Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


VÍG KALMÁR ÉTTEREM, BUDAPEST

2009.01.03

Budapest - XV. kerület,
Fő út 78.

Nyitva:
Hétfőtől-Csütörtökig 11.30-tól 22 óráig
Pénteken és Szombaton 11.30-tól 23 óráig
Vasárnap 11.30-tól 17 óráig

  

Kép

2009. ősz

A Víg Kalmár étteremről el lehet mondani, hogy az étlapján minden olyan étel megtalálható, amit egy átlag vendéglőbe járó ember megkívánhat. Ilyen választék nem sok étteremben van. Itt liba, kacsa, hal, vad, szalontüdő, paella, sertés, marha, csirke, pulyka, leves, desszert nagy választékban kapható. Az étlapon többszáz étel szerepel. És még a vegetáriánusok is megtalálják a nekik való ételt (ha a szokásos rántott sajt, gomba és karfiol valamelyikére vágynak, bár dicséretes, hogy van gombapörköl és tojásos nokedli is).
Kép Többször jártunk ott, és mindig nagy megelégedéssel távoztunk. Most, mielőtt elmentünk volna, tanulmányoztam a honlapjukat, ahol az étlap első fejezete őszi libanapokat hirdet, benne sok-sok finomsággal libahúsból. Már választottam is, libakocsonyát fogok enni előételnek.
De kiderült, hogy náluk okt.22-én még nem kezdődtek meg az őszi libanapok, talán holnap, de lehet, hogy csak a jövő héten (így a pincér). Hogy lehetséges, hogy holnap lesz libakocsonya, és ma még nem tudnak róla?
Kép Na jó, választottunk mást. Ki kell hangsúlyoznom, hogy az ételek nem voltak rosszak, sőt, a paella, kimondottan jó volt, meg a sült kacsa is. Ennek ellenére valahogy nem hagytak az emberben maradandó élményt, kicsit „unalmasak” voltak, beleértve a tálalást is. A párolt marha három szeletéből kettő finom puha volt, egy nem igazán. A halászlé olyan átlagos volt, sem nem túl jó, sem nem rossz.
A desszertek közül a somlói finom volt, az aranygaluska túl édes.
Kép Pozitívumként el kell mondanom, hogy telefonos asztalfoglalásnál mondtuk, hogy egy kisgyerek is lesz velünk, és, amikor megérkeztünk, az asztalnál nem csak egy gyerekszék, de rajta műanyag színes tányér, bögre, és evőeszköz (kés, villa, kanál) várt a picire. Ez nagyon tetszett.
Vannak éttermek, ahova az ember elmegy, és azt mondja, na, ez lesz a törzshelyem, vannak olyanok, amelyikbe azt mondja, soha többet. Ez egy olyan hely volt, amire azt mondtam, na ezeknek adok még egy esélyt, kipróbálom még egyszer, hátha csak nem a legjobb napot fogtuk ki. Hiszen már ettünk itt nagyon finomat is.

  

Kép

 

 

 

Értékelés

A maximum 10 csillag
    A csillagok egytől ötig az iskolai egyes, kettes.. ötös érdemjegynek felelnek meg. Az öt fölötti csillagok már a szuper kategóriát jelentik!

 

étel:                                                 Kép KépKépKép                            

ital :                                                 KépKépKépKép

kiszolgálás:                           KépKépKépKép

hangulat:                                        KépKépKépKép

a  vendégtér kialakítása:              KépKépKépKépKép

tisztaság:                                       KépKépKépKépKép                            

ár-érték arány:                        KépKépKépKépKép

 

Ha más a véleményed, írd meg!

Természetesen nem vagyunk tévedhetetlenek. És ahány ember, annyiféle ízlés.

Lehet, hogy amikor ott jártunk, éppen rossz volt a csillagok állása vagy migrénje volt az ott dolgozóknak. De persze az is lehetséges, hogy mi láttuk túl rózsaszínben a világot azon a napon, és azt is ehetőnek/ihatónak találtuk jókedvünkben, amit te a szomszéd kutyájának se adnál oda.

Mondd el a véleményedet te is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.