Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

EMBERMESÉK


1 TÉSZTÁBÓL 8 SÜTI másképp

2015.12.03

p1750139-xxx.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

 

a tésztához:

50 dkg liszt,

30 dkg puha vaj,

15 dkg cukor,

6 tojássárgája,

1 csapott kávéskanál sütőpor;

 

az ízesítéshez:

1 evőkanál sötét kakaópor,

1 citrom reszelt héja,

1 kávéskanál őrölt fahéj,

1 kávéskanál vaníliakivonat,

1 evőkanál kókuszreszelék,

5 dkg mazsola vagy aprított aszalt gyümölcs;
 

a díszítéshez:

olvasztott csokoládé,

csokoládécseppek,

színes cukordrazsé,

kókuszreszelék,

színes szórócukor,

lekvár.

 

Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját habosra-krémesre keverjük a cukorral és a vajjal, azu
tán beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A masszát 4 egyenlő részre osztjuk. Az elsőbe beledolgozzuk a vaníliát, a másodikba a citromhéjat, a harmadikba az 1 evőkanál langyos vízben feloldott fahéjat, a negyedikbe a 2 evőkanál langyos vízben feloldott kakaóport.

A vaníliás tészta egyik felébe a mazsolát, a kakaós tészta negyedébe pedig a kókuszreszeléket gyúrjuk. A fahéjas tészta felét kivéve a többit hűtőbe tesszük.

 

1. sütemény

A fahéjas massza felét erős habzsákba töltjük, és csillagcsövön át 8 csókot nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A megsült csókokra olvasztott csokoládéval 1-1 cukordrazsét ragasztunk.

 

2. sütemény

A kókuszos-kakaós tésztából 8 golyót formázunk. Tepsibe rakjuk, mindegyiknek a közepébe mélyedést nyomunk. Ha megsültek, a mélyedésekbe lekvárt töltünk.

 

3. sütemény

A citromos tészta egyik feléből hengert formázunk, és 8 körszeletre vágjuk. A tepsiben megszórjuk csokoládécseppel, és megsütjük.
 

4. sütemény
A mazsolás tésztából 8 golyót formázunk. Hidegen olvasztott csokoládéval csíkozzuk, és cukordrazséval díszítjük.

 

5. sütemény
A vaníliás tészta másik feléből hosszú hasábot formázunk, 8 lapra vágjuk. Megsütjük, majd mindegyiket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és színes szórócukorral szórjuk meg.

 

6. sütemény

A megmaradt kakaós tésztát 3 részre osztjuk. Az egyik darabból hengert sodrunk. A megmaradt fahéjas tésztát téglalappá nyújtjuk, és beburkoljuk vele a hengert. Az így kapott rudat négyszögletes hasábbá alakítjuk, 8 szeletre vágjuk, és megsütjük. Amikor kihűltek, a sütemények alját bevonjuk csokoládéval.
 

7. sütemény
A megmaradt kakaós tészta felét téglalappá nyújtjuk. Rátesszük a szintén téglalappá nyújtott citromos tésztát, és feltekerjük, mint a rétest. Összenyomkodjuk, és 8 korongra vágjuk. Tepsibe fektetve megsütjük.

 

8. sütemény
A megmaradt kakaós tésztából hosszú rudat sodrunk, amit 8 részre vágunk. Megsütjük, majd mindegyiknek a felét bevonjuk csokoládéval, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Mindegyik süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük.

Amint megdermedt rajtuk a csokoládé, minél tarkábban tálra rendezzük. Azonnal is kínálhatjuk, de lezárt dobozban sokáig eláll.


Tipp:

A megmaradt tojásfehérjéből Pavlova-tortát süthetünk.