Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


HÁRY ÉTTEREM, SZEKSZÁRD

2009.01.21

7100 - Szekszárd,
Kadarka u. 100.

 

Szekszárdon a Háry Étterembe a neten olvasott pozitív vélemények alapján mentünk el egy őszi szombaton ebédelni.

Kép Az étterem ottjártunkkor teljesen üres volt, ami kissé meglepett.

Furcsa volt az is, hogy a berendezés egy sokszemélyes hosszú asztalból és egyetlen kisebb, családi asztalból állt. Ide nem szoktak párok, barátok, családok járni, csak népes társaságok?

Az étlap jórészt magyaros, keményen húsos, "férfias" ételeket tartalmazott. Vegetáriánus étel egyáltalán nem volt, viszont kérésre készítettek azt is (a rántott gomba, rántott sajt jegyében értelmezve a "vegetáriánus étel" kifejezést).

Az árak közepesek (a budapesti átlag alattiak), az adagok viszont hatalmasak voltak.

Kép Az ételekkel nem volt semmi gond a Háry-ban: ízletesek, megfelelően fűszerezettek, pont kellően átsütöttek-átfőttek, egyszerűek és jók voltak.

Komoly kifogásunk egyedül a desszerttel kapcsolatban merült föl. Az étlapon négyféle desszert szerepelt. (Nem tudom, a szekszárdiak eleve nem szeretik az édességeket, vagy csak a Háry Étterem nem helyez hangsúlyt erre a fogásra.) A négyfajta desszertből egy volt kapható: a "Háry édes álma" nevű. Attól tartok, szegény Háry-t nagyon meggyötörhette, ha ilyeneket álmodott!

A Háry rémálma desszert három részből állt: az egyik egy a bolti fagyasztott gesztenyemassza nagylyukú reszelőn való lereszelésével keletkezett valami, a másik egy rosszízű, savanyú nyers almadarabokból, szintén savanyú mandaringerezdekből és konzerv barackbefőttből álló gyümölcssaláta a barack levével leöntve, a harmadik egy cukrozatlan, romlott túróval töltött kb. kétnapos, hideg palacsinta volt. Mindez egy tányéron, flakonos műtejszínhabbal koronázva. Brutális!

Aki Szekszárdon jár és jót akar enni, menjen el a Háry-ba!  Egyen egy jó bablevest és csülköt! Igyon hozzá szekszárdi borokat! De "Háry édes álmát" ne akarja megismerni!

  

Kép

  

 

Értékelés 

 

A "jeles" osztályzat 5 mosolygós csillag.
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg.

Az hattól tízig adható plusz csillagok azt jelentik, hogy a kapott szolgáltatással kivételesen meg voltunk elégedve. Ezek a csillagok külön dicséretet jelentenek a jeles osztályzat mellé.

 

 

étel:                                                      KépKépKépKépKép

desszert:                                             Kép  

kávé :                                                  KépKépKépKépKép

kiszolgálás:                              KépKépKépKépKép

hangulat:                                            KépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:                   KépKépKépKép

tisztaság:                                            KépKépKépKépKép

mosdó (kialakítása, tisztasága):       KépKép    

ár-érték arány:                            KépKépKépKépKép

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Háry

(Vir80, 2010.07.16 13:18)

Mi is voltunk a Háry-ban május végén. Azóta szerintem bővíthették az étlapot. Egy hétvégét töltöttünk ott 4-en és kétszer is itt ettünk. Az adagok hatalmasak, nagyjából a felét bírtam megenni. Ami nem jött be nekünk, az a babgulyás és a palacsinta. A húslevesük nagyon finom volt és hihetetlenül gazdag. És az árak még mindig barátiak:-))