Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


TORTUGA ÉTTEREM, BUDAPEST

2009.01.07

1203 - Budapest,
Kossuth Lajos u. 73.

  

Kép

 

2009. nyár

A Tortuga nagyon kellemes hely fantáziadús kalózétlappal, kedves pincérekkel, finom ételekkel. 

Az adagok nagysága pont megfelelő, a kiszolgálás gyors, figyelmes.

Kép Az étlap egészen káprázatos ételeket kínál. Van "Struccszelet metaxa-val flambírozott erdei gombamártással, burgonyafánkkal és tésztapudinggal", "Cápaszelet, flambírozott paradicsomos, zöldbabos-feketekagylós ragu, rizzsel és burgonyafánkkal" és "Árbócrúdra húzott sertésszűz rockfortmártásban, burgonyafánkkal" is.

A desszertek kiemelkedően finomak. Jó flódnit kevés helyen lehet kapni. Itt találtunk (madártejfagylaltot kaptunk mellé). De csúcs a "Chillis csokoládéparfé fehércsokoládé mámorban". A fehércsokoládé valóban mámor volt.

A Tortugát bátran merem ajánlani. Ideális hely családi, baráti vacsorákhoz.

   

Kép

 

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

étel:                                              KépKépKépKépKép                  

desszert:                                     KépKépKépKépKép    

ital :                                             KépKépKépKépKép     

kiszolgálás:                        KépKépKépKépKépKép      

hangulat:                                   KépKépKépKépKépKép        

a  vendégtér kialakítása:         KépKépKépKépKépKép         

tisztaság:                                   KépKépKépKépKép     

ár-érték arány:                     KépKépKépKépKép     

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a kiszolgálásról,az ételekről

(topor marika, 2010.01.26 09:14)

Érkezéskor nem a foglalt helyre akartak ültetni!A rendelt étel mellé a salátát elfelejtették felszolgálni.később rendelt levest nem akarták felszolgálni.mert a főételeink már el voltak készítve mondván.Aki nadrágot hord menűhöz végül nem kaptuk meg a velejáró fagylalt kelyhet.Végezetűl odahaza éjjel hányás,hasmenéses rosszullét kapot el bennünket.IDE sem kell tőbbet mennünk mindd ez 20-e.Ft.ba került!

Ildikónak

(litita, 2009.09.18 00:36)

Nekünk akkor szerencsénk volt, mert a jobbik napot fogtuk ki. Teknősöket a nemdohányzó részben nem is láttunk, a pincérek kedvesek voltak, az ételt elég gyorsan hozták ki, és finom volt.

Tortuga étterem

(Ildikó, 2009.09.01 18:46)

Nagyon sok jót hallottam az étteremről, tehát úgy gondoltam nagyszerű hely lesz a gyermekem meglepetés születésnapi partijához. Úgy gondoltuk barátnőimmel, hogy előtte elmegyünk összekötjük egy vacsival a helyfoglalást.. Háát.. Az étteremben nagyon sokan voltak, már a bejáratnál sokat kellett várnunk a helyfoglalás ellenére. A pincér lassú és feledékeny volt (lefelejtette a salátát és a pótlólagosan megrendelt italt) mire kihozta addigra elfogyott az étel és mivel ráadásul száraz volt ezért már fojtogatott a szomjúság.. Lehet hogy csupán nem volt szerencsénk és az Erik által emlegetett hullámzó minőség rosszabbik napján voltunk? Nem tudom.. A mennyiséghez és a minőséghez képest drága volt. Jópofa dolog, hogy a teknősök ott vannak, de ismerősöm elmondása alapján számítottam arra, hogy mivel szoknyában voltunk feltudjuk tenni a lábunkat előlük. No ez se volt (lehet hogy csak a mi asztalunknál?) így ráadásul még idegesen fogyasztottuk is el a megrendelt ételt, állandóan körbekémlelve, hogy a falatokhoz szokott állatok nincsenek-e közvetlenül a lábunknál.. A lényeg: Nem ott tartottuk a meglepetés partit és szerintem nem is próbálkozunk többet..

Tortuga

(Erik, 2009.08.31 11:13)

Nekem nagyon bejön a dizájn. A dohányosokkal való kivételezést én is nehezményezem. Az ételek viszont tényleg elég jók, de én ettem már rosszat is náluk, úgyhogy a minőség inkább hullámzó, mint a tenger ;)

Tortuga

(Lumnitzer Nővérek, 2009.08.31 10:46)

Nehezményezem, hogy a dohányzó rész sokkal jobb.
Egyébként szeretem ezt a helyet.