Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


BANÁNOS KEVERŐS

2021.02.14

p1870037-aa.jpg

 

Hozzávalók:

a tésztához:
3 db érett banán (a már túlérett is jó hozzá)
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
2 tojás
2-3 evőkanál cukor (sötétbarna nádcukor, ha van)
2 teáskanál holland típusú kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg csokoládé (kihagyható)

a krémhez:
4 dl habtejszín
2 csomag Aranka vaníliás krémpor

Elkészítés:
A megtisztított banánokat villával összetörjük (nem baj, ha kicsit darabos marad), majd összekeverjük a cukorral, a vajjal és a tojással. A banános masszába laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral és fahéjjal egybeszitált lisztet, aztán a kisebb darabokra vágott csokoládét.
A tésztát 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (A sütési idő kb. 20 perc.)
Az Aranka krémport a tejszínhez adjuk, és habverővel felverjük. Elsimítjuk a langyosra hűlt tésztán.
A tetejét olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
A sütemény frissen, langyosan a legfinomabb.