallábak... Brrr!

A poharak, tányérok koszosak. A pohár konkrétan olyan homályosan maszatos, hogy az ember kezéhez ragad. A kávét lepattogott szélű csészében, elrepedt mini tejeskancsóval kapjuk.

Minderre fölteszi a koronát két apróság.

Az egyik a férfi mosdóban fogadja a gyanútlan vendéget egy "Állj közelebb, mert egyáltalán nem olyan hosszú, mint gondolnád!" felirat formájában.

A másik apró meglepetés, hogy többszáz forinttal becsap a mogorva, udvariatlan kiszolgálónő.

 

Oroszkrém torta az Emilből. Se íze, se bűze, se színe.

Kép

 

2010. nyár

A levelestésztákkal kapcsolatos pozitív véleményt is visszavonom.

Ugyan most sem magával a tésztával van a baj, de az Emil újabban durván avas sajtos masnit  és romlott sajtkrémmel töltött sajtos rolót árul.

Gratulálunk!

 

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

 

Sütemények:                          KépKép

Fagylalt:                                 KépKépKép

Kávé, tea:                               Kép Kép Kép

Kiszolgálás:                     Kép

Hangulat:                                KépKép

A vendégtér kialakítása:       KépKép

Tisztaság:                                KépKép

Mosdó (tisztasága):              KépKépKépKép

Ár-érték arány:                   Kép Kép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Baby

(Emil cuki, 2009.12.04 12:12)

Én minden nap bejárok az óbudai cukrászdába. Ahogy az
ajtón bemegyek a pultosok Hangossan,Kedvessen köszönnek,nem hiszem,hogy csak velem tennének kivételt. Már fejből tudják,hogy mit eszem,és iszom. Mindig kihozzák az asztalokhoz a vendégeknek az ott fogyasztott süteményeket,csak akkor nem ha több vengég érkezik egyszerre,de ez nem az ő hibájuk hiszen a gyors kiszolgálás érdekében nem tudják. Szeretnék gratulálni a főnöknőnek az óbudai pultosokhoz,mert ennyire kedvessen odafigyelnek a vengégek kiszolgálására. Csak az a kár,hogy azt a kedves vörös hajú lányt ritkán látni a pult mögött,igaz az elmúlt szombaton is itt volt.Örömmel láttam,hogy ő a törzsvendékeket arcról felismeri. És mosolyogva szolgálja ki a vendégeket.

Emil cuki

(Valaki, 2009.12.03 20:38)

Kedves olvasok.Ha nem tünt volna fel az ostyalevél is egy diszitö kellék.Nem az a szerepe hogy a marcipánt helyetesitse.Ha ezt valaki nem veszi észre,az elég ciki dolog.

Emil

(Schneider Fáni, 2009.12.03 07:31)

Tisztelt Dolgozó, miért nem lehet felfogni azt, hogy a kritika nem támadás? Mindenkinek joga van elmondani a véleményét akkor is ha az neked nem tetszik. Örülj hogy vannak itt pozitív vélemények is. Egyébként én nem szeretem és nem is utálom az Emil cukrászdákat, nagyjából ugyanolyanok mint a többi cukrászda az országban. A legtöbb magyar cukrászdán látszik hogy minél kevesebb befektetett pénzből és alapanyagból akarnak megélni valahogy. Meg is értem hogy nem könnyű fennmaradni a válságban és a nehéz piaci helyzetben. Persze befestett ostyával utánozni a marcipánt tényleg tré dolog.

Emil

(Dolgozo, 2009.12.02 21:07)

Kedves Szamóca és Kedves Vendégek.Csak annyit szeretnék mondani,hogy a leveles tésztát is Mi készítjük .És nem értem ,hogy ha valakinek valami problémája van az miért nem fordul az üzlet vezetőhöz ,miért kell ilyesmiket írogatni miért nem áll oda az illető szemtől szembe és mondja el véleményét,észrevételét .Miért csak hátulról mer támadni.És lehet,hogy a berendezés nektek nem tetszik de másoknak igen.(ízlések és pofonok)

Évának

(Szamóca, 2009.11.26 11:35)

Szia Éva!
A múltkori hozzászólásodat sem azért töröltük, mert jókat írtál az Emilről, hanem mert a hozzászólás 90%-ában a többi hozzászólót szidtad.
Láthatod, vannak itt a tiéden kívül más Emil-rajongó írások is. Semmi baj velük.
Köszönöm szépen, hogy elmondtad a véleményedet a cukrászdáról!

emil cukrászda

(Éva, 2009.11.26 11:28)

Szia!
Én már a kitörölt hsz-ben is megírtam a véleményem.Én törzsvásárló vagyok a Budapesti cukrászdájukba,minden héten megfordulok ott,van hogy többször is egy héten.Én maximálisan megvoltam elégedve,mind a kiszolgálással,a tisztásággal mind pedig a süteményekkel.Az a véleményem,hogy ha az ember bemegy és kifog véletlenül egy neki nem tetsző süteményt,akkor nem kell mindjárt besározni és a földbe tiporni a tulajdonosakat,hanem többször kell menni és mást is megkostolni,mert ugye nincs két egyforma cukrász,lehet hogy egy másfajta sűtit jobban csínál.
Én ugy gondolom a jogos kritikának akkor van helye,ha az ember állandó jelleggel rossz tapasztalatokkal jőn ki onnan.
Gondoljunk abba bele,hogy lehet egy cukrásznak és egy felszolgálónak is rossz napja,elvégre ők is csak emberek.
A gicccses-röl meg az a véleményem,hogy ők ezt szeretik,nekik ez tetszik és ez az ő cukrászdájuk,hadd legyen már olyan amilyet ők szeretnének.Én pl kimondottan otthonosnak látom az egészet,minden szépen kivilágítva,nincsenek csupasz falak,a bútorzat színe meg kimondottan egy kellemes nyugalmat árasztó barna árnyalat.
Szóval én azt tanácsolom mindenkinek,hogy menjen be többször a cukrászdába és tuti megváltozik a véleménye.
Egyébként meg van a vélemény nyilvánitásnak egy sokkal kifinomultabb változata is.A neve vendégkönyv,ami az üzletben található.
Nem hinném,hogy Emilék az interneten olvasgatnak kritikákat,tehát a sok-sok panasz vszinű el se jut hozzájuk,igy nem tudnak változtatni a mások által rossznak nevezett dolgokon.
Hát csak ennyit szerettem volna.

Évának

(Szamóca, 2009.11.25 13:56)

Kedves Éva!
A negatív kritikától nem megsértődni kell, hanem figyelni kell rá, és elgondolkodni azon, hogy mi az oka.
Láthatod, nem egy ember vélekedik elítélően az Emil cukrászdákról. Ennek valószínűleg van valami alapja, nem?
Engem csupán annyi "személyes sértés" ért az Emilben, hogy nagyon csúnyán becsaptak a számlával. A sütemények pedig nagyon nem ízlenek. (Az utóbbi természetesen csak személyes vélemény. Az előbbi viszont tény.)
Én is kapok nagyon sok kritikát, sőt, támadást itt, a honlapon. Ha jogos kritika, észrevétel érkezik, akkor megköszönöm a segítő szándékot, és javítok a hibákon.
Nagyon örülnék, ha leírnád a véleményedet a cukrászdáról. De tényleg a cukrászdáról. Hidd el, a pozitív véleményt sem törli senki!

emil cukrászda

(Éva, 2009.11.25 13:38)

Kedves Szamóca!
Szerinted ezek az emberek itt nem sértegetnek másokat??Mint már az elöző hsz-ben irtam (AMIT KITÖRÖLTÉL!!)Emiléknek,az életük munkája fekszik ezekbe a cukrászdákba.Szerinted őket ez a mocskolodás nem sérti??Sőt a giccses megjegyzéssel a személyüket is sértik,nemcsak a munkájukat.A "szemétrevalo vacak" nem sértés?
Látom itt csak negativ kritikákat fogadsz szivesen,pozitivat törölgeted.Kitudja hányat töröltél már azokbol a hsz-böl amelyek dicsérik Emiléket.
Csak nem valami személyes sértés ért,téged??
Ne haragudj,de ugye te ezen a honlapon sokat dolgoztál??Mit szólnál ha csak a negativ kritikákat kapnád az oldaladdal kapcsolatban??
Ez igy nem fer.Remélem Emilék nem olvasgatnak ilyen oldalakat,és ha igen egy percig se vesznek komolyan semmit.
Én mindenesetre maradok hű törzsvásárlójuk.
Üdv: ÉVA

Évának

(Szamóca, 2009.11.24 16:43)

Kedves Éva!
Úgy írd le a véleményedet (csak a cukrászdáról!), hogy nem szidalmazol és sértegetsz közben másokat.
Köszönöm szépen!

emil

(Zsálya Lilly, 2009.11.21 09:12)

Meglepődtem a kritikákon. Én is jártam arra július vége felé, teljesen véletlenül botlottam a helybe, és nem is ismertem előtte. Az igaz hogy giccses, igaz hogy nehéz előtte parkolni, de a választék meggyőző volt. Mi málnahabosat ettünk, amit legalább "100" éve nem láttam sehol, valamint csokimous félholdat. Mi nagyon elégedettek voltunk a minőséggel, finom volt minden. A kiszolgálásra nem emlékszem, ez azt mutatja hogy nem volt kifogásom, mert arra biztosan emlékeznék. Viszont arra biztosan emlékszem hogy láttam ott egy régi és igen igen szép Herendi porcelán kávéfőzőt.

Emil

(Emese, 2009.11.15 20:59)

Mi is úgy jártunk az óbudai üzletben hogy a pultos lányok háttal álltak és nem vettek észre ezt 5 percig játszották el .Aztán mi hangosan rájuk szóltunk majd távoztunk fogyasztás nélkül az üzletből.

Emil

(Pali, 2009.11.15 20:55)

Szerintem is a Pesti üzletre jobban oda kellene figyelni mert a Hölgyek nem valami kedvesek főleg az Új magas hölgy.Én csak azt nem értem hogy Vörösváron az Idős Főnöknő még a vendégek előtt is leszidja a hölgyeket akkor ezt miért hagyja Pesten ott kellene egy kicsit körülnézni mert az a baj hogy ott még szeretik nagyon becsapni az emberet is.Persze a maguk zsebükre.

Emil

(obudai lakó, 2009.11.13 19:37)

Szerintem abban mindenkinek igaza van.hogy az óbudai üzletben nem veszik észre az embert a nagy beszélgetés miatt ha bemegy az üzletbe .A hölgyek tényleg nem kedvesek.De szerintem a Fiatal úr az nagyon kedves udvarias mindig érdeklődik ,hogy vagyok .Nem is szeretek kedden menni mikkor ö nincsen .A Főnökséget én is szívesen látnám ott mert igazán elmondanám nekik az észrevételeimet.A sütemények finomak Én főleg a Diabetikus túros szeletet imádom.Meg a kis csokis,erdei és likőrös desszertet .mindenkinek ajánlom mert isteni finomak.(Az eladó hölgyeket meg helyre kellene igazítani meg jó lenne ha nem csapnák be az embert mert azt nagyon szeretik de én már nagyon oda figyelek,rájuk a pénz nekem is pénz)

Emil

(Zsolt, 2009.11.11 21:03)

Tegnap jártam az óbudai üzletbe 2 eladó hölgy csak saját magukkal voltak elfoglalva .Az asztalok tele a koszos edényekkel pedig vendég sem volt rajtam kívül elég érdekes dolog.Vörösváron kedvesek a hölgyek még a Főnök nő is megkérdezi hogy vagyok szerintem neki kéne egy kicsit az Óbudai üzletbe körülnéznie ,hogy mi folyik ott.üdvözlet egy volt törzsvendég

Emil

(Sári (2009 11.11), 2009.11.11 16:55)

Most hétvégén jártam az Óbudai üzletükben az eladok a bejáratnak háttal állnak és úgy beszélgetnek észre sem veszik hogy bemegy valaki.Az asztalok teljesen tele vannak a koszos edényekkel a pultban alig van sütemény hatalmas nagy hézagok a tálcák között .Nem értem hogy hol vannak a FŐNÖKÖK .Pedig Vörösváron mindig kint vannak a pultba szerintem inkább ide kellene menni valakinek rendbe tenni a dolgokat.Az biztos hogy ide sem megyünk többet .De ha igy fogják fojtatni hamar bezárhatnak

Emil

(János, 2009.10.16 07:45)

Nekünk is nagy csalódás volt. Amikor bementünk, az asztalok fele tele volt koszos edényekkel és senki nem szedte le őket, pedig alig volt vendég. Szerintem napok óta ott állt a koszos edény. Az az asztal, amihez végül leültünk, csupa morzsa és koszfolt volt, de mindegyik olyan volt. A pult előtt negyed órát kellett állni mire kiszolgáltak. A sütemény és a kávé pedig egyszerűen hányinger.

Emil cukrászda

(Dedi, 2009.10.07 20:53)

Ha ennyire rossz minek mennek oda, ha meg odamennek, akkor miért kell pocskondiázni??
Ez körülbelül olyan mint a szeretkezés, utánna milyen rossz volt!? Akkor minek csinálod?
Nem vagyok a város lakója, de szoktam betérni.

Emil

(Vera, 2009.09.26 13:50)

Én pár évvel ezelőtt sokat jártam oda. Imádtam. Nagyon finom volt minden, gyors volt a kiszolgálás, szívesen jártam oda.

Emil

(Blabla, 2009.09.24 09:00)

Tényleg nagyon rossz hely. Emberek ezrei, százezrei eszik ott a sütit, fagyit min. 20 éve. Szerintem nagyon jó hely, tényleg drága, tényleg az eladószemélyzet nem olyan mint régen, de az amaréna fagyija világszínvonalú, a sós sütijei mind a kemencéből jönnek ki frissen, ott nem sóznak rád előző napit, a sütiktől nem kapsz hasmenést.
Én odajárok.

Emil

(Lumnitzer Nővérek, 2009.08.31 10:36)

Pocsék hely, az tény.