Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


PEPPINO PIZZÉRIA, TAPOLCA

2009.01.11

8300 Tapolca,
Kisfaludy u. 7.

 

A tapolcai Peppino Pizzéria minden ottjártunkkor  eléggé tele volt, ami jó jelnek tűnik. Persze ha figyelembe vesszük, hogy a tavasbarlang mellett van, eszünkbe juthat, hogy a vendégek döntő többsége először idevetődött nyaraló vagy kiránduló, aki nem azért ebédel éppen itt, mert a kitűnő konyha csábításának nem tud ellenállni, hanem csak, mert éppen erre járt és megéhezett. És ez bizony így is van.

A Peppino egyébként csak nevében pizzéria. Valójában egy magyaroskodó, a turisták vélt igényeit kielégíteni próbáló üdülőhelyi étterem, ahol pizzák is vannak az étlapon.

Sokkal jobb lenne a véleményünk erről a helyről, ha csak a pizzákat kóstoltuk volna. Ugyanis a pizzák egészen jók. (Vékony, alul ropogós tészta, minimális feltét.)

Az általunk kóstolt többi étel azonban őszintén kimondva: egyszerűen rossz. A Bolognai spagetti például botrányosan rossz. Ehetetlen. (Tudom, minek kér ilyesmit vendéglőben az ember. De hát ha a gyerek ezt akarta... Persze nem ette meg. Ahogy a mindent megevő apja sem. Mert pocsék volt.)

A vegetáriánusok a megszokott rántott gomba mellett valamilyen brokkolis étel is találnak még az étlapon, amelyről a pincér sem tudta megmondani, hogy pontosan micsoda. Csak annyit mond, hogy olyat úgysem szokott kérni senki.

A rántott gomba kapcsán pedig szinte biztos vagyok benne, hogy együtt sütik a húsokkal. Egy olajban. Amit magára valamit is adó étterem nem tesz meg olyan étellel, amit külön főcímben vegetáriánus ételként sorol fel az étlapon.

Összegezve a tapasztalatokat: aki Tapolcán jár, és megéhezik a barlang mellett, nyugodtan üljön be a Peppinoba, és egyen egy jó pizzát. Ha csak pizzát eszik, valószínűleg nem fog csalódni.

  

Kép

 

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
   A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

   

Egyéb ételek a pizzán kívül:                           KépKép

Pizza:                                                                 KépKépKépKépKép

ital (kávé, gyümölcslé):                                  KépKépKépKép

kiszolgálás:                                         KépKépKép

hangulat:                                                          KépKépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:                                KépKépKép

tisztaság:                                                         KépKépKépKép

mosdó (tisztasága):                                       KépKépKépKép

ár-érték arány:                                      KépKépKépKép

  

 

Kép

  

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a szakácsnak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

etelekrol

(cicus, 2010.07.28 12:39)

Szomoruan olvasom a velemenyt az etelekrol.Valoban a pizza isteni En sosem szerettem,es itt szerettem meg.A szallashelyunkon most nem kerunk reggelit,mert itt fogunk pizzazni.Viszont csakis itt fogunk ebedelni is minden nap 2 heten keresztul,mert isteni a kajajuk barmit is kertunk,nagyon izlett.A kiszolgalas is szinte azonnali,es kedvesek.Sajnos 3 eve mar hogy voltunk Tapolcan de most is ide jovunk mert isteni a hely mindenfele szempontbol.Szegedrol voltunk 3 eve is,es most is Szegedrol megyunk,de most meg tobben.A Monika vendeghaz javaslatara etkeztunk itt akkor is,es most is ezt a helyet valasszuk.