Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


15 PERCES FÁNK

2014.02.04

Gazsi Istvánné receptje alapján.

Hozzávalók (30-35 db-hoz):

2 tojás, 3 evőkanál porcukor, 3 dl tejföl, 50 dkg liszt, 2 evőkanál rum, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanák reszelt citromhéj. A sütéshez: étolaj.

  

p1490547-dd.jpg

 

Elkészítés:

A tojást összekeverjük a cukorral, a tejföllel, a citromhéjjal és a rummal. Beledolgozzuk a sütőporral egybeszitált lisztet.

Feltesszük az olajat a tűzre.

A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, tenyérrel kb. 2 cm vastagra lapítjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket hüvelykujjal benyomjuk.

Közben az olaj fel is melegszik. A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne. (Vigyázat, gyorsan sül!)

Papírtörlőre szedjük.

Porcukorral, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.

  

p1490560-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dozsa györgy.89.5231fegyvernek.

(hatvani zsuzsa , 2014.10.04 14:05)

Imádom az oldalt mindih találok jo tippeket.köszönöm
..

az egyik legfinomabb édesség és főleg farsang idején készitjük

(ferenc, 2014.02.06 13:02)

tényleg viszonylag gyorsan elkészithető de vigyázni kell hogy az összetevők közel egyforma hőmérsékletűek legyenek ez főleg a lisztre és a tojásra illetve a tejfölre vonatkozik . Én még tejet is szoktam beletenni és félkemény tésztát állitok össze az összetevőkből , s ha kellően pihentettük akkor forro olajban kisütjük. Én a sütőpor helyett az élesztőt ajánlanám mert könnyebb és szalagosabb lesz.

Re: az egyik legfinomabb édesség és főleg farsang idején készitjük

(Viki, 2014.09.25 15:32)

Szia. Ki szeretném próbálni a fánkot de én is hallottam, hogy élesztővel jobb az állaga. Te mennyit szoktál használni ehhez a mennyiséghez, kell az 5dkg?