Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


5 PERCES FÁNK - tényleg 5 perc az elkészítése

2008.02.06

Hozzávalók (kb. 30-35 db kis fánkhoz):

1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl), 10 (enyhén púpos) evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. Ízesítésnek 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió. A kisütéshez étolaj.

  

5-perces-fank-20090909-004-dd.jpg

  

Elkészítés:

A kefírt / tejfölt / joghurtot összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal.

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe dolgozzuk. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak addig, míg össze nem áll.)

Végül beleforgatjuk a mazsolát / diót.

Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük.

Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Köszönet :)

(Neszrin, 2014.08.13 19:25)

Kedves Szamóca, köszönet a receptért, tényleg gyors és egyszerű. Én kicsit több cukrot tettem bele. Legközelebb is ilyet fogok csinálni :)

Köszönet!

(Andy, 2014.03.07 16:15)

Kedves Szamóca! Kipróbáltam a fenti receptet, és nagyon finom lett!
Gyors, olcsó, finom! Kell ennél több? :-) Mesterhármas!

1112 bp Iriny ut 4

(Moncsesz nem sut..., 2014.02.18 14:02)

...de ezt igen es maskor is:) teljeskiorlesu lisztbol is nagyon jo lett

5 perces fánk

(Tika, 2013.01.26 20:51)

Sziasztok ! Ma Én is kipróbáltam ezt a receptet és tényleg hihetetlenül gyorsan kész is lett, csak éppen a közepe maradt nyers :(
Sajna nekünk nem jött be, pedig úgy örültem mikor olvastam, hogy milyen hamar elkészül :((( Nem tudom, hogy mit rontottam el, pedig aranybarnára sült mind a kettő fele és magától át is fordult.

Re: 5 perces fánk

(Szamóca, 2013.01.26 21:43)

Szia!
Semmi másra nem tudok gondolni, csak hogy esetleg túl nagyok voltak a fánkok és túl forró az olaj. Remélem, legközelebb jobban sikerül!

Re: 5 perces fánk

(zsuzsi, 2014.02.11 02:50)

A fánk sütése nem egyszerű mert kívülről hamar szép színt kap mikor még belül nyers.Tapasztalat , sokszor kell próbálni és kialakul.

5 perces fánk

(évicke, 2013.09.08 21:10)

Gyors és nagyon finom :) És a fő dolog az egészben, hogy nagyon egyszerű és olcsó

A fánkrol

(orsi, 2013.06.23 18:07)

Tényleg ez a fánk finom meg gyors..........

A fánkról

(én, 2013.02.07 13:36)

Köszi csillagszem ,hogy erre az oldalra vezettél!!!
Isteni ez a fánk ,igaz én nem nagyon sütkérezek, de ezt a receptet el is mentettem és biztos ,hogy mindenki figyelmébe ájánlani fogom!!!
Tényleg hamar kész van és lekvárral nagyon fínim.
Ez a ronda is finom katagória.

öt perces fànk

(Éva, 2012.10.23 21:38)

Sziasztok! Ma megalkottam! És nem is akàrhogyan! GLUTÉNMENTES vàltozatban! A liszt helyett 2kanàl rizsliszt, 3kanàl kukoricakeményítõ, 5 kanàl Glutenix lisztkeverék, egyébként minden az eredeti recept szerint. Nagyon fincsi lett, pedig ezt kevés gluténmentes sütirõl lehet elmondani! :)

Fánk

(Katica, 2012.08.14 14:49)

Valóban nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Mindemellett nagyon finom. Köszönöm!

bejelentkezés,nyomtatás?

(Vira, 2011.02.17 11:04)

nagyon szeretném megcsinálni, de a konyhám messze van a géptől

Re: bejelentkezés,nyomtatás?

(Móni, 2011.04.17 07:53)

Vira: írd le egy papírra a receptet!!! :))

fank

(Kelly, 2011.09.24 20:49)

Szuper ez a recept, ferjem rendszeresen elkesziti, pedig o nem is szereti az edesseget. :) Probaltunk tobbfele verziot, de a sima etcsokis a legjobb!

fánk

(Dóra, 2011.06.15 14:15)

Nagyon jó ez a recept, finom lett a fánk!

Amúgy csokival próbáltam én is, kétfélével, tej- és étcsokival. Miután kihűlt az olaj, egy konyharuhán átszűrtem az étolajat, és így újra lehet használni, igaz csak édes dolgok sütésére. Én befőttes üvegben tárolom, és ha fánkot sütök, ilyet vagy másfélét, ezt veszem elő.

Ajánlom mindenkinek, így gazdaságos :)

Köszi a receptet, Üdv Dóri

Fánk

(Erzsi, 2011.04.11 12:29)

Ezt a fánkot én gyümölcsdarabb nélküli meggyes joghurtal szoktam elkészíteni,és fahéjas porcukorban megforgatni.Úgy is nagyon finom.Remélem nem sértettelek meg,csak tanácsnak szánom,nem akarok belepiszkittani az oldaladba,amihez gratulálok,nagyon sok jó receptet találtam amivel elkápráztattam a családom.Köszönet érte.

5perces fánk

(babi , 2011.02.05 21:32)

biztosan nagyon finom lehet és ami még jő hogy hamar élkészül én biztos megfogom sütni

Actifry

(zsloti, 2010.12.21 19:23)

Üdv
Kipróbáltuk a fánkot Tefal Actifry sütőben is
A formája ,színe elmarad a sima olajban sütöttől de az íze ugyanolyan finom
Zs

vélemény

(boros1124, 2010.12.16 09:30)

még nem hallottam csokidarabos fánkról. Mindenesetre nagyon fincsi lehet. Ahogy elnézem a receptet még akár hamarabb is el lehet készíteni öt percnél. Mindenesetre biztosan ki fogom próbálni ezt a receptet már mentem is le az oldalt. Igazából nem is értem, hogy az ilyen receptek miért nincsenek benne a mai receptkönyvekbe? Én a 100 legjobb könyvek alapján szoktam elkészíteni a süteményeket, helyenként a recepteket kicsit ki kell igazítani ugyan, de alapvetően finom dolgok vannak benne, de nem minden esetben olcsóak ennyire mint ez a fánk. Viszont a könyv ára meggyőző még a helyesírási hibák ellenére is. http://goo.gl/okN7k

Na jól van nem beszélek annyit, mert már nagyon elviszem magamat. A égési sebre különben legjobb, ha azonnal zsírt vagy tejfölt kenünk rá, vagy valamilyen zsíros krémet.

Fánk

(Szamóca, 2010.09.26 16:52)

Mónika, nagyon sajnálom, hogy rádfröccsent az olaj!
Sajnos ez elég gyakran előfordul az olajban sült ételeknél.
De én például a sütőből kihúzott tepsikkel is gyakran meg szoktam égetni magam.
Sajnos a főzés elég veszélyes dolog.
Kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon be minden sérülésed!