ANGOL ALMÁS PALACSINTA - BIG APPLE PANCAKE
Hozzávalók:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 2 alma, 1 dl tej, 10 dkg liszt, 4 tojás, 3 evőkanál (barna) cukor, 1 vaníliarúd kikapart belseje, negyed kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Előkészítünk egy hőálló piteformát vagy kis tepsit. Kibéleljük szilikonos sütőpapírral vagy nagyon alaposan kivajazzuk.
Az almát megpucoljuk, vékony gerezdekre vágjuk, megszórjuk két evőkanál cukorral, hozzáadunk egy evőkanál vajat, a faéjat, és állandóan kevergetve tíz percig pároljuk. (Ez alatt az idő alatt a cukor és vaj megolvad és bevonja az almaszeleteket.)
A tésztához a maradék vajat összekeverjük a maradék cukorral, a tojásokkal, a vaníliarúd kikapart belsejével, csipetnyi sóval, a liszttel és a sütőporral.
Az almát szétterítjük a sütőedény alján. Ráöntjük a tésztát, és 15 perc alatt a sütőben megsütjük.
Forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szeretnem elkesziteni, hany szemelyre szol ez a reci?
Kérdés
(Ági, 2012.08.15 19:20)Hű, de jól néz ki... Vajon abban a hullámos szélű tortaformában is süthetem?
Re: Kérdés
(Szamóca, 2012.08.15 19:38)
Szia Ági!
Persze. Csak jól vajazd ki vagy tegyél bele sütőpapírt! (Bár ha beleragad az sem baj, kieszi az ember kanállal. Az íze úgy is jó. :D)
Amerikai almas palacsinta
(Csino, 2014.10.28 15:50)