5 PERCES FÁNK - tényleg 5 perc az elkészítése
Hozzávalók (kb. 30-35 db kis fánkhoz):
1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl), 10 (enyhén púpos) evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. Ízesítésnek 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió. A kisütéshez étolaj.
Elkészítés:
A kefírt / tejfölt / joghurtot összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak addig, míg össze nem áll.)
Végül beleforgatjuk a mazsolát / diót.
Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük.
Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A konyha a legfobb veszelyforras! Ez a helyzet amit leirtal sok etel keszitese kozben fennall! -Pl. a rantotthus sutese, vagy barmelyik fank, sorolhatnam a listat, mert vegtelen! De ez nem a recept hibalya! Minden recept utan nem lehet odairni, hogy mire kell vigyazni az elkeszitese kozben. Mar en is jartam igy tobbszor is, annak ellenere, hogy gyakorlott haziasszony vagyok. A recept tokeletes, mar tobbszor megsutottem, halas koszonet erte!
FÁNK-ról
(MÓNIKA, 2010.09.26 09:15)HELLÓ MINDENKINEK ! ÉN A FÁNKOK SÜTÉSE KŐZBEN SZENVEDTEM IGEN FÁJDALMAS ÉGÉSI SÉRÜLÉST ! VIGYÁZZNI KELL A FORRÓ OLAJRA ! VISSZA ESETT A FÁNK AZ OLAJBA S A FELCSAPODÓ FORRÓ OLAJ PISSZKOSUL MEGÉGETTE A KEZEMET ! AMÚGY A RECEPT= a fánkok JÓK !
Fank
(Marta Porteleki, 2010.09.19 18:44)Tenyleg csak 5 perc az elkeszitese, amilyen hamar megvan, olyan finom is! Ha bo olajba sutjuk a fankokat, maguktol atfordulnak! Fantasztikus recept ez is mint a tobbi! Halas koszonet erte!
az adott receptről
(Zsu, 2010.08.22 18:29)Tényleg nagyon gyors és egyszerű :)és nagyon fincsi :D
Gépről
(Netty, 2010.08.02 20:11)nagyon ízletes és könnyen elkészíthető.a párom is könnyen megbirkózott vele.köszi!!!!!!!!!!!
5 perces fánk
(Baby, 2010.02.23 20:58)Ez tényleg öt perces fánk, fincsi, már háromszor készítettem, köszi:-)
5 perces fánk
(Szamóca, 2010.02.13 18:10)
Szia Évi!
Nagyon örülök, hogy sikered volt a fánkkal!
fánk
(Évi, 2010.02.09 22:23)Ma reggel sütöttem dupla adagot, ezt vittem a lányomék jégfarsangjára. Pillanatok alatt elfogyott!
5 perces fánk
(Zsuzsa, 2010.02.08 13:54)tényleg 5 perces :) 2 kanállal szaggattam bele, így golyók lettek, és magától forgolódott az olajban, még azzal sem kellett bajlódjak:) igaz nem tettem bele semmi plusszt, se dió se csokidarabok, csak a joghurtos tészta, de házi baracklekvárral nagyon finom!
fánk
(Évi, 2010.02.06 19:59)Ma sütöttem először, de azt hiszem még sokszor fogok ilyet csinálni. Nagyon tuti recept! Tényleg nagyon gyors! És finom is!
Fánk
(Szamóca, 2010.01.22 16:29)
Szia!
A kis poharas joghurt/tejföl kb. 1,7-2 dl.
Bocsáss meg, hogy ez nem volt beírva a receptbe! Nálunk (Magyarországon) ilyen csomagolásban árulják, de természetesen lehet, hogy máshol nem.
kerdes
(brampton, 2010.01.22 15:54)Nem derult ki szamomra hogy mennyi a tejfol /yoghurt mennisege? Szeretnem megcsinalni de nem tudom mi az a kis doboz 1 dl 2 dl? kerek valakit adja meg a mennyiseget
fánkról
(gabicsella, 2010.01.17 17:35)Nagyszerü a recept. Unokáimnak eddig mindig a másik nagymama sütött. Most én is megsütöm ezt a finom egyszerű fánkot. Köszönöm. Majd megirom milyen sikere volt.
öt perces fánk
(piroska, 2009.12.10 14:04)
Kipróbáltam,nagyon jól sikerült és nagyon hamar megvan.Mire meleg az olaj addigra össze állítod és már sütheted is.
MONIKANAK
(egy haziasszony, 2010.09.26 14:54)