Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


FŐZELÉKFALÓ, BUDAPEST

2009.01.24

1053 - Budapest, V. kerület,
Petőfi Sándor utca 1.

Nyitva:
H.-P.: 10.00-21.30
Szo.:12.00-20.00
V.: zárva

  

Kép

  

2009. december

Az általunk meglátogatott Főzelékfaló a Ferenciek terén, a Jégbüfével szemben, a Petőfi Sándor utca és a Kossuth Lajos utca sarkán található.

Az ember azt gondolná, hogy a magyaros konyhát kedvelő vegetáriánusok számára ez a hely maga a Paradicsom: számtalanféle főzelék, húsmentes fasírtok, sült és rántott zöldségek tömege.

Kép A baj akkor kezdődik, ha kérdezni kezd az ember. Ugyanis a zöldségeket együtt, egy olajban sütik a húsokkal, tehát jócskán át vannak itatva mindennel, amit egy vegetáriánus kerülni igyekszik. (Némelyik zöldségételt - pl. fasírtokat - a pulton is egy tányérba teszik a húsfélékkel.)

Szóval kedves vegetáriánus társaim, vagy ne kérdezzünk, vagy ne együnk a Főzelékfalóban!

A Főzelékfalóban hagyományosan táplálkozó, húsevő embertársaink se számítsanak gasztronómiai élményre!

A főzelékek tapétaragasztó-állagúak, az egyébként igen bőkezűen mért adagok nagy része egy ragacsos trutyi, igen kis arányban található a trutyiban zöldség. Viszont minden jócskán zsíros, olajos. A fűszerezés is a rosszabb színvonalú napközis kosztot idézi.

Viszont aki nem ragaszkodik a húsmentes ételekhez és olcsón szeretne jóllakni, plusz jól tűri a menza színvonalat tálalásban és ízekben is, az degeszre eheti magát a Főzelékfalóban ezer forint alatti összegből is. (A baráti árakat tovább csökkentik mindenféle akciókkal.) 

 

Kép

 

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

étel:                                          KépKép

kiszolgálás:                      KépKépKép  

hangulat:                                 KépKépKép

a  vendégtér kialakítása:        KépKépKép

tisztaság:                                  KépKépKép

ár-érték arány:                    KépKépKép

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Főzelékfaló

(Edina, 2013.01.28 23:03)

Szép estét.Én is betértem az említett főzelékfalóba,csalódtam.A tökfőzelék ecetben úszott.só sem volt benne,se tök csak alig:((A fasírt reményt keltő volt,míg fel nem vágtuk.Húst nem látott,csak panírt összedolgozva.gratulálok neki.

Lasagne

(Szakács, 2011.11.29 13:54)

Én egy Lasagne-vel próbálkoztam meg a KÖKI főzelékfalóban. Sajnos csalódnom kellett: cukros és édes volt benne a paradicsompüré, miint egy magyar paradicsomlevesben, pedig az olasz paradicsomos tésutákban semmi keresnivalója nincs a kristálycukornak. A töltelék mirelit zöldborsó-sárgarép alapból és darált húsból volt, és a borsó illetve a "kocka" sárgarépa eléggé nyers volt benne. Az étel 8-10 cm vastag rakott tészta volt, édesen, szárazon, vastagon - köze sem volt a valódi Lasagne 3-4 cm-es, sajtmártással sütött vagy leöntött, tásztás tálban tálalt eredetijéhez. Az már csak mellékes, hogy ezt a "hagyományos magyar konyha" kategóriájában árulják.

Bécsi úti

(Re, 2011.11.28 12:33)

Én pedig rakott karfiolt ugyanitt és az is romlott volt. Úgy látszik, ez az étterem nem remekel.

Főzelékfaló, Bécsi úti

(főzi, 2010.04.26 14:27)

Itt vettem romlott rakott karfiolt - egy életre meg is utáltam ennek köszönhetően!

Főzelékfaló

(Ernő, 2010.04.12 17:25)

Tudom, sokan vagyunk úgy, hogy a kínai éttermekben nem szívesen eszünk (kutya hús stb.), azonban kétszer tettem próbát Főzelékfalóban, mindkettőt a Moszkva térnél. Ha jól tudom, már be is zárt az üzlet.
Krumplifőzeléket rendeltem, gyakorlatilag csirízt kaptam egy minimális krumpliforgáccsal. Ehhez kértem valami kis feltétet, és egyáltalán nem tartom olcsónak mindezért a (ha jól emlékszem) 700 forint körüli összeget.
Következő próba két hónappal később zöldborsófőzelék. Ugyanez a vélemény, az is szörnyű volt.
Szóval ha a kínai étterem kutyából főz, legalább van benne kutya, hatalmas adag, 700 forint körül az ember degeszre eszi magát rizzsel (ami nagyon nem lehet káros) és egy kukoricakeményítővel jól meglocsolt - ezáltal nyálkás - feltéttel (amit nem bocsátok vitára).
Ez a színvonal kb. 350-400 forintot érne meg számomra, legalább lehetőséget biztosítana a hajléktalanoknak, hogy valamivel megtöltsék a hasukat.