Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


SIESTA CAFE, DUNABOGDÁNY - A PISZTRÁNGOS!

2009.01.09

2023 - Dunabogdány,
Kossuth Lajos utca 129.

Nyitva: naponta 11.00-23.00

 

Kép

 
2009. ősz

Nagyon gyakran autóztunk már el a 11-es úton a Siesta Cafe mellett, de eszünkben sem volt bemenni. Egy lepukkant lacikonyha küllemű épület + egy sátorféle a főút mellett. Az egész előtt nagy tábla hirdeti, hogy itt pisztrángot lehet enni. Ezen jókat bírtunk röhögni, mert hát milyen dolog ez? A Duna partján halászlét meg pontyot szokás árulni, nem a szupermarketben fagyasztva vett pisztrángot.

Kép Aztán valakitől azt hallottam, hogy ez a pisztrángos bódé a 11-es út mellett csuda egy hely, ezt vétek kihagyni.

Akkor még nem tudtam, hogy mitől csuda hely. Igazából inkább kételkedtem, mint hittem a dologban.

Most már nem kételkedem.

Ugyanis megint arra autóztunk, és betértünk vacsorázni a pisztrángos "cafe"-ba. (Csak azt mondaná meg valaki, hogy mi a bánatnak Siesta Café ennek a valaminek a neve!!!)

Szóval: a Siesta Cafe csuda egy hely!

A pisztráng, amit a vendég elé tesznek, nem szupermarketből való. A tulajdonos maga neveli őket. Frissen érkeznek az étterembe.

Itt csak pisztrángot lehet enni. Pisztrángot sütve, füstölve, levesnek. Pisztrángot diósan, pestosan, kakukkfüvesen, szezámmagosan, mandulásan... és még sokféleképpen. Pisztrángot sült krumplival és pisztrángot salátával.

Esetleg salátát magában. Vagy - ha a gyerek nem akar pisztrángot - hát sült krumplit magában. Illetve sült krumplit ketchup-pal, mert hát azt szeretik a gyerekek.

Az első döbbenet, hogy az étel 40 centi átmérőjű pizzástálon érkezik. És a 40 centis átmérőjű pizzástál tele van.

Namármost ember legyen a talpán, aki azt a salátakazlat meg tudja enni, ami egy ekkora tálra jól fölpúpozva elfér!

  

Kép

  

A pisztráng csodálatosan finom. Tényleg minden megkóstolt formában fergeteges. Elmondani úgysem lehet, hogy milyen jó. Menj el, és kóstold meg! Érdemes. Nagyon-nagyon érdemes.

A sült krumpli mirelit. Van belőle sima, fűszeres-héjas és hercegnő burgonya. De bár mirelit, abból a legjobb fajta. És hatalmas adag.

Kép A saláta főképp jégsaláta, némi lollo rosso, kis reszelt répa, főttkukorica... Semmi különös, de finom. A salátaöntet viszont sajnos nem passzol a halhoz. Erősen mustáros, fűszeres, csípős. Elnyomja a hal harmonikus, finom ízét. Valami enyhén citromos, friss, üde öntet jobban illene a pisztránghoz. (Szerintem magához a salátához is.)

De hát nem is a saláta miatt kell bemenni a Siesta Caféba, hanem a pisztráng miatt.

A pisztráng pedig tökéletes!

Talán annyit érdemes még megemlíteni, hogy egy méretes pisztráng kazalnyi körettel kétezer forint alatti összegbe kerül. Ezért a halért ez messzemenően baráti ár.

Nem csak annak ajánlom a 11-es út mellett a pisztrángos éttermet, aki véletlenül éppen arra jár. Szerintem érdemes - nagyon érdemes - a fővárosból vagy annál messzebbről is elautózni, elbiciklizni arra. Kirándulásnak sem utolsó, hiszen a Duna-kanyar legszebb helyeit láthatjuk arrafelé, kirándulás közben pedig egy fenséges ebédet vagy vacsorát kaphatunk a Siesta Caféban egy McDonald's-os ebéd áráért.

Ha szereted a halat, ne hagyd ki!

 

2010. tavasz

Van grillezett zöldség is és van végre citromos öntet is a salátához! Hurrá!

 

 

      KÉPES ÉTLAP  

(Apró megjegyzés: a tányérok kb. 30 cm átmérőjűek és a saláta és krumpli általában fél adag.)

 

 mandulával

Kép

  

sárga gévagombával

Kép

 

 grillezve

Kép

 

dióval

Kép

 

medvehagymával

Kép

 

házi pestóval

Kép

 

füstölve 

Kép

  

kukoricadarával

Kép

 

parmezánnal

Kép

 

szezámmaggal

Kép

 

 

2011. tél

Mostanában nem járunk a Pisztrángosba.

Véletlenül sem lett rosszabb a pisztráng. Változatlanul nagyon finom!

Viszont az árak erősen megnőttek. Nagyjából megduplázódtak. A saláta- és krumpliadagok pedig durván összezsugorodtak.

Nem egyszer, hanem - sajnos - legalább fél tucatszor tapasztaltuk meg ezt.

Nem, nem állítom, hogy 3000-3500 forint egy remek pisztrángért nagyon magas ár, de egy átlagos jövedelmű család már nem engedheti meg magának túl gyakran csak, mert éppen a Siesta Café felé jár. 12-14 ezer forint plusz az esetleges üdítők ára egy hétköznapi vacsoráért nekünk már nagyon sok.

Ha fájó szívvel is, de mostanában szépen elhajtunk a Pisztrángos mellett.

 

2011. nyár

Mi olyanok vagyunk, hogy nem törődünk bele.

Ha egyszer valami jó volt, akkor bízunk benne, hogy tud újra jó lenni. És időről időre ki is próbáljuk, hogy hátha tényleg megjavult.

A Siesta Caféban többször csalódtunk, sajnos. Fizettünk horribilis számlákat nem tudni, mi okból, kaptunk ehetetlen grillezett zöldséget, felére-harmadára csökkent a köreteket . De végig bíztunk benne, hogy ez csak valami rossz, ronda hullámvölgy, amiből ki fog mászni a Pisztrángos.

Jöttek aztán a kósza hírek arról, hogy nincs is már Pisztrángos, mert a tulajdonos eladta a pisztrángtelepet. Úgy tudom, valóban eladta, de Pisztrángos azért még van. Hogy honnan szerzi most a pisztrángot, arról fogalmam sincs. De azt gondolom, nem is fontos. A fontos csak a minőség. Ha jó, lesznek vendégek, ha rossz, lehúzhatja a rolót.

A telepeladási hírek, rémhírek hatására tettünk egy újabb próbát a Siesta Caféval. És nem bántuk meg.

Fogalmam sincs, honnan való a pisztráng, de jó. És nem csak a pisztráng örvendeztetett meg minket. Úgy tűnik, visszatértek a "régi szép idők": a számlázás nem vérlázító, az adagok hatalmasra nőttek, alig férnek az óriástányérokra, a felszolgáló lányok kedvesek, mosolygósak, segítőkészek, és újra tömve van vendéggel a Siesta Café.

Az ember ilyenkor kicsit ugrál örömében, aztán gyorsan klaviatúrát ragad, hogy másokkal is meg tudja osztani az örömhírt.
Próbáljátok ki ti is!

 

pisztrangos-20110703-006-dd.jpg

 

  

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
  A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes... ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

pisztráng:                                          KépKépKépKépKépKép KépKépKépKép

egyéb étel (saláta, sült krumpli):   KépKépKépKép

ital :                                                    KépKépKépKép

 kiszolgálás:                             KépKépKépKépKépKép

hangulat:                                          KépKépKépKépKépKépKép

 a  vendégtér kialakítása:                KépKépKépKép

tisztaság:                                         KépKépKépKép

mosdó (kialakítása, tisztasága):   KépKépKépKép 

ár-érték arány:                          KépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pisztrángos

(Delfin, 2011.06.27 15:59)

Elnézést az előző hozzászólás sok hibájáért!
Túl gyorsan szerettem volna írni és nem olvastam át küldés előtt.

Pisztrángos

(Delfin, 2011.06.27 15:56)

Én most voltam életemben először fiammal. Csodálatos volta pisztráng és nekem az erős öntetes saláta is ízlett. Én az árral is megvoltam elégedve.
A tulajjal elbeszélgettem, mesélte, hogy buta hírek terjednek. Ugyanúgy friss pisztrángból, csak frissen sütött pisztrángot ad, mint korábban.
Sembe megy a mai világgal, de nekem nagyon szimpatikus volt számomra a filozófiája. Nm akar előre lesütni, fóliázva árulni, több széket berakni, beköltözni Budapestre. ("Onnan jöttem, eszemben sincs visszamenni") Gondolom tisztességesen megél ennyiből és jól érzi magát. Nem akar az égig nőnio, ezt akarja jól csinálni. Ez a jövőt nem felélő életszemlélet és ez teszi lehetővé, hogy más is próbálkozzon, ha akar.
Isten éltesse őt!
(A macsek olyan jól lakott reggel óta, hogy egy vendégtárs által adott fejtől méla undorral fordult el:)

Pisztrángos

(Kíra, 2011.06.13 23:12)

Kedves Szamóca!
Mi ma este jártunk (először, de nem utoljára) a pisztrángosnál, és - ha fagyasztott volt, ha friss - életünkben nem ettünk ilyen jó pisztrángot, pedig ettünk már egyszer-kétszer. Mindketten hatalmas halat kaptunk, még a nagyétkű párom is alig birkózott meg vele. A kakukkfüves olajban sütött és a rozmaringos grillezett egyaránt fantasztikus volt. Mi ugyan salátát nem ettünk, de mások tányérján láttuk, hogy hatalmas adagok. Viszont a mi grillezett cukkini-répa-póré köretünk ugyancsak remek volt. És bár ránézésre nem tűnt soknak, éppen elégnek bizonyult a halhoz. a kiszolgálással szintén elégedettek voltunk: a pincérek barátságosak, gyorsak, tanácsokat is adtak az étel választást illetően. És Hamu cica is körülöttünk ólálkodott, emelve az est hangulatát. Ja! És valóban egy méretes hal + köret kb. 3200 Ft, de szerinem pisztrángért, pláne így elkészítve, egyáltalán nem sok, még ha sajnos kevesebben is engehetik meg maguknak. Egy szó mint száz: a Pisztrángos Feri él és virul!

pisztrángos

(nowy, 2011.06.03 19:12)

Tegnap voltam,a hal nagyon finom volt (natúr és kakukfüves).
Krumpliból egy adagot kértem és elég volt kettőnknek.Nekem úgy tűnik,minden rendben,tavaly is jó volt,idén is.

Pisztrángos

(Szamóca, 2011.06.03 10:00)

Nagyon sajnálom, ha így van, ahogy mondjátok, hogy vége a dunabogdányi pisztrángosnak, mert már nem jó a hal a tulajdonosok szétválása miatt.
Végtelenül szomorú, ha valamitől el kell búcsúzni, ami nagyon jó volt. :(((

pisztrángos

(Vera, 2011.04.08 15:03)

Sajnos egyetértek a cikk végével, tényleg sokkal drágább lett a pisztrángos, de a hal még mindig nagyon jó.

pisztrángos

(judit/péter, 2011.04.05 22:54)

Közel egy év kihagyás után ma végre újra eljutottunk a "pisztrángos"-hoz. Semmiben nem csalódtunk. Az ízek, az árak, a mennyiségek, a kiszolgálás (na és Hamu Cica) pont olyan, mint legutóbbi ittjártunkkor. Az étlapon valóban szinte csak pisztráng szerepel, na de hát ezért járunk ide...ja és a szintén isteni finom salátáért. Remélem hamarosan újra elmegyünk és végre megkóstoljuk a füstölt pisztrángot is, mert az még kimaradt a repertoárunkból. Csak ajánlani tudjuk a helyet minden halevőnek és nem halevőnek is...tuti, hogy ez még nekik is ízleni fog.

Dunabogdányi pisztrángos

(Viki, 2011.03.17 09:36)

Mi is azt tapasztaltuk, mint az előttem szóló: nagyon sós volt a hal is, a hozzá kapott zöldség is. Az utóbbi ehetetlenül sós. Ráadásul vastagon be volt szórva valamilyen brutális ízű szárított fűszerkeverékkel.
Mi is a tányéron hagytuk, tőlünk sem kérdezték meg, hogy miért. Szóltunk, hogy túl sós, azt a választ kaptuk, hogy majd figyelmeztetik a szakácsot. Ennyi.
Mi sem megyünk mostanában.

pisztrángos

(Schmidték, 2011.03.17 07:11)

Utoljára voltunk a dunabogdányi pisztrángosnál. Szerelmes a szakács? Ehetetlenül sós volt minden, és tényleg jól elszalad a ceruza a számlaírásnál. Meg se kérdezték miért maradt az étel a tányéron csak hozták a számlát. Többet ott nekem nem hozzák.

pisztrángos

(Katka, 2011.03.10 07:11)

Én is sajnálom hogy nagyon drága lett, utoljára 3200-at fizettem a halért. A Csalogány 26ban vagy a Bockban olcsóbban megebédel az ember.

Pisztrángos Ferinek

(Szamóca, 2011.03.07 09:19)

Kedves Feri!
Bocsánat, de elkerülte a figyelmemet a hozzászólásod!
Remélem, egyértelmű, hogy amit leírtunk, abban semmi bántó szándék nem volt. A pisztránghoz csak gratulálni tudunk!
A csillagvirag-@freemail.hu vagy a csilliviri@gmail.com címen bármikor elérhetők vagyunk.

pisztrángos

(Laci, 2011.03.05 10:23)

Szerintem nem a hal lett drágább, csak a pincérek csalnak, ki kell rúgni őket a pics@ba, és újra jó lesz a Ferihez járni.

magunkról

(pisztrángos Feri, 2011.02.09 23:20)

Kérem keressenek meg telefonon 06 30 9 141 502

Pisztrángos

(Szamóca, 2010.10.12 09:59)

Szia!
Gondolom, nem sértődnek meg, ha nagyobb halat kérsz. Az árak a halnál úgysem darabszámra, hanem a hal súlyára vonatkoznak.
Egyszerűen mondd meg legközelebb, hogy te egy méretes pisztránggal is meg tudsz birkózni! :)
Ami viszont nekünk is feltűnt, és nem örülünk neki, hogy az adagnyi saláta és sültkrumpli mennyisége is drasztikusan lecsökkent az utóbbi időben. :(((

2010. október 11.

(:) Vendég a háznál, 2010.10.12 07:14)

Tegnap voltunk "PisztrángosFeri"nél. Nagyon finomat ettünk!
A vendégek fogadása, az étkek kifogástalanok voltak.
Néztem a fotokat :), a mi tányérunkra sajnos :( sokkal kisebb pisztrángok kerültek.
Meg is beszéltük, hogy ki fog legközelebb dupla adagot rendelni a füstöltből :), én - remélve, h picitazértnagyobbadagot kapok - a pestosnál maradok.
:)
Köszönöm azt is, hogy a Kutyusunkat is barátsággal fogadták.

etelrol

(holi bela, 2010.07.31 10:48)

budosz a pistronguk

Pisztrángos

(Kubu, 2010.06.08 18:59)

Tényleg nagyon jó a hely, aki teheti jöjjön! Minden nagyon finom, ez tuti! Köszi Nektek:D....

Pisztrángos

(Lari, 2010.05.26 18:03)

A pisztráng tényleg nagyon finom, én már csak tudom:D:D

pisztrángos

(Ferkó, 2010.03.17 07:38)

ez egy király hely!
mindenkinek ajánlom

pisztrángos

(Zoli, 2010.01.19 07:16)

Ez egy király hely, állandóan visszajárunk. A füstölt pisztráng egy költemény!