Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


NÁNCSI NÉNI VENDÉGLŐJE, BUDAPEST

2009.01.14

1029 Budapest,
Ördögárok út 80.

 

2009. nyár

Végre egy olyan étterem, ami nem csak híres, de jó is!

Kép A vendégtér és a kert kialakítása barátságos, hangulatos. A felszolgálók mosolygósak, kedvesek, bár néha kicsit furák (elfelejtik megkérdezni, hogy a limonádéból, bodzaszörpből mennyit kérünk, a kicsi gyereknek is hoznak fél litert, az étlapot állandóan elviszik, szinte a kezünkből rántják ki, pedig nézegetnénk még egy kicsit, és esetleg rendelnénk is még valamit, ha láthatnánk a kínálatot...)

Az étlap egyébként komoly szórakoztató olvasmány. Az ember derűsen eltöltheti az ételre várakozás perceit a lapozgatásával. (Mármint ha a pincérek hagynák, és nem kapnák ki a kezünkből. Szerencsére kérésre visszahozzák.)

A másik határozott kifogásom a kiszolgálással szemben az, hogy ha egy étterem férőhelyeinek több, mint kétharmad része egy hatalmas fákkal Kép benőtt kertben van, ahol bogarak repkednek, pókok másznak, levelek hullanak, akkor ajánlatos lenne az ételt lefedve kihozni, hogy a konyhától az asztalig tartó úton minél kevesebb rovar, virágszirom és falevél hulljon bele. 

A környezet határozottan családbarát: játszótérrel, nagyobb családi asztalokkal, bébiétel melegítő mikróval, etetőszékekkel, és nem utolsó sorban háromféle speciális ajánlattal gyerekek részére: két gyerekmenüvel és egy kisétvágyú gyerekeknek szánt fogással.

Kép Ráadásul a gyerekeknek szánt ételek nagyon jól eltaláltak. A betűtésztás húslevest, pörköltszaftos nokedlit, rántotthúst, palacsintát, fagylaltot melyik gyerek nem szereti?

Egy embercsoporttal bánik mostohán Náncsi néni vendéglője: azokkal, akik nem akarnak húst enni. A hús nélküli ételek felsorolásánál az étlapon a (kitűnő!) pirított zöldségen és a rántott gombán kívül olyan fogások szerepelnek, mint a lekváros vagy a mézes kenyér illetve a tojásrántotta. Ami azért is meglepő, mert a kínálatban egyébként van sajtos tészta, tojásos nokedli fejessalátával, padlizsánkrém, szegfűgomba- és borsóleves, paradicsomos-bazsalikomos spagetti... szóval jópár hús nélküli fogás. De ezeket csak az étlap nagyon alapos áttanulmányozása árán találja meg az ember (ha nem akar lekváros kenyeret ebédelni).

Az általunk kóstolt ételek egyébként kivétel nélkül ízletesek, szépen tálaltak, gondosan elkészítettek voltak. Különösen a főételekkel voltunk elégedettek.

Kép Náncsi néni desszertjei az étlapot olvasgatva nagyon hívogatóak, csábítóak, de csak a desszertekért nem jönnénk vissza ide még egyszer. Jók, jók, de desszertből nagyon sok helyen tudnak legalább ilyen jót, sőt jobbat is.

Az agyonajnározott túrógombóc például határozott csalódás volt. Ez nem azt jelenti, hogy rossz. Csak egyáltalán nem kiemelkedő. Épp olyan, amilyet bármelyik háziasszony el tud készíteni otthon.  Azoknak, akik a túrógombócot határozottan sósan szeretik, biztosan nagyon ízlik, de aki ezt az ételt édesen kedveli - mint én - az Náncsi néninél válasszon más desszertet!

Jót ettünk Náncsi néninél. Jól éreztük magunkat. Bátran ajánlom, hogy próbálja ki mindenki, aki szeretne egy kedves budai étteremben, hatalmas gesztenyefák árnyékában elfogyasztani egy finom ebédet vagy vacsorát, és van nagyjából 20 ezer forintja arra, hogy egy két gyerekes, két felnőttes, csak alkoholmentes italokkal kísért szerény ebéd árát kifizesse.

 

Kép

 

 

2010. ősz

Megint néhány szó Náncsi néni vendéglőjéről. Mert hát azóta, hogy a fenti ismertetőt írtuk, eltelt egy kis idő.

Nem mintha Náncsi néni vendéglője azóta sokat változott volna.

Most is jó, de korántsem hibátlan.

Határozott változás, hogy egy négyfős, szerény családi ebéd már nem 20, hanem 30 vagy inkább 40 ezerbe kerül, aminek egyáltalán nem örülünk, mert sajnos annyira azért nem jók.

A hely - az árait kivéve - még mindig határozottan gyerekbarát.

Az udvaron az asztalokra és az ételekbe még mindig potyog a fákról a levél, bogár, vadgesztenye. (A gyerekek biztosan örülni tudnak ennek is. :D)

  

Kép

  

A kiszolgálásban azóta is jócskán van kifogásolnivaló.

Például buta dolog kiírni a bejárathoz öles betűkkel, hogy a betérő párokat egy-egy pohár pezsgővel köszönti az étterem, ha eszükben sincs semmi ilyesmi. Ez abban is rossz szájízt kelt, aki el sem fogadta volna az ajándék pezsgőt, mert például vezet.

Más: a felszolgáló az aktuális kínálatból egy halételt ajánl. Megkérdezzük, mennyire szálkás a hal. A válasz szerint egyáltalán nem. Ehhez képest a kb. 25 dekás halból nagyjából 20 deka a szálka (méghozzá nem az egyben kiemelős fajtából). Nem örülünk neki.

A halhoz kapott "illatos" gomba "illatát" maximum a hagyma adhatja, mert a gombaköret 60%-a karikákra vágott újhagymaszár. A köret másik eleme, a petrezselymes krumpli pedig szottyosra főzött, semmilyen ízű, de legalább kevés.

  

Kép

 

A túrógombóc még mindig brutálisan sós. Nem is bírtunk egy félnél többet legyűrni belőle a rászórt fél kiló porcukor ellenére sem. A gombóchoz kapott sárgabaracklekvár pedig egyszerűen rossz.

Viszont minden tekintetben hibátlan kemencében sült csülköt kaptunk. Köszönet érte!

  

Kép

 

 

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
 
  A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

   

étel:                                             KépKépKépKépKépKép

desszert:                           KépKépKépKép

ital:                                              KépKépKépKép

kiszolgálás:                         KépKépKépKép

hangulat:                                     KépKépKépKépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:            KépKépKépKépKép

tisztaság:                                      KépKépKépKépKép

mosdó (tisztasága):               KépKépKépKépKép

ár-érték arány:                       KépKépKépKép

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a szakácsnak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Náncsi Néni Vendéglője

(Tami, 2013.07.17 13:22)

Sajnos, már nem a régi. Nem tudom, mi történhetett, de szakácsváltás mindenképp. Ugyanis az adatok kb. felére csökkentek, igénytelen módon vannak kitálalva és nagyon gyenge minőségűek. Legutóbb pl. a reszelt sajt teljesen hidegen és grillezés nélkül került az ételünkre ! Az ételek szinte teljesen hidegen és kb 3/4 óra várakozás után lettek felszolgálva és egy plussz étellel, amit nem kértünk, igy azt visszaküldtük. Van összehasonlitási alapunk a régi kinálatukkal, mivel már évek óta ide jártunk - eddig. A felszolgálók lassúak és figyelmetlenek. Meddig tartható ez? Kár egy ilyen régi, patinás helyet igy elhanyagolni.

Náncsi néniék

(Milli, 2011.11.28 12:36)

Remek hely, udvarias kiszolgálás, tisztaság - mit mondhatnék még? Változatosan finom ételek, mindig az éppen aktuális évszaknak megfelelően. Újabban a szarvasgombakrém leves és a gesztenyepüre a kedvencem.

Náncsi néni vendéglője

(Ízhercegnő, 2011.06.21 11:43)

A Náncsi néni vendéglőjének valamennyi ételét jól ismerő és az étterem szinte kétnaponta betérő vendége vagyok.No nem azért mintha el lennék ragadtatva hanem mivel a környéken ez az egyetlen "ehető" hely.
A híres-neves készítményeket szivesen tömöm magamba de a kiszolgálás és az árak: egyszerüen siralmas és megalázó a hely emblémáját illetően.
Sok barátomat és ismerősömet cipeltem már el és igazából meg vagyok döbbenve a gátlástalanságon.Többször, hangsúlyozom többször átvertek engem a törzsvendéget akinek reklamációjára mindössze:"ja, elnézést" volt a válasz.A legpofátlanabb mikor 8000.-ft-os bort 20.000-ként számoltak el, tán azt gondolták: a mámoros vendég érzékei mindig cserbenhagyják a szemfülességet...Bevallom, hogy mindig "reméltem" tán majd az ételek színvonala végre összhangba kerül az "apparátus" mentalitásával de csak még szemtelenebbé váltak.Úgyhogy mára már egyáltalán nem járok és nagy álszentségnek tartom ezt az egész vendéglősdi játékot...Olaszországban rokonaim üzemeltetnek szállodát és éttermeket és meg kell, hogy mondjam: kényesen vigyáznak a korrektségre és finomságra.Mikor elsétálok a Náncsi néni előtt csak indulatot érzek és megkérdezem:hát így múlik el minden dicsőség??!!

Náncsi néni

(Peti, 2010.08.02 17:31)

Szerintme igenis nagyon jó hely a Náncsi néni! Az ételek finomak, és mindig ugyanolyan jó a minőségük, a pincérek nagyon kedvesek, nagyon sok helyre én speciel a bunkó, arrogáns pincérek miatt nem vagyok hajlandó visszamenni.
Az áraik valóban soknak tűnnek, de sztem egy budai, hasonlóan jó étterem ilyen árfekvésű.
Elég sok ismert embert látni a vendégek közt, ami sztem bizonyítja, hogy a minőséggel semmi baj nincs. Nem mintha számomra az ismert politikosuk, vagy tévés személyiségek lennénel a mérvadók, de sztem az Ő fizetásük mellett ez nem számít egy drága helynek, és mégis valamiért ide járnak, gyakran, és nem egy puccos, öltönyös helyre. Ill. nyílván oda is járnak, de ha csak egy szimplán jót szeretnének enni, családias környezetben, akkor ez egy nagyon jó hely.
Sztem Budán ennél nem igazén van jobb hely, vagy tud valaki egy hasonlóan jó minőségű helyet, az kérem írjon, mert én hosszas nézelődés után sem találtam, csak a különböző bevásárló központokban, ill a Várban is vannak még éttermek, de azoknál az ár nem szíámt, mármint hogy az árképzésnél nem hinném, hogy az átlag magyar keresetet veszik figyelembe...

Náncsi

(Zsófi, 2010.03.09 15:34)

Sajnos Jánossal egyet értek.Tényleg túl értékelik.Kolbásszal pirított sertés-cafatok, benne félig nyers hegyes erős karikák összekeverve mélyhűtő ízű Mekdonáldszos hasáb burgonyával.Hát nem hiszem, hogy ez olyan jó.Mindezt valahol 2500-3000 forint között(nem emlékszem pontosan).Mellé 500-600ért egy semmi adag savanyú.20000 forintból egy családanya egész hétre megfőz és ilyet vagy ennél jobbat.
Pozitívum, hogy a kiszolgálás nagyon figyelmes és udvarias volt.

Náncsi néni

(János, 2009.10.16 07:47)

Szerintem a Náncsi néni vendéglőjét eléggé túl értékelik. Tényleg nem rossz. Kifogtunk már nagyon jó napját, de rosszabbat is. A magyar átlagnál sajnos tényleg sokkal jobb.

Náncsi Néni

(Lumnitzer Nővérek, 2009.08.31 10:42)

A Náncsi néni hullámzó. Többször jó, de okoz csalódást is. Több olyan hely van ebben az országban, ami tízszer körözi le százon.

Válasz Csabának

(Szamóca, 2009.07.16 15:31)

Minden olyan kritikát köszönettel fogadok, ami segít jobbá, érthetőbbé tenni az oldalt.
Köszönöm!

Válasz: Szamócának

(Csaba, 2009.07.16 15:20)

Szia!
Köszönöm visszajelzésed, ami érthető és elfogadható.
Jelzésemet csak a félreérthetőség miatt fogalmaztam meg és írtam le, mert engem megtévesztett a felirat.
További szép napot!
Üdv: Csaba

Válasz Csabának

(Szamóca, 2009.07.16 13:23)

Itt, Náncsi néninél már módosítottam is a feliratokat.

Válasz Csabának

(Szamóca, 2009.07.16 12:58)

Kedves Csaba!

Éppen a félreértések elkerülése érdekében van ott a képeken, hogy csak a fotót csináltam én. És mindenhova, ahova ezeket a képeket fölteszem, egyértelműen odaírom, hogy az ételek a Náncsi-féle vendéglőből származnak.
Én ezt így korrektnek érzem.

Ha nekem nincs jogom lefényképezni a más által készített ételt, akkor nem fényképezhetném le az Operaházat vagy a Badacsonyt sem, mert azokat sem én csináltam.

Tudod, a fotó maga az én tulajdonom akkor is, ha nem én készítettem a rajta szereplő ételt.

De az észrevételed alapján elgondolkodtam azon, hogy valószínűleg az ezután készülő fotóimra az ételt készítő étterem nevét is rá fogom írni. Úgy még egyértelműbb lesz a helyzet.

Logo

(Csaba, 2009.07.16 12:45)

Szia!
Szeretek enni és szeretem a Náncsi néni vendéglőt is, mert jól ismerem Őket.
Egy linkről jöttem ide és bevallom, hogy az nem tetszik, hogy a saját logóddal látsz el más által elkészített ételt, süteményt.
Erre miért van szükség akkor, ha egy fórumon receptek, képek elbirtoklásáról írsz.
Szükség volt erre?

Adagok

(Szamóca, 2009.07.16 11:37)

Szia Nóra!
Mi azt tapasztaltuk, hogy a köret kicsit kevés az ételekhez. De azért jóllaktunk.
Azt, hogy kicsinek tűnnek az adagok talán az is okozza, hogy hatalmasak a tányérok.

Náncsi néniről

(Nóra, 2009.07.16 11:30)

Szerintem is első osztályú, ami nekem nem tetszik, hogy borsos árához képest nagyon kicsi az adagok. De a tálalás gyönyörű.