Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


VADKACSA ÉTTEREM, BALATONKENESE

2009.01.03

8174 Balatonkenese,
Vakbottyán út. 114.

    

Kép

 

2010. nyár

A balatonkenesei standnál található Vadkacsáról alaposan megváltozott a véleményünk.

Régebben senkinek sem ajánlottuk volna. Kosz, pocsék, ehetetlen ételek, udvariatlan kiszolgálás, mosatlan evőeszközök, koszfoltos poharak és tányérok valamint nyekergő, hamis "cigányzene" jellemezte.

Most kellemes rendezettség fogadja a vendéget. (A legyekről - remélem! - nem ők tehetnek. Viszont a ronda kis vázákban álló művirágokat igazán kidobhatnák.)

Várni most is kell egy kicsit a pincérre, de nem bántóan sokat.

Az árak határozottan megemelkedtek, de a Vadkacsa még mindig nem  nagyon drága a balatoni vendéglátóhelyekhez képest. (Viszont egy strandétteremhez inkább illettek a régebbi árak.) Két főre levessel, főétellel, desszerttel, üdítővel bőven ki lehet jönni 10.000 Ft-ból. Ha pedig valaki nem akar a nyári melegben egy egész menüsort végigenni, hanem beéri mondjuk pizzával és üdítővel, akkor 4.000 Ft alatt megúszhatja.

Az ételek jók. A tálalás is mutatós. Az adagok is megfelelőek.

A Vadkacsában  régebben szerzett gyászos tapasztalatainkhoz képest a helyén van itt minden.

Egészen jó hely lett a Vadkacsa.

Olyan hely, ahol bekaphat az ember strandolás közben egy pizzát vagy palacsintát, de egy kiadós ebédre is be lehet ülni a családdal.

Saját tapasztalatból egy "vadkacsás" ételtől óvok mindenkit: az uborkasalátától. Bűnrossz. A salátaöntetnek semmilyen íze nincs. Viszont az uborkát alaposan megszórják durvára aprított, jókora fokhagymadarabokkal. Tulajdonképpen lehet, hogy van, akinek ez ízlik, de a hagyományos uborkasalátához igen kevés köze van.

Olyan apró kifogások merültek még föl, hogy a köret hideg volt, a zellerlevél pedig szépen mutat az ételen, de egyrészt nem igazán ehető, másrészt az intenzív zellerszag nagyon durván elnyomja az étel saját illatát.

Viszont kiemelném, hogy az étlapon több a gyerekek által általában kedvelt étel is szerepel (a pizzákon kívül is).

A vegetáriánusokra is gondoltak a jelenlegi étlap összeállításakor. Ráadásul igyekeztek az unalmas rántott gombás világnál izgalmasabbat, egyedibbet nyújtani. Ez mindenképpen nagyon jó.

Más kérdés, hogy nem értem, miért egyértelmű (nem csak a Vadkacsában), hogy ha valaki vegetáriánus, az a kecskesajtok és jó érett, penészes sajtok lelkes rajongója.

Amit egy kicsit túlzásnak érzek, az az ételek "túlcifrázása". Ez alatt nem azt értem, hogy tálalásnál túldíszítik az ételeket. Egyszerűen túl trendit, túl "előkelőt" akarnak adni. Egy strandétteremhez képest a parmezánokat, spárgákat, vörösboros és márványsajtmártásokat, karottás és medvehagymás püréket én erős túlzásnak tartom.

De addig, amíg ennél komolyabb kifogásolnivalót nem találok, nincs nagy baj ezzel az étteremmel! 

Összességében - amíg a jelenlegi színvonalon és árakkal működik - valószínűleg nem kerüljük el a kenesei Vadkacsát, ha ha arra járunk és megéhezünk.

  

Kép

 

Egy apró megjegyzés: a kenesei Vadkacsa neten található honlapjának nem sok köze van a jelenlegi állapothoz. Az ott közzétett étlap és árak sem aktuálisak már.

 

 

 

Értékelés 

A maximum 10 csillag
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

  

étel:                                             KépKépKépKép

ital (kávé, gyümölcslé):            KépKépKép

kiszolgálás:                        KépKépKépKép

hangulat:                                    KépKépKép

a  vendégtér kialakítása:          KépKépKép

tisztaság:                                    KépKépKépKép

mosdó (tisztasága):                 KépKépKépKép

ár-érték arány:                     KépKépKép

 

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása, migrénje volt a szakácsnak vagy összeveszett a feleségével. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Balatonkenese, Vadkacsa

(Noname, 2010.08.02 00:10)

"Ezerszer inkább a szomszédos Kenese ételbár, ami nem drágább, kifogástalan a kiszolgálás és az étel fényévekkel jobb." Alíg átlátszo reklámja a nem éppen egy kategoriáju Kenese Ételbárnak;)

Balatonkenese, Vadkacsa

(Noname, 2010.07.26 13:47)

Sajnos nekem egészen más a véleményem. Életem legrosszabb harcsapaprikását ettem, a kiszolgálás minősíthetetlen volt, a pincérnek fogalma sem volt semmiről, de legalább a száját húzta mindenre, az étel, amit kértünk hideg volt. Nem tudom megmondani mikor voltam utoljára ennyire rossz helyen. Ezerszer inkább a szomszédos Kenese ételbár, ami nem drágább, kifogástalan a kiszolgálás és az étel fényévekkel jobb.

Vadkacsa étterem balatonkenese

(Gecse Amanda, 2009.06.27 20:59)

Hát a mi véleményünk,az hogy nagyon kifogástalan hely.Mind az étel mind a kiszolgálás kifogástalan volt.Jövöre is jövünk.Csak AJÁNLANI tudom.