Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


MALOMPART ÉTTEREM, KAPOLCS

2009.01.15

8294 - Kapolcs,
Kossuth Lajos u.1.

Nyitva: 12:00 - 22:00

  

Kép

 

2010. július

Ha bűnrosszat akarsz enni úgy, hogy közben kétmillió légy röpdös körülötted és az ételeden, italodon, akkor a kapolcsi Malompart Étterem neked való. Ha nem vágysz ilyesmire, akkor kerüld el a Malompartot messziről!

Az említett étterem egy régi malomépületben működik a Balatonfelvidéken, a Művészetek Völgye rendezvénysorozatról híres Kapolcson.

Mi pont a turistaidény közepén jártunk arra.

Ennek ellenére alig volt vendég az étteremben.

Pedig a környezet, a berendezés barátságos, hívogató. Igaz, a terasz székei végtelenül kényelmetlenek. Ide-oda billegnek az egyenetlen padlón. A díszítésként fölaggatott többtucat tarka lampion pedig sokat ront az egyébként látványra kellemes dizájnon.

  

Kép

  

A pincérek mogorvák, barátságtalanok. A kiszolgálás lassú, kényszeredett, minden udvariasságot, segítőkészséget nélkülöző.

Ráadásnak pedig ott van a mindent belepő, megmászó, döngő légytömeg.

Az étlap a manapság trendi módon rövid. A szűkös választékot még tovább szűkíti, hogy az ételek egy részét előzetes egyeztetéssel, napokkal korábban kell megrendelni, más részük viszont az étlapon ugyan ott van, de a felszolgáló közlése szerint "ilyeneket régóta nem tartunk".

Hogy a szakácsot honnan szerezte be az étterem tulajdonosa, az rejtély számomra, mert ennyire rosszul főzni már művészet. (Lehet, hogy a szakács szabadnapos volt, és helyette egy óvodásra bízták a főzést?)

Komolyan pocsék volt minden. Az ehetetlenségig.

A cigánypecsenyét például úgy látta jónak elkészíteni a gasztronómia malompartbeli jeles képviselője, hogy a papírvékony hússzeleteket vastagon - tényleg vastagon! - beszórta, körbetapasztotta fokhagymasóval vagy tömény sóban érlelt reszelt fokhagymával. Az eredmény brutális volt.

A tömény só visszaköszönt a halhoz kapott gombamártásban is. Az is ehetetlen volt.

Az olyan apróságokat, hogy a pirított krumpli nyersre sikerült vagy hogy a halnak semmi íze nem volt, viszont durván szárazra sütötték, az evőeszköz és a pohár vastagon koszos volt, már említeni sem érdemes.

Ennek a "csodás gasztronómiai élménynek" ráadásul jócskán megkérték az árát is.

Szégyenletes, ami ott folyik "vendéglátás" címen. Mélységesen sajnálok minden odatévedő vendéget.

  

Kép

  

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
  A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes... ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

étel:                                                     Kép

ital:                                                      Kép

kiszolgálás:                              KépKép

hangulat:                                            KépKép

a  vendégtér kialakítása:                   KépKépKép

tisztaság:                                            Kép

mosdó (kialakítása, tisztasága):      KépKépKépKépKép

ár-érték arány:                            Kép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Malompart Étterem

(Csibeanyu, 2013.09.15 22:17)

Üdv. Mindenkinek, aki erre az oldalra téved!
Szomorúan tapasztalom, hogy évekkel ezelőtti véleményekmég mai is befolyásolhatnak bennünket. A kapolcsi Malompart új gazdái remekül végzik a dolgukat, és igazán hangulatos kis helyet varázsoltak a patak partjára! Semmi giccs, túlzás és eröltetett népieskedés. Hangulatos, kedves és baráti az egész. Amikor mi a nyáron (több ízben is ) betértünk, mindíg remek kiszolgálásban volt részünk, kedvesek és gyorsak voltak. Az étel finom , a tálalás mutatós, az árak a földön járnak. Mi kell még? Csobog a patak az asztal mellett, a gyerek hintázik az étterem saját játszóterén és mi nyugodtan borozgattunk teli hassal. Ja, és olyan bögrés-mákost sehol sem lehet enni mint náluk! Egyszerűen remek!

Malompart! Kapolcs

(Molnár Emília, 2013.07.02 09:00)

Én 2012 junius 29. én. A fenti és alanti írás a mult! Most voltam szombaton a Malompartba a mostani, személyzet, kedves, barátságos, segítő kész, a kiszolgálás, jó, a Felszólgálók kedvesek, mosolygósak, az ételek kiválóak az árak nagyon barátiak Az italokból kellő a valaszték. A mellékhelség, patyolat tiszta. Bár kinn ültünk, sem, légy sem, szúnyog nemvolt. A másik asztalnál gyerekeknek volt egy család a gyerekek nagyon jól érezték magukat a malompart elött lévő klasz játszótéren a szülök rá láttak gyermekeikre. Szóval mindenkinek melegen ajánlom. Egy hétvági kirándulásra, vagy útközbe egy kávéra. Amit az előző vendég irt az már a mult. Úgy tudom nem rég nyitott!!

Malompart

(Eni, 2011.02.11 13:29)

2 éve jártunk ott,minden egyezik a fentiekben leírtakhoz,kiszolgálás pocsék,szerintem nem is pincérek,bár az ételek amiket ettünk nagyon finomak voltak,tényleg jók.De ezen kívül messziről elkerülendő ez a hely.
Bár tudtommal már be is zárt.