15 PERCES FÁNK
Gazsi Istvánné receptje alapján.
Hozzávalók (30-35 db-hoz):
2 tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 dl tejföl, 50 dkg liszt, 2 evőkanál rum, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanák reszelt citromhéj. A sütéshez: étolaj.
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a cukorral, a tejföllel, a citromhéjjal és a rummal. Beledolgozzuk a sütőporral egybeszitált lisztet.
Feltesszük az olajat a tűzre.
A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, tenyérrel kb. 2 cm vastagra lapítjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket hüvelykujjal benyomjuk.
Közben az olaj fel is melegszik. A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne. (Vigyázat, gyorsan sül!)
Papírtörlőre szedjük.
Porcukorral, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Imádom az oldalt mindih találok jo tippeket.köszönöm
..
az egyik legfinomabb édesség és főleg farsang idején készitjük
(ferenc, 2014.02.06 13:02)tényleg viszonylag gyorsan elkészithető de vigyázni kell hogy az összetevők közel egyforma hőmérsékletűek legyenek ez főleg a lisztre és a tojásra illetve a tejfölre vonatkozik . Én még tejet is szoktam beletenni és félkemény tésztát állitok össze az összetevőkből , s ha kellően pihentettük akkor forro olajban kisütjük. Én a sütőpor helyett az élesztőt ajánlanám mert könnyebb és szalagosabb lesz.
Re: az egyik legfinomabb édesség és főleg farsang idején készitjük
(Viki, 2014.09.25 15:32)Szia. Ki szeretném próbálni a fánkot de én is hallottam, hogy élesztővel jobb az állaga. Te mennyit szoktál használni ehhez a mennyiséghez, kell az 5dkg?
dozsa györgy.89.5231fegyvernek.
(hatvani zsuzsa , 2014.10.04 14:05)