Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


SUGAR!, BUDAPEST

2009.01.09

1042 - Budapest, IV. ker.,
Petőfi út 35.

1061 Budapest, VI. ker.,
Paulay Ede u. 48.,

Nyitva: H-V: 09:00-22:00

 

Kép

  

2010. tavasz  

A Horváth Cukrászda leányvállalata, a Sugar! pontosan olyan, mint egy nagyra nőt kislány vagy felnőni nem akaró nagylány álma.  Vagy mint egy lányoknak szánt amerikai rajzfilm megelevenedve.

Kép Minden hófehér, a díszítés pedig csupa rózsaszín és türkizkék és mályvalila. Minden csupa hab, krém, cukormáz.

Itt minden a dizájnról szól. A lényeg a látvány, a fíling. 

Az újpesti Sugar! - a Horváth Cukrászda emeletén - nagyobb teret enged a cukrászda résznek és csak egészen kicsit a cukorka és ajándéktárgy boltnak. A Paulay Ede utcai üzletben inkább fordított a felállás.

Kép Az újpesti Sugar! shopja nem nagy durranás. Néhányféle - a rajzfilmekből ismert - korong alakú nyalóka és egy zselégyöngyöket tartalmazó, oszlopra erősített hengersor az egész. Szinte csupa olyasmit árulnak, amit a sarki közértben is megvehet az ember tized áron.

Úgy mentünk oda két gyerekkel, hogy azt hittük, alig tudjuk majd kivonszolni őket, de csak tétován nézelődtek, aztán inkább "illendőségből" választottak némi cukorkát minden meggyőződés és lelkesedés nélkül. Egy szupermarket édességsora sokkal nagyobb csáberőt gyakorol a gyerekekre.

Egészen kicsi gyerek számára a Sugar!-ban vonzó lehet még az üzlet mellett működő játszóház is, amiért azonban a szülőknek külön fizetniük kell.

Kép A cukrászda részben a sütemények díszítése nagyon színes, nagyon csilivili, nagyon látványos. Leányszemmel nézve valóban szépségesek. (Bár jobb lenne, ha a sütikészítők csak ehető díszítéseket használnának. A műanyag díszek jópofák, de szerintem nem illenek a süteményekhez.)

Nagyon dicséretes, hogy a sütemények mellé nem csak a sütemény neve és ára van kiírva, hanem az is, hogy milyen ízű az adott sütemény.

A pultosok igyekeznek, futkosnak, de nehezen boldogulnak a sorbanállókkal. Gondolom, egy hétköznapon gördülékenyebb, figyelmesebb a kiszolgálás.

  

Kép

  

Az általunk választott sütemények nem csak látványosak, de finomak is voltak: sok-sok csokival, krémmel, gyümölccsel, cukorral. Egy-egy darab éppen elég volt belőlük még a gyerekeknek is.

Kép A kivétel, ami egyáltalán nem volt jó: a tészta nélküli csokitorta. Íze sem volt, száraz is volt, nyögvenyelős is volt. Őszintén megmondva: egyszerűen rossz volt. Kár érte.

Még egy apróság, aminek nem örültem: igaz, vasárnap volt, igaz, tömeg volt, de a csupa fehér falak, fehér bútorok között nagyon bántotta az ember szemét a tisztaság hiánya.

A padló, az asztalok, a székek mind maszatosak, koszosak voltak. Az asztalokon, az asztalok alatt mindenütt szemét, az asztalokon otthagyott koszos edények.

Kép A nagyon jópofa, ötletesen díszített (de már erősen megkopott, túlhasznált) mosdóban is szemét a padlón, szemét a cukorkákkal díszített mosdópulton.

Egy ilyen árakkal dolgozó helyen tessék állandóan takarítani. Akkor is, ha sok vendég van. Sőt, akkor méginkább.

Összességében az ötlet, a dizájn nagyszerű. Jó lenne még ebből a fajtából néhány a "hagyományos" (értsd: lepusztult) magyar cukrászdák helyett.

 

Kép

 

 

2010. ősz 

Kép Most a másik Sugar!-ban jártunk.

Itt a cukorka-részleg a hangsúlyosabb. A cukrászda-rész egészen apró, néhány asztalból áll.

Múltkor azt mondtam, a sütemények nem csak látványosak, de finomak is. Most nem ezt tapasztaltuk. A sütemények még mindig látványosak, de bűnrosszak voltak.

Ebből a szempontból a pálmát a somlói vitte el, ami egészen határozottan romlott volt.

Az, hogy a muffinok olyanok, mintha keserű fűrészport rágna az ember, a romlott somlói "fényében" már csak apróság.

A kóstolt mousse desszertek pedig egyszerűen csak rosszízűek voltak.

Mellettünk egy kamaszlányokból álló társaság éppen szülinapot ünnepelt. Hatalmas, látványos torta állt az asztalukon. Az emeletes tortából talán a tized része hiányzott, az is ott hevert a lányok előtt a tányérokon összeturkálva, félretolva.

A Sugár!-t elhozni Magyarországra nagyon nagy ötlet volt. A megvalósítás azonban egyre rosszabb.

  

Kép

 
A másik Sugar!-ban tapasztalt kosz itt is szembeötlő volt. A nagyon világos, főképp fehér burkolatú helyiségeket muszáj lenne folyamatosan takarítani, mert nagyon hamar meglátszik a sár, por, kiömlő csokoládé, gyümölcslé.

Pozitív tapasztalatunk is volt: a friss gyümölcsből készülő koktélok nagyon ízlettek. Legközelebb gyümölcskoktélozni megyek a Sugar!-ba!

Összességében a dizájn még mindig csábító. Kisgyerekeknek maga a Paradicsom. De a remek formát jó lenne értékes tartalommal megtölteni.

   

Kép

    

2011. tél

A Sugar! még mindig méregdrága és koszos.

A sütemények sem lettek jobbak.

Viszont a dizájnt még mindig hajlandók vastagon megfizetni a magyarok.

  

Kép

  

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

Sütemények:                                   Kép KépKép

Ital:                                                  KépKépKépKép

Kiszolgálás:                           KépKépKépKép

Hangulat:                                       KépKépKépKépKépKép

A vendégtér kialakítása:               KépKépKépKépKépKépKép

Tisztaság:                                        KépKépKép

Mosdó (tisztasága):                      KépKépKép

Ár-érték arány:                        KépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Árak

(Nikcsi, 2012.09.04 22:03)

Még sohasem voltam ebben a cukrászdában, esetleg valaki tudna írni az árakról?

Re: Árak

(Szamóca, 2012.09.06 17:14)

Nikcsi, egy szóban összefoglalva: drága. Minden drága.

a cukrász bolt

(ági, 2011.07.10 20:17)

rohat jó a cukrász üzlet gratula!!! :D

sugar

(trixa, 2011.03.29 08:54)

Az árak tényleg nagyon magasak,de nem is mindennap megy be az ember ilyen cukiba.Látványnak eszméletlenűl jó,nekem eddig a legjobban a muffinok jöttek be,a fűrészpor feeling elkerűlt,de ami szerintem nagyon lehúzza a helyet ,az tényleg a tisztaság hiánya.Nem egyszer jártam a Sugar-ba ,de én is mindig azt tapasztaltam ,h.az asztalok,a padló,koszos ,maszatos.Nem tudom nálunk ez miért másodlagos,én több helyen tapasztaltam már ezt,pedig ha az ember azt látja h.egy étteremben,v.közértben,v.esetünkben a cukrászdában koszos az asztal,poros a kináló polc,.....stb,valahogy már nincs is kedve ( kedvem )bemenni.Sokat levon a hely értékéből,és illúzió romboló .Ha már ennyi energiát beleőltek a design-ba ,fennt kellene tartani a minőséget ,ami nem csak azt jelenti h.habos -babos a külső,és tényleg élvezet a szemnek,de figyeljünk rá ,h.ne legyen leppukkant az egész 1 hónap után,csak azért mert valaki v.valakik nem tudják hogyan kell rendesen takarítani

Sugar!

(Berni, 2010.12.03 19:52)

Nekem bejött a hely (Paulay), már a szemével is jól lakik az ember :-)
Én Szuper Royal tortát ettem, és forró csokit, mindkettő ízlett, és maradt belőle, mivel együtt már túl sok volt.
Biztos hogy visszatérek még, a tejberizs kreálmányok is érdekelnek.

sugar cukrászda

(Andi, 2010.06.21 10:40)

Nekünk teljesen más a véleményünk mint az előttem szólónak.
Ragyogó tisztaság volt,mikor mi ott jártunk,a kiszolgálás tökéletes,mondhatni példaértékűen kiváló,nem éppen a magyar kiszolgálási habitust követő
volt.(sajnos nem jó tapasztalatunk van a magyar vendéglátás terén)
A dizájn gyönyörű,különleges,tele nem mindennapi
sütikkel,cukorkákkal,dísztárgyakkal,olyan hangulatot
áraszt,ami rabul ejti az embert arra a félórára
amit ott tölt.Igaz az árát keményen meg kell fizetni,de az ár-érték arány pont megfelelő.
Nem mindennap tér be az ember egy ilyen helyre,
éppen ezért alkalmanként mikor valami érdekességre,MÁSRA vágyunk mint a megszokott,bizony belenyúlunk a pénztárcánkba,és eljövünk ide kényeztetni a szemünket,és a szánkat.