Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


SZAMOS MARCIPÁN KÁVÉHÁZ, SZENTENDRE

2009.01.08

2000 Szentendre,
Dumtsa J. u. 14.

Nyitva tartás:
nyári időszakban H-V 9-19, téli időszakban H-V 10-18.

  

Kép A szentendrei Szamos Cukrászda jó hely. Aki Szentendrén jár és finom süteményt vagy elfogadható fagyit akar enni, ne hagyja ki!

A választék bőséges, a sütemények frissek és jó minőségűek. Jól meg is kérik az árukat.

De az igazi probléma nem a süteményekkel vagy a fagylalttal van, hanem a kiszolgálással. A kiszolgálás a szentendrei Szamosban lassú, akadozó, minden kedvességet nélkülöző. Az ilyen kiszolgálásért nem szép dolog külön szervízdíjat fölszámítani.

Még egy apró zavaró momentum, hogy a vendégtér határozottan túlzsúfolt. Ez persze nem egyedi jelenség. A cukrászdák és éttermek elég nagy részénél tapasztalható, hogy minél több vendéget akarnak bezsúfolni az adott helyre. Határozottan ellenzem ezt a törekvést.

 

*****

 

Ha kisgyerekkel jár Szentendrén az ember, érdemes bemenni a cukrászda-kávéház melletti marcipán múzeumba is.

Kép A földszinten egy (szintén igen magas árakkal dolgozó) marcipán- és bonbon-üzletet találunk. Innen lehetőleg minél sebesebben és határozottabban tereljük a gyerekeket az emeleten kialakított múzeum felé.

Őszintén megmondva: ismerek több olyan (véletlenül sem cukrász szakmájú!) háziasszonyt, aki könnyedén elkészítené a múzeum marcipánszobrait és marcipántortáit (sőt, azoknál sokkal szebbeket is), de a gyerekek élvezni szokták, hogy kedvenc mesehőseiket ismerhetik fel a múzeumban kiállított jól vagy rosszabbul megformált marcipánfigurákban. Szóval érdemes elvinni a kicsiket ide.

  

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
   A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

étel (sütemények):                 KépKépKépKépKép

étel (bonbonok):                    KépKépKépKépKépKépKépKép

étel (fagylalt):                         KépKépKépKép

ital (kávé, tea, forrócsoki):    KépKépKépKépKép

kiszolgálás:                       KépKépKép

hangulat:                                  KépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:         KépKépKép

tisztaság:                                  KépKépKépKépKép

mosdó (tisztasága):                 KépKépKépKépKépKép

ár-érték arány:                     KépKépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a cukrásznak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szentendrei Szamos

(Timi, 2012.09.17 09:15)

Mi a családdal nagyon szeretjük az budapesti Árkád bevásárlóközpontban lévő Szamost. A sütik, kávék, teák finomak, a kiszolgálás kedves. Viszont ami a szentendrei Szamosban van, az botrányos. A kiszolgálás szörnyű, az emeleti részen egy kiszolgáló volt (nyár kellős közepén) akinek fogalma nem volt a saját cukrászdájukban forgalmazott édességekről (konkrétan melyik névhez melyik sütemény tartozik, van-e belőle), a stílus rettenetes volt (biztos közre játszott, hogy egyedül volt egy csomó emberre, de ez nem igazán érdekli a vendéget, aki otthagy egy csomó pénzt), a választék szegényes és nagyon drága (az Árkádban lévő másik cukrászdájukhoz képest is). Nagyon sok időt kellett várnunk, mire nagy nehezen kihozták, amit rendeltünk. Mi megfogadtuk, hogy ebbe a Szamosba soha többet nem megyünk.

Szentendrei Szamos

(Pannika, 2012.06.14 11:05)

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy egyre rosszabb ez a hely. Egymás hegyén-hátán a vendégek, a kiszolgálás döcögős, annak ellenére, hogy a tetőtér teljesen üres, kialakitott, de nincs használatban, lent szorongunk és várakozunk az asztaloknál. Legutóbb csak úgy volt hely, hogy hozzánk ültettek egy párt, ami nem is lett volna nagy gond, bár az intimitás ezáltal felejtős, de a végén a szlát együtt (!) számlázták az idegen párral, akikkel egy asztalnál voltunk kénytelenek szorongani! Ez kriminális sztem! Kár egy ilyen neves cukrászdát a hozzá nem értő vezetéssel, hanyagsággal lejáratni.

Szamos Marcipán Szentendre

(Viki, 2010.05.05 15:06)

Tavaly én is megtapasztaltam a nagyon modortalan kiszolgálást ott! Azonkivül a sütemények is - sajnos legalább hatfélét vettem borsos áron ráadásul - állottak voltak. Úgyhogy többet nem megyek!

Szamos

(Kávészerető, 2009.10.19 10:55)

Tegnap a nagy hidegben elkirándultunk Szentendrére. Délután volt már, de még éhesek nem voltunk, csak szerettünk volna egy kávénál kicsit felmelegedni. Utunkba esett épp a Szamos.
Bementünk (hatan), egy darab hely nem volt, kicsit ácsorogtunk. (már arra sincs hely, hogy az ember kicsit várakozzon).
Kicsit csalódottan kimentünk, majd az utcáról visszanézve láttuk a ház oldalán a táblát, hogy az első emeleten is van kiszolgálás, sőt mi több, szívélyesen invitál a tábla oda.
Felmentünk. Üres volt, pár ember épp indult elfele.
Leültünk. Egy férfi pincér ránknézett, majd elkezdte leszedni az asztalokat, komótosan pakolt, törölgetett.
Egy idő után szóltunk, hogy itt nincs-e kiszolgálás. "Miért? Lent nincs már hely?" kérdezte, és hogy épp elment a csoport, azok után pakol, de majd "mindjárt megoldjuk".
Kicsit később megrendelhettük a kávét.
Férjem egy nagy tejeskávét kért, egyik ismerősünk pedig Latte Macchiato-t - mire a pincérhölgy közölte, hogy "az ugyanaz!"
Tehát kijött később tényleg 2 rendelt tejeskávé és egy Latte M., és valóban ugyanúgy néztek ki. Akkor miért van az étlapon mind a kettő másképp megnevezve?
Fent semmi nem volt, még tej sem, tehát hallottuk, hogy telefonon rendelt egy fiatal hölgy a lenti részről mindent fel.
Kérésünkre, hogy itt akkor most tényleg nincs egyébként kiszolgálás, csak azt közölte, hogy "igazán szólhattak volna lentről, hogy felküldenek embereket".
Később még jött egy pincérnő, és a másikkal megbeszélte, hogy valaki nem jelent meg, kevés a személyzet - mindezt jó hangosan, igazán ehhez semmi közünk nem volt.
Mi azt szerettük volna, ha hamar és normálisan kiszolgálnak.

Szerintem egy "Szamos" mindezt nem engedheti meg magának, de én már különben sem nagy kedvvel mentem be, eddig csak rossz süteményeket ettem (Böszörményi úton, Mamutban), most is csak a meleg kávé miatt tértünk be, de a jövőben már emiatt SEM fogunk.