Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


REGE CUKRÁSZDA, TIHANY

2009.01.10

8237 - Tihany,
Kossuth utca 22. (a Tihanyi Apátság udvarán)

  

Kép

 2008, 2009, 2010, 2011,... ide visszajárunk

Egy napfényes nyári délután vagy egy csillagfényes, meleg estén a Rege Cukrászda teraszán eltölteni egy órát igazi élmény.

A süteményekben, fagylaltkelyhekben, italokban, kávéban tulajdonképpen semmilyen hibát nem találtunk. Nem mondanám, hogy kiemelkedő cukrászati remekműveket szolgálnak föl a Regében, de a minőség megbízhatóan jó.

Kép A "mezőnyből" talán kiemelkedett a "Csárdás kehely", ami a Peche Melba és a somlói galuska házasságából született meg, és igen jól sikerült utódnak bizonyult. Szépen harmonizál egymással ebben a kompozícióban a többféle piskóta, a vaníliafagylalt, dió, mazsola, őszibarack íze a likőrrel, csokoládéöntettel és tejszínhabbal.

Két aprócska kifogás: a kiszolgálás nagyon lassú és vontatott (pedig ottjártunkkor nem volt teltház a szép nyári délután ellenére sem, és felszolgálóból sem volt kevés) valamint nagyon zavaró, hogy minden (tényleg minden!) tele van darazsakkal: csapatostul szállnak rá a süteményekre, poharakra, berepülnek az üdítőitalos üvegekbe, ami amellyett, hogy kellemetlen, balesetveszélyes is. A darázs-problémára manapság elég sok közismert megoldás létezik az egyszerű csapdáktól a rovarriasztó készülékekig.

  

Kép

  

Mivel a Rege Cukrászda honlapja nem tér ki ilyen apróságokra, tájékoztatásul leírom, hogy 2011 nyarán a Regében egy egyszerű, minden extra nélküli presszókávé nagyjából 500 Ft, a tortaszeletek 500-800 Ft körüli áron kaphatók, a fagylaltkelyhek ára 1000-2500 Ft között mozog. Egy négytagú család nagyon könnyen ott tud hagyni egy vidám fagyizással tízezer forintot. De egy szóval sem mondom, hogy ez kidobott pénz lenne.

Mindenkinek sok olyan kellemes, vidám órát kívánok, mint amilyneket mi a tihanyi Rege Cukrászdában töltöttünk.

  

p1020704-aadd.jpg

  

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

Sütemények:                                           KépKépKépKépKép              

Fagylaltkelyhek:                                    KépKépKépKépKép

Kávé, tea:                                                KépKépKépKépKép

Kiszolgálás:                                 KépKépKép

Hangulat:                                               KépKépKépKépKépKépKépKép

A vendégtér kialakítása:                      KépKépKépKépKép

Tisztaság:                                               KépKépKépKépKép

Mosdó (kialakítása, tisztasága):        KépKépKép  

Ár-érték arány:                             KépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rege

(Mónika, 2014.08.16 14:32)

Csalódás!A kiszolgálás szörnyű,abszolút semmi kedvesség nincs bennük,a sütemény száraz és még drága is!Egyedül ami az egészbe ér valamit a kilátás!Ezért kár ekkora hírverést csapni ennek a cukrászdának!!

Rege

(Bogi, 2013.08.09 16:50)

Megkóstoltam volna a sütijüket, ha győztem volna kivárni, amíg megérkezik. Az sem ment hamar, míg felvették a rendelést, aztán csak vártunk és vártunk, fotózkodtunk a szép panorámával, és egyre szomjasabban fuldokoltunk a tó felől jövő meleg déli széltől a déli félárnyékban. Nem volt teltház. Talán a pultban van az oka, talán nem is a felszolgálókkal van a baj, mert nekik még a szomszéd asztalokat leszedni is volt idejük, míg mi várakoztunk két vízre, két kávéra egy sütire. (Arra nem is merek gondolni, hogy megfeledkeztek rólunk) De mindegy, mi csalódottan otthagytuk.

Rege

(Szamóca, 2011.02.12 10:06)

A repülőtérről viszont nem látod a Balatont. ;)

árak

(Orsi, 2011.02.11 21:51)

Akkor ezek után a repülőtér nem is drága, ott is 5-600 egy presszókávé :)

A cukrászdáról

(Bence, 2010.08.30 19:25)

A panoráma csodálatos,a koktélok finomak,a fagylaltkelyhek ízletesek.Az árak kicsit húzósak.

Rege

(macskalány, 2009.10.17 21:29)

Kilátás csodás, de azt nem a tulajdonosok adták hozzá a helyhez. Kávé nem rossz, de nem is kiemelkedő,viszont tudják hogyan kell felszolgálni. Mákos almatorta igazán finom, azóta túrom a netet a receptért. Oroszkrém közepes, friss (ez szerintem egyébként nem pozitívum, hanem alapkövetelmény),de jellegtelen. A somlóinál pedig egészen biztosan hiányoztak az iskolából, mert annak köze nincs az eredetihez...

Rege

(Lumnitzer Nővérek, 2009.08.31 10:44)

Tipikusan az a hely, ahol a környezetet kell megfizetni.