Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


SIESTA CAFE, DUNABOGDÁNY - A PISZTRÁNGOS!

2009.01.09

2023 - Dunabogdány,
Kossuth Lajos utca 129.

Nyitva: naponta 11.00-23.00

 

Kép

 
2009. ősz

Nagyon gyakran autóztunk már el a 11-es úton a Siesta Cafe mellett, de eszünkben sem volt bemenni. Egy lepukkant lacikonyha küllemű épület + egy sátorféle a főút mellett. Az egész előtt nagy tábla hirdeti, hogy itt pisztrángot lehet enni. Ezen jókat bírtunk röhögni, mert hát milyen dolog ez? A Duna partján halászlét meg pontyot szokás árulni, nem a szupermarketben fagyasztva vett pisztrángot.

Kép Aztán valakitől azt hallottam, hogy ez a pisztrángos bódé a 11-es út mellett csuda egy hely, ezt vétek kihagyni.

Akkor még nem tudtam, hogy mitől csuda hely. Igazából inkább kételkedtem, mint hittem a dologban.

Most már nem kételkedem.

Ugyanis megint arra autóztunk, és betértünk vacsorázni a pisztrángos "cafe"-ba. (Csak azt mondaná meg valaki, hogy mi a bánatnak Siesta Café ennek a valaminek a neve!!!)

Szóval: a Siesta Cafe csuda egy hely!

A pisztráng, amit a vendég elé tesznek, nem szupermarketből való. A tulajdonos maga neveli őket. Frissen érkeznek az étterembe.

Itt csak pisztrángot lehet enni. Pisztrángot sütve, füstölve, levesnek. Pisztrángot diósan, pestosan, kakukkfüvesen, szezámmagosan, mandulásan... és még sokféleképpen. Pisztrángot sült krumplival és pisztrángot salátával.

Esetleg salátát magában. Vagy - ha a gyerek nem akar pisztrángot - hát sült krumplit magában. Illetve sült krumplit ketchup-pal, mert hát azt szeretik a gyerekek.

Az első döbbenet, hogy az étel 40 centi átmérőjű pizzástálon érkezik. És a 40 centis átmérőjű pizzástál tele van.

Namármost ember legyen a talpán, aki azt a salátakazlat meg tudja enni, ami egy ekkora tálra jól fölpúpozva elfér!

  

Kép

  

A pisztráng csodálatosan finom. Tényleg minden megkóstolt formában fergeteges. Elmondani úgysem lehet, hogy milyen jó. Menj el, és kóstold meg! Érdemes. Nagyon-nagyon érdemes.

A sült krumpli mirelit. Van belőle sima, fűszeres-héjas és hercegnő burgonya. De bár mirelit, abból a legjobb fajta. És hatalmas adag.

Kép A saláta főképp jégsaláta, némi lollo rosso, kis reszelt répa, főttkukorica... Semmi különös, de finom. A salátaöntet viszont sajnos nem passzol a halhoz. Erősen mustáros, fűszeres, csípős. Elnyomja a hal harmonikus, finom ízét. Valami enyhén citromos, friss, üde öntet jobban illene a pisztránghoz. (Szerintem magához a salátához is.)

De hát nem is a saláta miatt kell bemenni a Siesta Caféba, hanem a pisztráng miatt.

A pisztráng pedig tökéletes!

Talán annyit érdemes még megemlíteni, hogy egy méretes pisztráng kazalnyi körettel kétezer forint alatti összegbe kerül. Ezért a halért ez messzemenően baráti ár.

Nem csak annak ajánlom a 11-es út mellett a pisztrángos éttermet, aki véletlenül éppen arra jár. Szerintem érdemes - nagyon érdemes - a fővárosból vagy annál messzebbről is elautózni, elbiciklizni arra. Kirándulásnak sem utolsó, hiszen a Duna-kanyar legszebb helyeit láthatjuk arrafelé, kirándulás közben pedig egy fenséges ebédet vagy vacsorát kaphatunk a Siesta Caféban egy McDonald's-os ebéd áráért.

Ha szereted a halat, ne hagyd ki!

 

2010. tavasz

Van grillezett zöldség is és van végre citromos öntet is a salátához! Hurrá!

 

 

      KÉPES ÉTLAP  

(Apró megjegyzés: a tányérok kb. 30 cm átmérőjűek és a saláta és krumpli általában fél adag.)

 

 mandulával

Kép

  

sárga gévagombával

Kép

 

 grillezve

Kép

 

dióval

Kép

 

medvehagymával

Kép

 

házi pestóval

Kép

 

füstölve 

Kép

  

kukoricadarával

Kép

 

parmezánnal

Kép

 

szezámmaggal

Kép

 

 

2011. tél

Mostanában nem járunk a Pisztrángosba.

Véletlenül sem lett rosszabb a pisztráng. Változatlanul nagyon finom!

Viszont az árak erősen megnőttek. Nagyjából megduplázódtak. A saláta- és krumpliadagok pedig durván összezsugorodtak.

Nem egyszer, hanem - sajnos - legalább fél tucatszor tapasztaltuk meg ezt.

Nem, nem állítom, hogy 3000-3500 forint egy remek pisztrángért nagyon magas ár, de egy átlagos jövedelmű család már nem engedheti meg magának túl gyakran csak, mert éppen a Siesta Café felé jár. 12-14 ezer forint plusz az esetleges üdítők ára egy hétköznapi vacsoráért nekünk már nagyon sok.

Ha fájó szívvel is, de mostanában szépen elhajtunk a Pisztrángos mellett.

 

2011. nyár

Mi olyanok vagyunk, hogy nem törődünk bele.

Ha egyszer valami jó volt, akkor bízunk benne, hogy tud újra jó lenni. És időről időre ki is próbáljuk, hogy hátha tényleg megjavult.

A Siesta Caféban többször csalódtunk, sajnos. Fizettünk horribilis számlákat nem tudni, mi okból, kaptunk ehetetlen grillezett zöldséget, felére-harmadára csökkent a köreteket . De végig bíztunk benne, hogy ez csak valami rossz, ronda hullámvölgy, amiből ki fog mászni a Pisztrángos.

Jöttek aztán a kósza hírek arról, hogy nincs is már Pisztrángos, mert a tulajdonos eladta a pisztrángtelepet. Úgy tudom, valóban eladta, de Pisztrángos azért még van. Hogy honnan szerzi most a pisztrángot, arról fogalmam sincs. De azt gondolom, nem is fontos. A fontos csak a minőség. Ha jó, lesznek vendégek, ha rossz, lehúzhatja a rolót.

A telepeladási hírek, rémhírek hatására tettünk egy újabb próbát a Siesta Caféval. És nem bántuk meg.

Fogalmam sincs, honnan való a pisztráng, de jó. És nem csak a pisztráng örvendeztetett meg minket. Úgy tűnik, visszatértek a "régi szép idők": a számlázás nem vérlázító, az adagok hatalmasra nőttek, alig férnek az óriástányérokra, a felszolgáló lányok kedvesek, mosolygósak, segítőkészek, és újra tömve van vendéggel a Siesta Café.

Az ember ilyenkor kicsit ugrál örömében, aztán gyorsan klaviatúrát ragad, hogy másokkal is meg tudja osztani az örömhírt.
Próbáljátok ki ti is!

 

pisztrangos-20110703-006-dd.jpg

 

  

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
  A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes... ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

pisztráng:                                          KépKépKépKépKépKép KépKépKépKép

egyéb étel (saláta, sült krumpli):   KépKépKépKép

ital :                                                    KépKépKépKép

 kiszolgálás:                             KépKépKépKépKépKép

hangulat:                                          KépKépKépKépKépKépKép

 a  vendégtér kialakítása:                KépKépKépKép

tisztaság:                                         KépKépKépKép

mosdó (kialakítása, tisztasága):   KépKépKépKép 

ár-érték arány:                          KépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hozzászólások

(Szamóca, 2012.11.06 10:58)

Kedves Hozzászólók!
Kérem, hogy a hozzászólásokban ne sértegessetek senkit! Próbáljatok meg kulturált, emberi hangnemben fogalmazni!
Természetesen negatív véleményt is írhattok, de normális stílusban.

pisztrángos

(Sanyi, 2011.05.29 21:19)

Mi biztos nem megyünk többet mert a legutolsó alkalommal kb egy hónapja elég csalódottan távoztunk mert már nem azt kaptuk mint addig!A hal nem lett drágább mert még mindig annyiba kerül mint az elmúlt években de a saját tenyésztésű friss hal ha jól tudom már nem igaz mert a két tulaj már régen szétvált és a saját halak csak Nagymarosra a másik sütőbe kerülnek.Mi kipróbáltuk és kellemesen csalódtunk,a megszokott finom ízek köszöntek vissza!

Re: pisztrángos

(halimádó, 2011.06.03 09:55)

Igazad van ! A friss hal kizárólag Nagymaroson ehető,hisz a két tulaj szétválása után a pisztráng telep a Marosi tulajnál maradt.Nagymarosra járnak akik eddig Bogdányba...Mint vendég csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy Maroson ízletesebb volt a Pisztráng.

Re: Re: pisztrángos

(Tamás és családja, 2011.06.29 22:12)

A környéken nem egyedül a Nagymarosi tulaj tenyészt pisztrángot.Pl.: Visegrádon is van tenyészet,Dunabogdány után tettünk arra egy kirándulást.Szerintem mindegy,hogy honnan jön a pisztráng,ha friss és finom az elkészítése.....

Re: Re: pisztrángos

(dagober, 2012.10.26 13:12)

Re: pisztrángosokról

(Boross Jenő, 2011.07.02 21:30)

Az tényleg vendég és pénztárca függő,hogy milyen adagot raknak a tányérodra de az íze nem a szomszédban van .

pisztrángosról

(szagi, 2012.08.24 13:52)

Sokat hallottam már róla és mivel még életemben nem ettem pisztrángot, hát ideje volt megkóstolnom. Párommal egy csapadékos napon elautóztunk és bár rajtunk kívül csak egy párocska ebédelt, nem estünk kétségbe. Beszaladtunk a szemerkélő eső elől és megebédeltünk. Sült pisztrángot finoman omlósan, szájban szétolvadósan elkészítve, mégis ropogósra sütve, salátát még ízletesebb szósszal leöntve, sült burgival - hatalmas adagot kaptunk, de legyűrtük. Igaz desszertet már nem tudtunk volna utána küldeni, annyira degeszre ettük magunkat. Nagyon ízletes volt minden, a kiszolgálás gyors és pontos, azt kaptuk, amit kértünk - udvariasan, mosolyogva felszolgálva. Felejthetetlen ebéd volt - szívesen megismételném és meg is teszem, ha ismét arra járunk.
Köszönjük és reméljük, sokáig élvezheti mindenki a fenséges ízeket !

A pisztrángos ebédünkről

(Quados, 2012.07.30 07:37)

Tegnap elvittük a vendégeinket ebbe a vendéglőbe és csak a legjobbakat írhatom. Barátunk és felesége is világot-járt, idősebb korosztályhoz tartozók, szeretik a pisztrángot. Négyféle "bundában" rendeltük a halakat, mindenféle körítéssel. Mi ketten szokásosan fél-fél körítést kértünk: mustáros zöldséget és fűszeres krumplit. Óriási adagokat kaptunk, minden nagyon finom volt. Hozzá sörök, limonádé + egy kávé, fizettünk 11.500 Ft-ot, meg a borravalót. A kiszolgálók nagyon kedvesek voltak, csodálkozom azon amit egyesek itt leírtak, mivel végtelenül kedvesek voltak eddig is. A helyet csak ajánlani tudom!

siesta pisztrángos

(tson, 2012.07.27 09:11)

2012 tavaszán igen finom jól elkészített pisztrángot ettünk.

Pisztráng és stb....

(Tóth Lili, 2012.07.25 23:06)

Ne mennjenek oda, mert ott nincs VENDÉGLÁTÁS, ott szakképzett felszolgáló helyett- modortalan, ápolatlan "hölgy" és kb. olyan, de meg nagyobb szájju kioktatos " tulajdonos úr " vár (????) ránk a magyar emberekre!!! Köszönő viszonyban sincsenek a vendéglátással !!! Szégyent és gyalázatot hoznak a híres magyar vendégszeretettré! Mi mást pisztrángos fogunk keresni!

a pisztrángos úrról

(m, 2012.07.05 10:23)

Üdvözletem,
tegnap volt szerencsém a pisztrángosban vacsorázni
az étel elfogadható a kiszolgálás gyatra a pisztrángos úr meg hiába csinál valami olyat ami dicséretes, ha mellette egy modortalan tuskó!
ezuton üzenem neki hogy a kedves vendéget aki betér és fizet valamiért nem kell feltétlenül alpári stilusban kioktatni mert ha már fizet legalább azt várhassa el hogy nem tanitást kap cserébe mert nem azert megy!
én inkább keresek másik pisztrángos a környéken hátha ott a szó nemes értelmében vett VENDÉGLÁTÁST kapok
ja, szerintem két kisebb halálért hozzá nem tul sok köretért 5000 szerintem nem tul baráti de tény, elfogadható!
üdv

A fogadtatásról

(Öcsy, 2011.11.05 17:22)

Hát igazság szerint éhesek voltunk, ettünk volna egy jót, de közölték velünk, hogy csak bejelentkezés után lehet helyet foglalni. Holott a vendégek bizony csak pár órával később érkeztek. Biztos én vagyok a hülye, de ennyi idő alatt simán meg lehetett volna sütni két halat. Így hát hoppon maradtunk, de..! Tovább menve egy másik halashoz érkeztünk, az hekket és pisztrángot is árult. Addigra már ,,be voltunk indulva" a pisztrángra, úgyhogy azt ettünk. Hát az mennyei volt! Köszönöm, hogy ,,elzavartak" onnan, igazán hálás vagyok! Azóta is csak abba a pisztrángosba járunk!

pistrángos

(nyafira, 2011.09.24 21:26)

2011. augusztus 13-n ettem pisztrángot (szezámmagosan) fűszeres burgonyával és salátával (öntet nélkül)
Nem futamodom meg egy nagyobb adag ételtől, de amikor elém tették a hatalmas adagot, kikerekedett a szemem. A kiszolgálás gyors volt, udvarias, a pisztráng mennyei !
Messze lakom, de ha arra fog vinni az utam, ki nem hagyom.
Ajánlottam másnak is :-)
Elfogadható volt az ár is.

A fogadtatásról

(Cicamica, 2011.09.10 15:19)

Nagy várakozással és farkas éhesen tértem be családommal az éterembe, melyről nagyon sok jót hallottam ismerőimtől és barátaimtól.
Az italok megrendelése után áhítattal válogattunk az étlap ajánlatai közül, hogy végre mi is részesei lehessünk az oly sokat hallott "ízorgiáknak". Megrendeltük -volna- a grillezett halacskánkat,mert mint tudjuk a hal nagyon egészséges, de nekünk nem az olajban sütött változata.Nagy meglepetésünkre a pincér hölgy közölte velünk nem áll módjában grillezett halat hozni, mert csoport fog jönni, akik előre megrendelték a halat. (Jelzem, hogy 1/2 12-kor érkeztünk és a csoport létszáma is kicsinykének bizonyult és több éves háziasszony gyakorlatom alapján még megoldható lett volna, bár nem kompetenciám megítélni, kinek mi a fontos). De egy biztos nem mi voltunk azok. A pincér hölgy túl nagy megbánást nem tanúsított, de nem is érzem magunkat ennyire fontos embereknek. De azt gondolom, hogy a mai gazdasági helyzetben, én minden vendéget megtartanék,és nem látom az alkalmazottak probléma megoldó képességét sem.
Csodálkozással gondolok vissza az emlegetett "Jó híre".
Mi így jártunk,remélem másnak több szerencséje lesz.

Sanyinak

(Szamóca, 2011.07.03 09:57)

Szia Sanyi!
Annyian dicséritek a nagymarosi pisztrángost. hogy muszáj kipróbálnunk valamikor azt is.

Pisztráng

(Szamóca, 2011.06.30 13:39)

Ja, még annyit: nekem teljesen mindegy, hogy ki tenyészti a pisztrángot, csak jó legyen. :)
A pisztráng egyébként eddig minden ottjártunkkor jó volt.

Tamásnak

(Szamóca, 2011.06.30 13:37)

Kedves Tamás!
Igen, igazad van. Az ember valóban odamehetne, és végignézhetné a hal mérését, elkészítését.
Nem szoktunk.
Más étteremben sem.
Annyit tudok, hogy míg évekkel ezelőtt jócskán 2000 Ft alatt kijött egy tányérnyi hal a körettel, mostanában legalább a másfélszeresébe kerül.
Hogy miért?
Nem tudom.
És az is objektív tény, hogy a mostani 3000 körüli áron kifejezetten nívós, szépen berendezett éttermekben mérik a pisztrángételek adagját.
Dunabogdányba többször elmentünk újra, miután először mellbe vágott a másfélszeres számla. A helyzet nem javult. Inkább romlott, sajnos.
Például abba, amit itt többen leírtak, hogy brutálisan elsózott, szárított fűszerkeverékkel vastagon beszórt, odaégetett zöldséget kaptunk, mi is belefutottunk. Amikor otthagytuk a tányéron, annyit sem kérdeztek, hogy miért.
Tudod, azt gondolom, hogy ha az ember kifogja, hogy a tulajdonos éppen ott van, jobban mennek a dolgok. Ha éppen nincs ott, akkor határozottan rosszabbul.

Pisztrángos

(Szamóca, 2011.06.14 09:35)

Szia Kíra!
Örülök, hogy Feri él és virul. Annak is, hogy csupa jót tapasztaltál Dunabogdányban.
Nálunk is fölmerült a hétvégén, hogy bemegyünk pisztrángozni, de aztán inkább otthon sütöttünk rozmaringos, vajas grillezett pisztrángot. Az sem volt rossz! Volt utána szabad tűzön sült kürtőskalács és házi fagyi. :)
Szerencsére a pisztráng minőségében még mi sem csalódtunk soha a Siesta Caféban.
A mostani árakat viszont változatlanul mellbevágónak tartom.
Két éve még ketten kaptunk egy-egy halat, salátát/krumplit/grillzöldséget annyiért, amennyit most egy adagért kérnek.
Tény, hogy jó a pisztráng, de az árképzésnél azért az is szempont kellene, hogy legyen, hogy hol, milyen helyen szolgálják föl.
Náncsi néninél 2500 körül van a szilvásváradi pisztráng körettel,az Apropóban (csudajól főznek!) 1900. És nem kell értük elmenni a világ végére.

Re: Pisztrángos

(Tamás és családja, 2011.06.29 21:59)

Kedves Szamóca!
Írod,hogy két éve többet kaptál ezért a pénzért mint mostanság.Csak szólok,hogy se a hal dkg-ja,se a köret ára nem változott.A sütöde látványkonyhás, a halat ott mérik,tehát megnézheted,hogy mekkora hány dekás halat sütnek neked.Sőt, a szakácsot is megkérheted,hogy kb. mekkorát válasszon ki....

pisztrángos

(Tamás és családja, 2011.06.29 21:43)

Rendszeresen járunk a Dunabogdányi pisztrángosba 3 hetente fixen és mi semmilyen árnövekedést és adagcsökkenést nem tapasztaltunk.A pisztráng is minden miegymás ugyan olyan isteni mint korábban.Mivel dkg-ban van számolva a hal,ezért értelem szerűen aszerint fog változni az ára,ahány dekás.Mi kb. fejenként 3300ft-ot fizettünk,ez az ár tartalmazta a levest,halat,kétfajta köretet féladagban(hozzáteszem,hogy bőven elég)és két bambit is.Az igaz,hogy a két tulaj szétvált,de attól még itt is friss pisztrángot sütnek.
Hozzáteszem,hogy a Nagymarosi helyről a Dunabogdányi pisztrángos korrekten nyilatkozik és most nem csak a tulajról beszélek,hanem az ott dolgozókról is,mivel megkérdeztük Mi is a felszolgálókat ez üggyel kapcsolatban.Mondták,hogy így alakult,de Nagymaroson is nagyon finom a pisztráng.Családommal továbbra is szívesen megyünk pisztrángozni Dunabogdányba!